Hur man lanserar riktade reklamkampanjer riktade till husdjursföräldrar

Av alla onlineinnovationer som för närvarande är tillgängliga för husdjursföretag är en av de mest användbara riktade reklam. Till skillnad från traditionella reklamkampanjer, som är stora i skala och marknadsför urskillningslöst till stora målgrupper, är riktade reklamkampanjer utformade för specifika personer i en publik av mer begränsad skala.

I samband med husdjursbranschen kan det innebära att skapa en kampanj som skulle tilltala specifikt hundägare, kattägare, förstagångsägare av husdjur eller husdjursägare som är involverade i förespråkare som räddning av hemlösa djur.

För en bransch som sällskapsdjur och husdjursvaror är lanseringen av en riktad reklamkampanj ett mycket effektivare tillvägagångssätt än att bara kasta ett brett nät. Riktade kampanjer gör att företagare kan flytta rätt produkter till rätt personer.

Målet bör vara att nå ut till en viss demografi och visa upp produkter som de verkligen kommer att dra nytta av. För att uppnå detta bör djurföretaget i fråga skapa övertygande varumärkesbudskap, släppa iögonfallande bilder och utveckla andra marknadsföringsstrategier som är skräddarsydda för att få resonans hos husdjursföräldrar.

Om du tänker starta en egen riktad reklamkampanj, vad ska du göra för att lyckas? För att svara på den frågan, här är fem av de mest användbara tipsen för att starta en reklamkampanj för specialprodukter för husdjur, som PrideBites anpassade hundhalsband.

Gör din forskning på din idealkund

Det allra första du måste göra för din kampanj är att nå din målmarknad. Du måste identifiera vilken typ av husdjursförälder som sannolikt kommer att köpa dina produkter, och som säkert kommer att få ut det mesta värdet av dem. Ännu bättre, du borde föreställa dig den typ av kund som skulle vara en återkommande köpare och som är en del av en tillräckligt stor gemenskap. Särskilt den senare kvalifikationen kommer att bidra till att sprida mycket bra organisk publicitet om ditt varumärke.

Ju mer detaljerat ditt tillvägagångssätt är – med hänsyn till faktorer som ålder, kön, hushållsstorlek och livsstilsval – desto bättre blir du på att skapa innehåll som är meningsfullt för din publik. För detta ändamål kan du genomföra en gammaldags psykografisk studie med ditt marknadsföringsteam, eller så kan du använda modern teknik för att hjälpa dig samla in kundinformation.

Ett exempel är att införliva pixlar eller kodbitar som uppfattar besökares onlinebeteenden, i din webbegendom. Om dina kunders samtycke till att acceptera cookies från din webbplats, kan du kanske få lite insiktsfull information om deras behov och intressen.

Släpp innehåll som framkallar en varumärkeshistoria

Det andra du bör göra är att se över din varumärkeshistoria och sedan hitta sätt att visa upp din varumärkesidentitet i din riktade reklamkampanj. Husdjursföräldrar kommer sannolikt att ignorera annonser som helt enkelt försöker pressa en produkt på dem. Å andra sidan kommer de att vara mer villiga att engagera sig i reklammaterial som kommunicerar äkthet, respektabilitet och en känsla av full insikt.

Med det i åtanke, åta dig att släppa sammanhållet och engagerande material som berättar för dina kunder om vem du är, vad du säljer och exakt vad det är du kan göra för dem. Använd den riktade kampanjen för att bygga vidare på din varumärkeshistoria, odla en känsla av koppling till medlemmarna i din publik och motivera dem att interagera mer med ditt varumärke.

Utnyttja kraften i marknadsföring via sökmotorer

Sökmotormarknadsföring (SEM) kommer att vara en lukrativ strategi för ditt husdjursmärkes riktade kampanj, särskilt om du kommer att göra det mesta av din verksamhet från en e-handelswebbplats. Du kan anlita en SEM-specialist som hjälper dig att skapa betal-per-klick-annonser med en plattform som Google Ads. Få deras input om hur du använder dessa annonser till din fördel och betalar av din initiala investering.

Det skulle också hjälpa att lansera en innehållsdriven kampanj med långa artiklar, blogginlägg eller andra former av webbkopiering som leder till ditt varumärkes webbplats. Du kan basera ditt innehåll på de lokaliserade sökord som dina potentiella kunder kommer att skriva in i en sökmotor för att hitta dina husdjursprodukter.

Identifiera de strategier som leder till omvandlingar

När materialet för din riktade kampanj är klart, glöm inte att komplettera det med en månatlig granskning. Du ska inte behöva gissa vilka annonser som fick mest resonans hos föräldrarna; du borde kunna avgöra från resultaten.

Ta reda på vilka kampanjer som fick mest engagemang från djurägare och vilka som ledde till omvandlingar som försäljning eller förbeställningar av en ny produkt. Analysera sedan varför dessa annonser fungerade bättre än andra. Det kan bero på att de nämnde en rabatt eller för att de använde vissa ord som väckte kundernas nyfikenhet. Detta kommer naturligtvis att hjälpa dig att finjustera dina marknadsföringsinsatser och fortsätta med de strategier som faktiskt fungerar.

Bli inte avskräckt om dina annonser får träffar men inte leder till direkta omvandlingar. Vissa av dina kunder kan vara i ett tidigare skede av sin köpresa och kan behöva lite mer tid för att bestämma sig.

Till exempel kanske en del av dina webbplatsbesökare inte har sina egna husdjur ännu. Däremot kan de surfa på din webbplats för att se vilka föremål de behöver innan de tar med ett nytt husdjur till sitt hem. Med detta i åtanke, släpp annonser som fungerar som uppföljningar eller milda påminnelser om att återvända till din webbplats. Se till att dessa kunder kommer ihåg ditt varumärke när de äntligen blir husdjursföräldrar.

Lägg till en personlig touch

En demografi som den för husdjursägare är inte lika mottaglig för generiska, övergripande annonser som andra kan vara. Det som verkligen kommer att få deras uppmärksamhet är ett skräddarsytt tillvägagångssätt. Marknadsföring till sällskapsdjursföräldrar som just har räddat ett hemlöst djur skulle till exempel inte vara detsamma som att tillgodose ägare som anser sig vara intresserade av en specifik husdjursras. Om ditt varumärke visar att du har en husdjursförälders unika behov i åtanke, kommer de sannolikt att driva igenom med sina inköp.

Utforska personliga marknadsföringsidéer, som att skicka e-post till kunder med rabattkuponger på deras födelsedagar. Ännu bättre, du kan skicka nämnda kuponger på deras husdjurs födelsedagar eller “gotcha”-dagar. Att lägga till en personlig touch kan få en betydande inverkan på enskilda kunder. Detta kommer i sin tur att uppmuntra dem att återvända till ditt varumärke för sina viktigaste milstolpar som husdjursägare.

Tveka inte att vara kreativ och tänka utanför ramarna när det kommer till marknadsföring av dina husdjursprodukter. En riktad kampanj kommer att ge dina idéer liv och fånga uppmärksamheten hos nyfikna husdjursföräldrar!

Leave a Comment