Hur vet du vad dina anställda tänker?

Anställda är den person som är viktig för varje företag för att fullfölja sina behov av arbete och för att öka vinsten.

Stora industrier tror att att bygga upp en stark relation med anställda ger mer nytta för dem och det är så de kan engagera sina anställda i sitt arbete. Effectory förklarar varför medarbetarengagemang är så viktigt.

Engagerade medarbetare överväger sitt arbete, de har passion, lägger sina krafter och nya idéer mot det arbete de gör och ser framtiden med det. För att veta om de anställdas tänkande borde företag ha byggt upp några strategier som:

Lyssna på dina anställda:

Att lyssna på frågorna om anställda med stor koncentration kommer att visa dig deras passion och att gå på saker i deras sinne. Lyssna på deras problem och be dem slappna av kan göra deras fokus starkt på sitt arbete.

Låt inte kommunikationen gapa mellan HR och anställda:

Kommunikation är nyckeln till att lösa alla kritiska problem enkelt utan att skada. Företagets HR spelar en viktig roll för att hjälpa de anställda att kommunicera och dela sina problem med dem utan att tveka.

Satsa på utveckling av medarbetare:

för att generera ny kompetens i de anställdas företag bör arrangera olika typer av seminarier, webbseminarier, utbildningar och kompetensutvecklingsprogram. Den här typen av aktiviteter engagerar medarbetarna och förbättrar deras kapacitet och de börjar visa mer intresse för sitt arbete.

HR bör stärka banden mellan anställda och ledning:

Att sätta upp lunchpass eller kvällssnackspass för anställda och ledning kan göra banden starkare mellan ledning och anställda. Detta kan minska deras tvekan och i en vänlig miljö kan de prata öppet om sina frågor utan att bli dömda.

Gör vecko- och månadsundersökningar:

Gör enkäter inom företaget varje vecka eller månad. Dessa undersökningar bör vara blinda undersökningar så att de anställda delar med sig av sina problem och ärenden i dessa undersökningar och företaget kommer att undersöka sådana problem utan att nämna någon person. Detta minskar tveksamheten hos de anställda.

Insamling av feedback:

Distribution av feedbackformulär kommer också att hjälpa till i denna fråga. Genom att ta emot feedback om deras arbetssätt, hur nöjda de är med företaget och deras högsta lednings beteende kommer det att visa sig hur de anställda tänker. Det kommer också att visa de anställdas intresse för deras arbete.

Tillhandahålla faciliteter till anställda som de behöver:

Att tillhandahålla lokaler kan öka de anställdas förtroende för sin bransch och ledning. Att arbeta utifrån att ge verktyg vad de än behöver, gör medarbetarna 63 % mer produktiva, 52 % kan samarbeta och bygga sina starka relationer med kunden.

Motivera medarbetarna:

Detta är människans natur att berömma dem gör dem självsäkra och lyckliga. Chefer ska motivera medarbetarna, det ger dem självförtroende att ta fram sina förmågor och det ökar medarbetarnas spänning inför arbetet. Belöningar och bästa fungerande certifiering kommer att uppmuntra dem att arbeta med fokus.

Medarbetarnas engagemang i sitt arbete är en viktig faktor. Detta engagemang ger chanser till ett företag att göra mer vinst och deras arbete kommer också att slutföras snabbt.

Riktmärken borde ha satts ordentligt i ett tidigt skede innan företaget kan vidta några åtgärder för att förbättra medarbetarnas engagemang. Under covid-19-fasen blev anställda smickrade för att de hade sina jobb i en så svår tid.

Samhörighet visade sig överallt, vilket lät företaget arbeta i den strikta pandemin. I det här fallet blir vissa anställda också distraherade från sitt arbete och kanske är det inte prioritet för dem nu.

Att arbeta hemifrån gjorde anställda lata de blev vana att arbeta i lättsamma miljöer under lokalerna i deras hem, för att ändra detta beteende hos anställda gjorde branscher en del engagerande aktiviteter.

Leave a Comment