Topp 6 Blockchain-plattformar att känna till 2022

Blockkedjetillämpningar inom hantering och spårning av försörjningskedjor, handelsfinansiering, digitala tillgångar och identitetshantering går bortom det tidiga skedet.

Utvecklingen av blockchain-plattformar hittills har främjat en större medvetenhet om decentraliserad finans (DeFi), icke-fungibla tokens (NFT), digitala tillgångar och digitala valutor, för att driva nya affärsmodeller som kan utgöra betydande hot mot traditionella ekonomier, bankverksamhet, och finansiella tjänster. Men dessa blockkedjesystem kan också potentiellt hjälpa till att hantera försörjningskedjan.

I den här artikeln får du detaljerad information om nyckelfunktionerna och verktygen, styrkorna och svagheterna och särskiljande faktorer för de främsta blockchain-plattformarna, få mest information i en sammanfattad form – och implementeringar i verkliga världen.

Vilka är de 6 bästa blockchain-företagen?

The Ethereum blockchain introducerades 2013 av Vitalk Buterin och är en av de äldsta och mest etablerade blockchain-plattformarna. Ethereum-plattformen tillhandahåller en decentraliserad blockchain som är jämförbar med Bitcoin blockchain-nätverket.

Ethereum-nätverket används i stor utsträckning av olika blockchain-utvecklare för att skapa decentraliserade applikationer (dApps), decentraliserad ekonomi (DeFi) och smarta kontrakt med hjälp av utvecklingsmiljön som körs på Ethereum Virtual Machine (EVM). Detta blockchain-nätverk stöder också olika plattformar och utbyten för icke-fungibla tokens (NFT) – en typ av digital tillgång som representerar materiella och immateriella varor.

De största svagheterna i Ethereum-nätverket inkluderar långsamma behandlingstider och högre transaktionskostnader jämfört med andra blockkedjor. Även om det är en offentlig blockkedja som stöder företagsapplikationer, har den sin egen kryptovaluta som heter Ether (ETH).

Ethereum Enterprise Alliance (EEA), är en ideell organisation som ägs av Ethereum Foundation, som har utvecklat en stor onlinesupportgemenskap som har över 250 medlemmar och kopplar samman Fortune 500-företag, startups, teknikleverantörer och akademiker.

Även om Ethereum är en Proof-of-Work (PoW) blockchain-lösning, vilket innebär att den förbrukar mycket energi och är lite långsammare när det gäller att bearbeta transaktioner, med sin övergångsprocess till proof-of-stake (PoS) konsensus mekanism kommer den med största sannolikhet att vara mer miljövänlig och bättre på höghastighets- och högkapacitetsbehandling för finansiella transaktioner.

Ett av Ethereums blockchain-projekt är WePlay Collectibles, som är ett NFTs-projekt som syftar till att skapa en gemenskap och förena sanna eSports-fans och talanger, såväl som konstnärer och digital konstentusiaster.

WePlay Collectibles är för människor som vill vara en del av eSports-evenemang och visa att de gillar spelare och talanger på ett annat sätt, bortom merchandising. Nu har WePlay Collectibles blivit en del av en plattform där du kan köpa föremål med NFT-teknik – inte bara fysiska och digitala eSports-memorabilia-föremål relaterade till en specifik turnering, utan även verk relaterade till samtidskonst.

Hitta mer information om plattformen och NFTs på https://weplaycollectibles.com

Hyperledger är ett projekt med öppen källkod som drivs av Linux Foundation och lanserades 2015. Målet med detta blockkedjeprojekt är att skapa en kodbas och distribuerad ledger-teknologi, blockkedjeramverk, smarta kontraktsmöjligheter och datasekretess för företagslösningar och medlemstjänster med dess modulära arkitektur.

För närvarande har detta projekt över 180 partnerföretag inom områdena försörjningskedjan, tillverkning, teknik, finans, bank och Internet of Things (IoT).

Hyperledger Fabric är ett av många Hyperledger-projekt i utvecklingsfasen som ursprungligen byggdes med IBM och Digital Asset.

Ripple Labs är ett företag fokuserat på att tillhandahålla blockchain-lösningar för finansbranschen. Detta blockkedjesystem går tillbaka till 2012 och kopplar samman digitala tillgångsutbyten och finansiella tillgångar, finansiella institutioner, betalningsleverantörer, globala betalningsplattformar, banker, finansiella tjänster och mer genom dess RippleNet blockchain-nätverk.

Ripple Labs blockchain-system möjliggör globala betalningar genom sin digitala tillgång kallad “XRP”, som är bland de bästa kryptovalutorna när det gäller marknadsvärden. Den digitala XRP-valutan används för olika stadier av kommersiell implementering, inklusive gränsöverskridande betalningar (xCurrent), minimering av likviditetskostnader (xRapid) och för att skicka betalningar över flera nätverk (xVia) såväl som för andra finansiella instrument.

IBM Blockchain är ett decentraliserat blockchain-nätverk, privat blockchain-nätverk som har använts flitigt av företagskunder. Många företag runt om i världen använder blockchain-plattformen från IBM för att ansluta till företagets moln och äldre teknologier på en mer transparens än vad som är möjligt på andra blockchain-nätverk. IBM blockchain-lösningar leder företagsvärlden in i en ny digital tidsålder av samarbete och innovation.

EOS.IO lanserades 2018 och är ett blockchain-nätverk som fungerar som ett smart kontrakt för att distribuera och utveckla decentraliserade applikationer (dApps) och decentraliserade autonoma organisationer (DAO). Även om det är en ny blockkedja kommer EOS från ett private equity-företag som heter Block.one.

En annan skillnad för denna blockchain är att den är helt gratis, vilket innebär att denna blockchain tar bort alla avgifter för användarna. Du behöver inte betala några avgifter för att dra full nytta av denna blockchain-tjänst.

EOS.IO är baserad på Proof of Stake (PoS) konsensusalgoritmer som ger bättre prestanda än äldre blockchain-mekanismer och andra plattformar som Ethereum blockchain och Bitcoin blockchain. Denna blockchain-tjänst inkluderar också stöd för styrningsfunktioner för röstning och insatsförändringar på plattformen, inklusive supply chain management, identitetshantering och onlinespel.

Stellar är ett decentraliserat protokoll med öppen källkod som lanserades 2014 som optimerar och underlättar att skicka, ta emot och överföra pengar i flera valutor.

Stellar Consensus Protocol påskyndar den tid som krävs för att bearbeta transaktioner på ett offentligt blockkedjenätverk. Detta protokoll är robust i säkerhetsmekanismer för att förhindra potentiella intrång i en finansiell transaktion. Stellar har antagits av flera organisationer och företag för internationell handel och internationell penningväxling.

Vilken Blockchain är säkrast?

Blockchain tillhandahåller datasäkerhet för lagring på grund av toppmodern kryptografi och gruvarbetare som verifierar varje block. En blockkedja är en kedja av block som registrerar transaktioner av digitala valutor eller kryptovalutor, som Bitcoin. Dess roll är att göra denna skiva slutgiltig och pålitlig.

För att lära dig mer om vad blockchain är och hur det fungerar rekommenderar vi att du läser den här artikeln.

Slutsats

Blockchain-teknikvärlden rör sig i en oöverträffad innovationstakt med nya blockkedjetjänster och framväxande teknologier, nya ytterligare funktioner och nya releaser, samtidigt som ambitiösa företag och organisationer ser fram emot dess störande potential. Blockchain-plattformar, nätverk och protokoll kommer dock att konsolideras med ökad företagsanpassning.

Leave a Comment