Varför kan du inte ignorera trender i innehållsmarknadsföring?

Varför väljs content marketing idag som det främsta marknadsföringsverktyget av nästan alla välkända globala varumärken? Svaret är enkelt – de moderna internetanvändarna är så trötta på reklamtexter som får dem att köpa direkt att de helt enkelt ignorerar dem.

Idag vill köpare göra inköp eller beställa tjänster gradvis, med vetskapen om att de litar på företaget.

Utöver det har innehållsmarknadsföring en hög avkastning på investeringen, ger grunden för att driva alla marknadsföringskampanjer, ökar varumärkesmedvetenheten och förbättrar ryktet. Det ökar konverteringen, hjälper till att interagera med potentiella kunder och, vad som är viktigt, hjälper till att skilja alla företag från konkurrenterna.

Vilken typ av innehåll ska varumärket producera?

Låt oss börja med grunderna: vilket innehåll bör definitivt bosätta sig på din webbplats?

Innehåll i kort format

Dessa är rymliga, meningsfulla fraser eller texter som kan bli en höjdpunkt för marknadsföring och dekorera din innehållsmarknadsföring.

Dessa inkluderar slogans, vars syfte är att komma ihåg av kunden (det berömda “Just do it” är ett fantastiskt innehållsmarknadsföringsexempel), mikroinlägg på Twitter eller Instagram, sammanfattningar, såväl som checklistor och listor.

Långformat innehåll

Även om internet nu dras mot korta texter, är långa artiklar ett måste. Stora artiklar ger relevant information med en touch av unikhet och hjälper till att lösa eventuella kunders problem. Dessutom har de en positiv effekt på en webbplatss rykte, enligt sökmotorer.

Denna kategori inkluderar intervjuer med experter, utbyte av åsikter, berättande, fallstudier med analyser och siffror, framgångshistorier, forskning, life hacks och mycket mer.

Interaktivt innehåll

Interaktivt innehåll är till stor nytta: det engagerar kunden i interaktion med varumärket, hjälper till att få unik information om leads. De ger en anledning till vidare kommunikation, utbildar publiken om företaget och dess produkt.

Dessa är alla typer av omröstningar, spel, widgets och vanliga frågor.

Visuellt innehåll

Det är enkelt – publicera märkesfoton, bilder från evenemang, såväl som illustrationer för att förbättra texten och fylla den med levande betydelser, infografik, roliga GIF-bilder, memes, affischer och vykort.

Förresten, att ignorera trendiga format som podcaster och videor är ett av de största misstagen att undvika. Utan dem är webbresurser som clodhoppers som gör att kunderna blir förvirrade.

Användarinnehåll

En mycket speciell kategori är kategorin inlägg som genereras av kunderna själva. Du kan värma upp användare genom att aktivt svara på kommentarer, stimulera gilla-markeringar, reposter, frågor och nya ämnen.

Hur man utvecklar en strategi för innehållsmarknadsföring

1. Bestäm ett mål

Innehåll bör inte skapas på egen hand och bara för visning. Det är viktigt att tydligt förstå varför ditt projekt behöver den information som du planerar att publicera. Annars kan det bli mycket texter och videor, men du får ingen användbar effekt.

Om du vill öka och diversifiera din trafik, publicera mer användbart SEO-optimerat innehåll på din egen webbplats och tredjepartsresurser. Om du vill etablera dig som expert, publicera fallstudier med resultaten av ditt arbete, undersökningar och experiment, intervjuer, instruktioner, guider och recensioner.

2. Gör ett porträtt av målgruppen

Innehåll skapas inte för alla. Det är ett verktyg som ska rikta sig till målgruppen. Ju mer exakt porträttet av målgruppen anges, desto mer korrekt kommer du att kunna kommunicera med den, påverka människors beslut och motivera dem att vidta de åtgärder du behöver.

3. Analysera dina konkurrenter

Du bör veta vem som är bäst på din marknad och sträva efter att upprepa denna framgång. Undersök vilka typer av innehåll dina konkurrenter använder, var du kan hitta information om dem och deras produkt och hur de interagerar med sin målgrupp. Med andra ord, förnya de bästa metoderna.

4. Definiera dina innehållsdistributionskanaler

Du kan publicera innehåll i interna kanaler, såväl som i externa. Vi rekommenderar att du arbetar med innehåll parallellt och använder olika typer av distributionskanaler för att krossa dina innehållsmål. I ett visst utvecklingsskede, fokusera på det alternativ som fungerar bäst.

Vilka trender för innehållsmarknadsföring att följa under 2021?

1. Gå i samarbete för att marknadsföra innehåll

Under 2020 har varumärken, bloggare och influencers samlats för att samutveckla och marknadsföra innehåll. År 2021 förblir den samarbetande innehållskampanjen effektiv. Först och främst är det en möjlighet att utbyta publik och marknadsföra på olika sociala plattformar, vilket skapar mun till mun-effekt.

2. Producera mer videoinnehåll

Video fortsätter att vara den mest effektiva formen av innehåll tack vare uppkomsten av streamingplattformar och, naturligtvis, pandemin.

Konsumenter älskar med ögonen, så korta underhållnings- och informationsvideor är trendiga. Dessutom börjar fler och fler varumärken attrahera publik genom utmaningar och videor i formatet användargenererat innehåll. Videor kan vara i form av recensioner eller rekommendationer om hur man använder produkten, anpassad till UGC.

Augmented reality är en annan trend inom videoinnehåll som ökar publikens lojalitet.

Ignorera inte livestreaming eftersom vanliga offlinehändelser försvann ur spelet. År 2020 blev sådant innehåll mycket viktigare än tidigare. Och denna trend kommer att finnas kvar 2021.

3. Förbättra kvaliteten på innehållet

Människor föredrar att stanna på sidor som har en bekväm och attraktiv struktur och innehåll. För att öka ROI måste du fokusera på användarupplevelsen. Till exempel, om målgruppen använder din resurs oftare från en mobiltelefon, anpassa omedelbart allt innehåll för mobilformat. Ta hand om videoinnehållets användbarhet – kom ihåg att inte alla alltid är bekväma med att titta på det med ljud, så för att förbättra upplevelsen måste du infoga följande text med en undertextredigerare.

Var också uppmärksam på mångsidigheten hos videoformat så att varje person med vilken dator och webbläsare som helst kommer att kunna titta på den. Till exempel, om din dator stöder MKV-formatet kan du redigera det med MKV-videoredigeraren, men i slutändan är det bättre att konvertera materialet till det populära MP4-formatet.

4. Producera och testa innehåll med hjälp av artificiell intelligens

AI är inte bara en fantastisk innehållsgenerator, utan den kan också utforska konsumentbeteende och sökmönster, samt göra sociala mediedata och blogginnehållsanalyser för att förstå hur kunder hittar dina produkter och tjänster.

5. Dubbla SEO-kostnader

Vissa trender går aldrig ur mode. Innehållsmässigt är denna trend SEO. En solid SEO-strategi och sökordsforskning kommer att vara ännu mer avgörande för en framgångsrik innehållsstrategi 2021.

Slutord

Nu är det dags att göra en innehållsmarknadsföringsplan för nästa år och testa olika nya trender. Ignorera dem inte och kom ihåg att marknadsföring av digitalt innehåll är ett långt spel och dess framgång kommer inte över en natt. Ju längre du tränar, desto fler fördelar kommer du att se. Så prova alla möjliga strategier och hitta din egen Klondike. Lycka till!

Leave a Comment