Topp 5 investeringar för en diversifierad portfölj

Diversifierade portföljer är väsentliga när du vill minska riskerna och volatiliteten förknippade med investeringar på grund av de fluktuerande marknaderna, förändrade valutor, politiska och geografiska instabiliteter etc. En diversifierad portfölj kan definieras som en portfölj som har olika typer av tillgångar såsom aktier , obligationer, binära optioner, aktier, valuta, kontanter, ädelmetaller, etc. Det är en investeringsstrategi som används för att minimera riskerna.

Generellt sett finns det 5 typer av investeringar som är vanliga i en diversifierad portfölj. Låt oss ta en kort titt på var och en av dem.

1. Aktier

Alla har hört talas om aktier, men vad är det egentligen? En aktie är inget annat än ett slags ekonomisk säkerhet som betecknar ägande i en organisation och på grund av detta delägarskap har personen rätt över företagets inkomster och tillgångar. Aktier finns i två typer; föredraget och vanligt.

I en stamaktie har du rösträtt på bolagsstämmor, medan du i preferensaktie inte kan rösta, men du är skyldig att få högre utdelning än stamaktieägare. En aktie är den grundläggande beståndsdelen i en diversifierad portfölj och den bör därför aldrig överges.

2. Obligationer

En obligation är en typ av lån som beviljas av en investerare till en organisation, ett statligt organ eller ett företag. Det är också känt som skuldinvestering. Medlen lånas till fast eller rörlig ränta och används av låntagarna för att finansiera projekt.

De faller under kategorin ränteskydd. Obligationer kan handlas på börser och OTC (over-the-counter). De är en integrerad del av en diversifierad portfölj och bör alltid inkluderas.

3. Binära optioner

Denna typ av investering kan vara en stor vinst för alla investerare, förutsatt att de gör det på rätt sätt. Det läggs vanligtvis till en diversifierad portfölj för att sprida risken. Ett binärt alternativ är i grunden en ja eller nej-strategi. Binära optioner involverar aktier, valutor, råvaror, etc.

Det fungerar utifrån principen att om du kan förutsäga priset på en viss option vid en viss tidpunkt på ett givet datum, kommer du att få ett fast belopp i ersättning. Tvärtom, om du inte gör det kommer du inte att få någonting.

4. Valutor

Valutahandel eller valutahandel är de mest välkända handelsmetoderna och den utgör en viktig del av alla diversifierade portföljer. Handel med valutor är viktigt för att bedriva affärer och affärer.

Forexmarknaden är för närvarande den största och mest flytande globala marknaden som också överskuggar aktiemarknaden. Varje dag handlas valuta för mer än $2700 miljarder.

5. Bullion

Ingen kan förneka vikten av att inkludera ädelmetaller i sin diversifierade portfölj. Bullion syftar på guld- eller silvertackor, mynt eller tackor. Bullion bör vara en del av vilken portfölj som helst eftersom den består av ädelmetaller som har ett inneboende värde till skillnad från pappersvaluta och de har en säkring mot inflation. Dessutom skyddar det investeraren under kristider.

Leave a Comment