5 av de bästa städerna för tekniska proffs

Att vara på den optimala platsen ger yrkesverksamma en tydlig fördel, inte bara för överflöd av konkreta möjligheter, utan de immateriella effekterna av att vara runt likasinnade, i en stor och lämplig miljö. Det här är våra val för de bästa städerna att bo i om du är en tekniker på jakt efter nya roller och nya upplevelser.

1. San Francisco/Silicon Valley, USA

Låt oss få den här ur vägen. Alla tekniska proffs på jorden skulle förutsäga att detta skulle finnas på listan någonstans. Silicon Valley är hemmet för Google, Apple, Facebook, HP, Adobe – och listan fortsätter. Enkelt uttryckt är det ett mecka för teknikvärlden, och att arbeta där är att vara en del av eliten. Det är den ultimata destinationen för en tekniker.

Har du någonsin undrat varför dessa företag finns så nära varandra? Det finns faktiskt en logisk anledning. Det första beror på att kunderna föredrar variation och valmöjligheter, och det gäller konsumenter, entreprenörer och affärsmän. Det är lätt att bygga infrastruktur som underlättar liknande typer av affärer, som teknik.

Den andra är arbetarna själva. Det är inte ovanligt att anställda i dessa teknikjättar hoppar från en till en annan. Med deras tidigare erfarenhet från konkurrerande företag är deras trovärdighet säkerställd och de är mer benägna att bli anställda. Genom att vara i en miljö med experter i din bransch är det mycket mer sannolikt att du får en roll på ditt drömföretag.

2. London, Storbritannien

London är Europas start-up huvudstad, med många miljarder dollar startups, kända som enhörningar. Inspirerade av dessa företags framgångar ser många entreprenörer London som platsen för att utveckla en blomstrande ny verksamhet.

Forskning har visat att 45 % av IT-beslutsfattarna skulle välja London för att starta sin teknikverksamhet. Med detta kommer stora möjligheter för blivande tekniker som söker en roll där de känner sig delaktiga i något speciellt. Att hjälpa en startup att växa kan vara det mest tillfredsställande du gör i din karriär, eftersom du kommer att känna dig ansvarig för framgången lika mycket som grundarna.

Det finns så många varianter av tekniska jobb i London. Om du till exempel har ett intresse för just fintech kan du verkligen inte slå huvudstaden. Med exempel som Revolut, Transferwise, Starling, Monzo och andra baserade i Storbritannien har London säkrat titeln som den bästa staden för fintech-jobb.

Shoreditch, hemmet för den passande namnet “Silicon Roundabout” bredvid Old Street-stationen, är huvudstadens tekniska nav. Det är en fantastisk plats att arbeta på, med en verklig atmosfär som inspirerar till kreativitet och framgång.

3. Düsseldorf, Tyskland

Med kompetensbristen inom IT-sektorn finns det gott om möjligheter att flytta och många företag kommer att hjälpa till med processen. Om du har en universitetsexamen och viss erfarenhet kan det vara relativt enkelt att säkra en roll i Tyskland. Flytande tyska är ofta inte nödvändigt även om du måste vara villig att lära dig när du väl anländer!

Tyskland är hemmet för SAP, en revolutionerande programvara, och Düsseldorf är i centrum. Som expertrekryterare av SAP-jobb, Eursap, förklarar: “Som födelseplatsen för banbrytande företagsprogramvara finns det ett överflöd av SAP-jobb i Tyskland.”

Det fortsätter för att förklara ytterligare att lediga tjänster finns tillgängliga över hela landet, “med Düsseldorf i Nordrhein-Westfalen som en av de viktigaste knutpunkterna för att anställa SAP-konsulter”. Så om du letar efter en ny möjlighet i ett blomstrande område för teknik, är SAP en välmående väg att gå.

4. Tel Aviv, Israel

Tel Aviv är hem för några av världens ledande akademiska program inom teknikrelaterade områden. Denna innovativa stad ger företag, investerare och globala företag en mängd talanger, utvecklad infrastruktur och affärsmöjligheter.

Med det högsta antalet nystartade företag per capita i världen, inkluderar några stora namn som grundats i Israels finans- och tekniknav Monday.com, Wix, Appsflyer och Arbe Robotics.

Det är en otrolig plats att vara på för en karriär inom AI, maskininlärning, big data, analys och cybersäkerhet, och det var till och med det första landet i världen som erbjöd en doktorsexamen i cybersäkerhet. Förutom att grunda stora namn har Tel Aviv mer än 100 utländska FoU-center inklusive Google, Facebook, Yandex, eBay, Ford, Amazon, Barclays och Visa.

Vid sidan av allt detta är Tel Aviv en fantastisk plats att bo på med en underbar livskvalitet. Att vara runt några av de mest ambitiösa arbetarna i världen, är du skyldig att snabba upp din tekniska karriär till framgång.

5. Tallinn, Estland

För dem som vill ha ett lugnare liv än de livliga städerna ovanför, eller bara en omväxling av landskap, är Estlands huvudstad Tallinn ett bra ställe att arbeta för tekniker. Tallinn i sig är också en av de mest underskattade städerna i Europa, både till sin skönhet och livskvalitet.

Tallinn tänjer på gränserna med innovativa nya produkter och tjänster som används över hela världen. Även om det inte delar samma gravitas som Silicon Valley, har Estland sedan sekelskiftet fått ett rykte inom teknikbranschen med ett varierat och rikt utbud av startups. Från gammaldags kraftpaket som Skype till nyare innovationer som Pipedrive, Transferwise och Bolt, listan växer för varje år.

Dessutom anses Estland av vissa vara det mest avancerade digitala samhället i världen. Det betraktar internetåtkomst som en grundläggande mänsklig rättighet och det var ett av de första kända länderna i världen där 5G-lösningar demonstrerades i verkligheten.

Leave a Comment