5 mjuka färdigheter som varje entreprenör bör ha

Som entreprenör kommer du att bära många olika hattar som kräver många olika färdigheter när du växer och vårdar din startup. Även om du förmodligen har en stor uppsättning hårda färdigheter, oavsett om det är marknadsföring, kreativ talang eller mjukvaruutveckling, är det också viktigt att ha mjuka färdigheter som hjälper till i de dagliga uppgifterna som kommer med att vara entreprenör.

Precis som du lärde dig hårda färdigheter genom webbseminarier, lektioner och utbildning, och även tidigare arbetserfarenhet, kan du också lära dig mjuka färdigheter. Nedan är de fem viktigaste mjuka färdigheterna varje entreprenör bör ha eller förvärva för att bli framgångsrik. Ibland är det till och med dessa färdigheter som tar dig framåt.

1. Beslutsfattande

Som entreprenör, särskilt om du agerar som VD för ditt företag, förväntas du ta många beslut om ditt företag.

Föreställ dig alla vardagsbeslut du måste göra om vad du ska äta till middag och vad du ska ha på dig. Föreställ dig nu att fatta dessa beslut i ditt företags sammanhang, till exempel när du ska schemalägga vissa möten, vem du ska samarbeta med för ett projekt och hur du svarar på ett e-postmeddelande som kan avgöra ditt företags öde.

Vissa stänger helt enkelt av vid tanken på att ta ett stort beslut, men som företagare måste man trivas inom det området. Därför måste du bli mycket bekväm med att fatta svåra beslut och förbinda dig till dem.

2. Förhandla

Du kommer att göra mer förhandlingar än du kan förvänta dig som entreprenör med en startup. Oavsett om du förhandlar om lönen för din nyaste medarbetare eller en stor affär med en partner, måste du vara angelägen om de framgångsrika taktikerna och strategierna som ger dig vad du vill ha och vad ditt företag behöver.

3. Ledarskap

Ledarskap är en viktig mjuk färdighet för alla entreprenörer att behärska. Du tror redan på din vision; nu är det dags att få ditt team att tro på det lika mycket som du gör.

En bra ledare vägleder sitt team till framgång och motiverar dem snarare än att bara berätta för dem vad de ska göra hela tiden. De tar också hänsyn till sitt teams åsikter och förslag. Ledarskap är inte en lätt mjuk färdighet att uppnå, men det är absolut nödvändigt för ditt företags framgång.

4. Emotionell intelligens

Vi har alla hört talas om ett IQ-test för att fastställa din intellektuella förmåga, men hur är det med din nivå av känslomässig intelligens? Emotionell intelligens kräver att vara i samklang med människors beteenden, önskningar och känslor.

Som företagare måste du förstå hur man pratar med någon i en mängd olika situationer: när de är arga när de är frustrerade, eller till och med när de känner sig nere. Denna kunskap kan komma väl till pass i nästan alla situationer eftersom du kommer att kommunicera mer effektivt och relatera till dina anställda samtidigt som du inspirerar ditt team att övervinna utmaningar.

5. Läsa kroppsspråk

Tänk om du kunde veta vad någon tänkte eller kände utan att de förmedlade det till dig med ord? När du vet hur man läser kroppsspråk kan du det!

Oavsett om du förhandlar, pitchar till en investerare eller anställer en ny anställd, kan du veta hur man läser kroppsspråk berätta mycket om en person. Det kommer också att hjälpa dig att bli medveten om hur du presenterar ditt eget kroppsspråk i vissa situationer för att kommunicera vad du vill.

Var man kan lära sig mjuka färdigheter

Överväg att ta videokurser online för entreprenörer för att lära sig mjuka färdigheter, som den som erbjuds av ej4. Ännu bättre, du kan dela dessa kurser med dina anställda för att hjälpa dem att förbättra sina mjuka färdigheter och hjälpa alla att bli en värdefull del av teamet.

Leave a Comment