5 enkla budgeteringstips för småföretag och ideella organisationer

Är du orolig för att ditt lilla företag eller ideella organisation inte kommer att ha tillräckligt med pengar för att göra det i framtiden? I så fall har du en del att göra. När endast 40 % av företagen är lönsamma initialt har du inte råd att gå på det utan en budget.

Om du försöker skapa en ideell eller småföretagsbudget finns det några viktiga tips som du kan använda för att följa. Fortsätt läsa för att lära dig fem saker du kan göra för enkel budgetering.

1. Hitta planer relaterade till din bransch

Det finns inte en budgetplan som passar alla i företagen. Varje bransch är olika, så de kommer att ha olika krav på sina budgetar. Ta hänsyn till detta när du skapar din.

Om möjligt, hitta ett exempel på budget från ett företag som finns i din bransch. Använd det som en riktlinje när du skapar en budget själv.

2. Använd Tech för att hjälpa

Du kan bara göra så mycket när du planerar din budget på papper. Det finns inget sätt att se historiska data för att enkelt hitta trender i ditt företag. Att använda teknik kan hjälpa till att lösa detta problem och göra bokföringen enkel.

Moderna bokföringsverktyg kan ansluta till ditt bankkonto för att ladda ner dina affärstransaktioner. När du har importerat denna data kan du se rapporter som visar dig värdefull information om ditt företag. Använd denna information för att skapa smartare budgetar.

3. Överskatta kostnaderna

Din budget kommer att vara på punkt för det mesta om du gör det rätt. Däremot kan ditt företag gå i oväntade riktningar när du minst anar det. Om du inte har extra pengar liggande när detta händer, kommer du att hamna i en dålig situation.

Budgetera extra pengar för besparingar varje månad. Ditt sparande är till för att täcka dig när du har fler utgifter än du förväntat dig under månaden.

4. Beräkna engångsköp

Du har inte bara ett fast antal inköp att hantera på ditt företag. Ditt team kommer att köpa flera varor varje månad som inte passar in i dina vanliga driftskostnader. Om du inte tar hänsyn till dessa kommer din budget att försvinna.

Skapa en del av din budget som står för dessa köp. Låt ditt team veta vad gränsen är så att du inte går över budgeten på icke-nödvändiga köp.

5. Spänn din operativa budget

Det finns mycket mer i en företagsbudget än att övervaka ditt kassaflöde. Du har ett fast belopp för driftskostnader och inkomster som kommer in varje månad. Du kan inte skapa en enkel budget om du inte vet vad de är.

Titta igenom ditt företag för att ta reda på varje månadskostnad, intäktskälla och underhållskostnad som ditt företag har. Att känna till dessa saker hjälper dig att skapa en bra affärs- eller ideell driftsbudget som du kan använda för att planera ditt företags riktning.

Enkel budgetering kräver planering för att det ska fungera

Om du vill ha enkel budgetering i ditt lilla företag eller ideella organisation måste du göra lite arbete för att ställa in ditt system. Tipsen ovan hjälper dig att komma dit, men saker och ting kan förändras beroende på din situation. Fortsätt att justera ditt system tills du hittar ett sätt att göra ditt företags budgetering till en vind.

Leave a Comment