Släpp dessa fem vanor om du vill ha framgång i entreprenörskap

Entreprenörsframgång är inte lätt. Det är svårt att vinna och det krävs mycket försök och misstag för att hitta den rätta mixen av attityd, skarpsinne och ambition för att nå framgång i din valda bransch. Det bästa som blivande entreprenörer kan göra är att lära av dem som kom före dem. Att toppa berget är trots allt mycket lättare med en karta.

Om du vill nå entreprenöriell framgång finns det fem vanor du måste bryta i dag. När du väl överger de beteenden som inte tjänar dig kommer du att upptäcka att det är mycket lättare att nå dina mål.

Här är fem vanor du måste ta bort för att bli en framgångsrik entreprenör.

1. Sluta klaga på hur jobbigt det är

Om det var enkelt att starta ett företag skulle alla göra det. Att grunda ett framgångsrikt företag är frustrerande, utmanande, ödmjukande och irriterande (på de bästa dagarna). Varje gång du kommer på att du vill klaga på kampen, kom ihåg att kampen är det som skiljer framgångsrika entreprenörer från dem som slutar. Om du vill nå framgång måste du kämpa för det. Det finns ingen lösning, ingen outsourcing och ingen enkel väg till toppen.

Nyckeln är att justera din interna berättelse. Istället för att beklaga de problem som uppstår när du startar ett företag, uppskatta dem. Alla är inte kapabla eller villiga att lösa affärsproblem. Om du är det, är du redan ligor före alla andra. Se varje utmaning som en möjlighet att driva igenom svårigheter för att ta ditt företag till nästa nivå.

Om det inte fungerar, påminn bara dig själv om att du valde att vara entreprenör, och ingen gillar en person som gnäller över sina egna val. Sug upp det och börja jobba.

2. Sluta göra mer arbete än du måste

Detta kan låta som en direkt motsägelse till punkten ovan, men det finns en viktig skillnad mellan de två.

Framgångsrika entreprenörer drar sig aldrig för hårt arbete, men de gör heller aldrig onödigt arbete. Vi har alla hört ordspråket “arbeta smartare, inte hårdare”, men när människor hamnar i ogräset i ett projekt eller en fråga tenderar de att glömma detta enkla råd.

Smarta, hårt arbetande entreprenörer tänker ofta som lata människor. De litar på sin kreativitet och uppfinningsrikedom för att komma på automatiserade eller föreskrivande lösningar på sina problem så att de kan undvika att utföra tidssugande uppgifter. Tänk på löneprogram som ett exempel.

Istället för att hantera löner manuellt (vilket skulle kräva mycket tid och ansträngning), implementerar och förlitar sig smarta företagsägare på programvara. En viss extra ansträngning i förväg slutar med att spara tid och energi senare… och ingen arbetar hårdare än de måste eftersom programvaran gör det tunga lyftet åt dem.

Smarta entreprenörer letar alltid efter de enklaste och mest effektiva sätten att göra saker på. De förstår att “upptagen” inte är synonymt med “framgångsrik”, och försöker aktivt befria sig från onödiga uppgifter så att de kan lägga mer hjärnkraft på större, mer strategiska initiativ.

3. Sluta jaga investeringar

De flesta företagare ser investeringar som ett tecken på framgång. Det känns bra när någon tror på det man gör tillräckligt för att lägga pengar bakom det; framgångsrika entreprenörer förstår dock att varje investering kommer med strängar. I det ögonblick du accepterar pengar från en investerare är du skyldig till deras bästa istället för ditt eget.

Med tiden och under flera investeringsrundor kan entreprenörer sakta tappa kontrollen över sitt företag. Det är mycket klokare att hålla sig mager och elak och att hålla koll på bollen. Utomstående investeringar är i bästa fall en distraktion och i värsta fall en albatross. Om ditt mål är att sälja ditt företag i en lukrativ exit, sluta jaga efter investeringar och börja fokusera på tillväxten av ditt företag. Ju mindre du accepterar nu, desto mindre behöver du betala tillbaka senare.

4. Sluta låta det värsta scenariot få dig i panik

Varje företagare som tar risken att starta ett företag har ett värsta scenario i bakhuvudet. Många gånger låter folk det värsta scenariot få panik. Denna panik resulterar ofta i dåligt beslutsfattande och rädslabaserade svar. Det bästa en blivande entreprenör kan göra för sitt nya företag är att vara okej med hans eller hennes värsta scenario.

Sätt dig ner och ägna lite tid åt att gå igenom den situation som inger mest rädsla. Är det ditt företag som misslyckas? Massuppsägningar? Förlägenhet? Finansiella konflikter? Fundera på hur den situationen ser ut, hur den kan uppstå, hur du skulle känna dig, vad du skulle göra.

Det kommer att vara obehagligt, men det kommer att hjälpa dig att inse att även om det värsta skulle hända, att det fortfarande skulle finnas ett sätt att gå vidare. Istället för att låta rädslan för ditt värsta scenario leva i bakhuvudet, förfölja varje beslut du tar, dra ut det i ljuset och granska det. Nio gånger av tio är det värsta scenariot inte så illa som du har fått dig att tro. När du väl inser det kan du sluta fatta rädsla-baserade beslut.

5. Sluta anta att problemen löser sig

Företaget du tänkt starta är nästan aldrig företaget du hamnar hos. Framgångsrika entreprenörer förstår att flexibilitet och viljan att pivotera är det som skiljer dem från flocken. Om du upptäcker ett mindre problem måste du åtgärda det.

Alltför många grundare gifter sig med sina idéer och antar att de problem de stöter på kommer att lösa sig med skala, med bättre marknadsföring eller med ett annat team. Så är det nästan aldrig. Istället för att sticka huvudet i sanden och hoppas på det resultat du vill ha, möt dina affärsproblem direkt. Om du inte gör det kommer de att sörja tills de dödar din strävan.

Att säga adjö till dessa skadliga vanor kommer inte att vara lätt, men det kommer att påskynda din väg till framgång. Lägg ner lite personligt arbete nu och skörda frukterna senare. Du kommer inte bli besviken.

Leave a Comment