Var kan du vara nu

Idag finns det en vanlig uppfattning att unga under 35 år är mer framgångsrika entreprenörer än sina äldre motsvarigheter.

BNP Paribas har redan kommit på ett namn för en ny generation entreprenörer – millenniprenörer. Den här generationen har, som det visade sig, bättre affärsmannaskap än entreprenörer som är 50 år och äldre. Totalt undersökte BNP Paribas forskare 2 594 unga entreprenörer runt om i världen.

Enligt undersökningen startar unga i genomsnitt sitt första företag vid 27,7 års ålder. Vid 35 års ålder lyckas de skapa i snitt 7,7 företag. Tvärtemot det skapade entreprenörer i 50-årsåldern sitt företag för första gången vid cirka 35 års ålder.

Varje dag lockas fler och fler människor runt om i världen av en entreprenörsanda, och många av dem försöker starta eget företag redan innan de är 30. De som startade ett företag i en mer mogen ålder ångrar ofta att de inte startade tidigare .

“Till alla företagare: om du vill göra det, gör det nu. Om du inte gör det kommer du att ångra dig.” – Catherine Cook, medgrundare av MyYearbook.

Så varför bli entreprenör i ung ålder? Låt oss titta igenom fördelarna med att följa denna väg.

Obegränsade möjligheter att tjäna pengar

Som regel, i vanligt kontorsarbete, finns det alltid ett visst “tak” för inkomster. Även om en sådan fast inkomst kan ge en viss nivå av stabilitet, är chansen stor att dina kunskaper och ansträngningar inte belönas så mycket som du skulle vilja.

Om du hade startat eget företag från ung ålder skulle du inte behöva begränsa din inkomst till lönen för en viss tjänst inom företaget. Genom att starta ett eget företag kan du känna det direkta sambandet mellan den ansträngning du gör och din inkomsttillväxt. Så dina inkomster kan bara begränsas av dina ambitioner och självmotivationsnivå.

Mer tid för ett företag att mogna

Att etablera ett företag tar en viss tid. Det kan ta år innan du kan vara säker på att din produkt eller tjänst är allmänt erkänd.

Så ju tidigare din entreprenörsresa börjar, desto mer tid har du för att bygga upp verksamheten du har drömt om.

I händelse av misslyckande, mer tid för att försöka igen

I yrkeslivet ger framgång ibland plats för misslyckande. Men affärsmisslyckanden är inte alltid en dålig sak eftersom det kan fungera som en språngbräda till framgång.

Här är varför:

  • Människor som gör misstag lär sig ofta snabbare – när man misslyckas lär man sig vad som fungerar och vad som inte fungerar;
  • Misslyckande indikerar vad du behöver ändra för att bli framgångsrik;
  • Affärsmisslyckanden främjar entreprenöriella personlighetsdrag – såsom uthållighet, uthållighet och flexibilitet.

Ju tidigare du får denna värdefulla möjlighet att misslyckas och försöka igen, desto mer tid har du för att upptäcka den unika vägen som kommer att leda dig till framgång.

Uppdaterad med aktuella trender

Typiskt sett har yngre generationer en stark förståelse för de senaste teknologierna och trenderna och är bekväma med att använda sociala medier. Denna kombinerade kunskap, fallenhet och skicklighet kan i hög grad hjälpa till med affärsutveckling. Så ju tidigare du börjar, desto mer läskunnighet kommer du att få av de olika faciliteterna som erbjuds av modern teknik.

Vårt råd är: tveka inte att använda denna fördel för att starta ditt eget företag nu.

Skaffa mjuka färdigheter tidigare

Här är ytterligare en fördel som unga entreprenörer får: de förvärvar mjuka färdigheter som krävs för affärsframgång långt tidigare än vad deras äldre kamrater kan ha.

Som ledare behöver du behärska effektiv och harmonisk kommunikation med andra för att leverera bättre resultat. När du börjar din entreprenörsväg får du kommunikationsförmåga, lär dig att attrahera resurser, förbättra dina planeringsförmåga och blir förberedd på stressiga situationer. Att driva ett företag hjälper dig att lära dig hur du presenterar ditt arbete.

Slutligen får du också en ny förståelse för hur världen fungerar, hur du letar efter partners, medarbetare, kunder och blir förberedd för framtida utmaningar.

Växande anpassningsförmåga till förändringar

Dagens företag verkar under förhållanden av ökande komplexitet, osäkerhet och dynamiska förändringar som äger rum i den yttre miljön. Den globala pandemin 2020/2021 är en ljus illustration av hur vår värld kan förändras på ett ögonblick. Därför är det avgörande att omfamna förändringar för att lyckas med företaget. För att förbli relevant och konkurrenskraftig måste du fortsätta anpassa dig till den ständigt föränderliga miljön.

Anpassningsförmåga är en nyckelfärdighet för den moderna entreprenören, och den förbättras med många års erfarenhet. Så ju tidigare du startar ditt eget företag, desto mer anpassningsbar blir du med åren.

Unga företagsgrundare som inspirerar med sin framgång

Här är några inspirerande exempel på framgångarna för dagens välkända företagsägare som startade sina företag i tonåren.

Matt Mullenweg

Matt Mullenweg, skaparen av WordPress-plattformen, startade sitt företag vid 18 års ålder när han arbetade för CNET. Vid 24 års ålder bestämde han sig för att sluta och började arbeta nära WordPress. Det behöver inte sägas att det var rätt beslut.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, skaparen av det mest populära sociala nätverket runt om i världen, grundade Facebook vid 19 års ålder. Företaget växer fortfarande, det sysselsätter tusentals människor och Marks förmögenhet uppskattas till 114 miljarder dollar.

Caroline och Isabel Bercaw

Caroline och IsabelBercaw, skaparna av Da Bomb Bath, hittade inspiration i att lägga till en leksak i mitten av sina hemmagjorda badbomber när de var 11 respektive 12 år. Mindre än ett decennium senare och med en enorm order från Target i spetsen, anställde systern deras mamma som VD för att hjälpa till att hålla jämna steg med familjeföretaget på 20 miljoner dollar.

Nyckel takeaways

Som vi kan se, ju tidigare din entreprenörsresa börjar, desto bättre. Efter att ha startat eget företag från tidig ålder får du följande fördelar:

  • Du behöver inte begränsa dina intäkter med en lönetabell i det ena eller det andra företaget;
  • Du har gott om tid på dig att skala de framgångsrika resultaten och försöka igen om något går fel;
  • Du är alltmer teknikkunnig;
  • Du skaffar dig mjuka färdigheter som inte alltid kan erhållas på kontorsjobb;
  • Du förbättrar din anpassningsförmåga till marknads- och livsförändringar.

Tusentals ungdomar runt om i världen drömmer om att starta eget företag och en ny URLYstarta ny start-up som snart kommer att finnas tillgänglig för tonåringar och vuxna att engagera sig för att göra livets entreprenörsresa.

Leave a Comment