Smarta sätt att uppdatera och återanvända “gammalt” marknadsföringsinnehåll

Vissa delar av innehåll – som de som ger råd om hur man effektivt sätter upp en ny iPhone-modell direkt ur kartongen – kan snabbt blekna i relevans. Andra bitar kan dock åldras som ett fint vin och till och med bli mer aktuella med tiden.

Olika former av marknadsföringsinnehåll – som artiklar, blogginlägg, grafik och till och med videor och poddsändningar – som ursprungligen publicerades för flera år sedan kan effektivt omformas till “fräscht” material. Här är några särskilt strategiska sätt du kan få detta att hända.

Skapa en “då och nu”-bit

Gamla videor kan vara notoriskt svåra att uppdatera på ett sätt som gör att de gamla och nya komponenterna ser sömlösa ut och som om de ursprungligen filmades ungefär samtidigt. Men det kanske inte riktigt är den effekt du vill ha eller behöver ändå…

Kommer du ihåg den “nya iPhone-modellen” som nämndes tidigare? Om du ursprungligen filmade dig själv när du öppnade dess förpackning samma dag som enheten släpptes, kunde du nu producera uppföljande filmer som granskar hur denna iPhone har klarat långvarig användning.

Förvandla populära blogginlägg till YouTube-videor

Om du vill skapa sömlösa videor bör du antagligen skapa dem från början … eller från ett blogginlägg som har visat sig vara särskilt populärt bland din webbplats besökare.

Enligt en statistik som delas i en Business 2 Community artikel lockar YouTube över 1,9 miljarder besökare varje månad. Så om din blogg inspirerar videor som du lägger upp på den här plattformen kan du upptäcka att de lockar intresse från personer som aldrig har sett det ursprungliga innehållet eller ens besökt din webbplats.

Utöka eller förkorta befintligt innehåll

Kanske är några av dina blogginlägg BuzzFeed“listister” som du kan dra nytta av att utveckla. Alternativt kunde du bara ha läst en särskilt lång artikel som du ursprungligen var ansvarig för och tänkt: “Behövde det här verkligen vara så långt”?

Nu skulle det vara ett bra tillfälle för dig att skära bort till synes överflödiga ord från det – särskilt som forskning framhålls av TID avslöjar att 55 % av besökarna på en webbsida spenderar mindre än 15 sekunder på att uppmärksamma vad den har att erbjuda.

Ändra textbaserat innehåll till bilder, infografik eller instruktionsgrafik

Även om inte alla dina kopior skulle vara lämpliga att konvertera på något av dessa sätt, kan du skapa mer intresse för vissa artiklar genom att peppa dem med fler bilder.

Annat textmaterial skulle kunna återskapas som infografik – där människor får en lättsmält, steg-för-steg-visuell översikt över originalinnehållets betydelse – eller instruktionsgrafik. Marknadsföringsexperten Jeff Bullas kallar dessa “liknar de förra utom mer inriktade på “hur man gör”-artiklar”.

Gör vanligtvis liveinnehåll tillgängligt “on demand”

Ett webbseminarium, till exempel, är något du kanske traditionellt sett föredragit att leverera live. Men det är också fullt möjligt att spara en inspelning av den för att komma åt online senare. Det är inte bara människor som aktivt deltar i ett webbseminarium som kan ha nytta av att se det.

ON24 Engagement Hub är ett exempel på en kundengagemangsplattform som kan integreras med din webbplats så att du kan erbjuda on-demand webbinariuminnehåll där.

Leave a Comment