Tips för att marknadsföra ditt företag

Oavsett om du är i färd med att starta ett nytt företag eller bara försöker utveckla ett befintligt företag, är marknadsföring en viktig aspekt. Här är några grundläggande råd om hur du kan optimera dina marknadsföringsinsatser.

För nybörjare

Minnesvärda marknadsföringsberättelser – berättande är viktigt i affärer, och dina marknadsföringsberättelser bör intressera och upphetsa din publik. Ta dig tid att undersöka och arbeta med dina marknadsföringsstrategier, eftersom dessa inte bör förhastas eller ignoreras. Och var säker på att du känner din publik innan du ger dig ut på din marknadsföringsresa!

Utveckla en nisch och vädja till köpare inom denna nisch, försök inte tjäna alla, annars kommer du att tjäna någon. Om du är ny inom marknadsföring, se till att göra massor av läxor och bekanta dig med termer som SEO (Search Engine Optimization) och innehållsmarknadsföring.

Starta företagssidor på Facebook eller Yelp, eftersom många potentiella kunder kommer att leta upp företag på sajter som dessa för att läsa recensioner och mäta hur pålitligt företaget är. Du bör också uppmuntra nöjda kunder att dela sina upplevelser på dessa sidor via recensioner.

Hur du hittar din stil

Du kan använda kostnadsfria reklamverktyg – det finns massor av gratisverktyg som du kan använda antingen utöver betaltjänster eller tillsammans med dem. Ett sådant verktyg är sociala medier. Att marknadsföra dig själv på sociala medier kan förbättra din sökmotorpositionering, du kan engagera dig direkt med kunder eller potentiella kunder, och det kan användas gratis om du inte vill betala för deras betalda kampanjer.

En hävdvunnen metod för marknadsföring är e-postmarknadsföring och detta är en bra booster för att gå tillsammans med dina andra initiativ. Du måste samla in kontaktinformation från de som besöker din webbplats och använda deras e-postadresser för att skicka målannonsering till dessa potentiella kunder.

Det viktigaste att komma ihåg när du provar olika marknadsföringsmetoder är att övervaka deras framgång och dubbla vad som fungerar – när du väl har etablerat dina initiativ, ägna stor uppmärksamhet åt data och identifiera vad som fungerar och vad som kan kasseras. Slösa inte tid och energi på ineffektiva strategier.

Söker hjälp utifrån

Du kan anlita en frilansare om du känner dig lite utanför ditt djup och du vill ha professionell, specialiserad marknadsföring men inte har finansiering för att anställa en heltidsanställd. Detta ger dig också en viss flexibilitet, och du kan bara betala dem för det arbete du behöver.

Men om du är ovillig att betala en specialist för att göra all din marknadsföring är det alltid tillrådligt att anlita erfarna webbdesigners från de bästa företagen för webbdesign för småföretag för att göra din målsida spännande och engagerande. En webbsida som ser professionellt ut gör hela skillnaden.

Kom ihåg – det är viktigt att du optimerar din webbplats för mobil visning! Majoriteten av internetanvändare kommer åt webbplatser via sina mobiltelefoner och om de är svåra att använda eller inte visas korrekt kommer de sannolikt att överge den helt och hållet.

Glöm inte att spåra din webbplatsanalys – det finns en mängd gratisverktyg som du kan använda för att spåra vem som besöker din webbplats. När du eller din frilansare skapar webbplatsen se till att du använder Google Analytics.

Leave a Comment