Bästa investeringar att göra i 20-årsåldern

Alldeles för många människor kryssar genom sina 20-årsutgifter som att brunnen är bottenlös. Och sedan blir de chockade när de upptäcker att detta inte bara är osant, utan deras väg till pension ser också dyster ut. Ja, redan. Och även om vi inte vill måla upp en helt deprimerande bild, vill vi väcka de där 20-åringarna och få dem på investeringskartan. Om du är i den åldern och inte har en aning om hur du ska komma igång kan vi hjälpa dig.

Läs vidare för de bästa investeringarna att göra när du är i 20-årsåldern.

Använd din arbetsgivares resurser

Om din arbetsgivare erbjuder en 401(k) plan för att spara till pension, måste du absolut dra nytta av det. Detta gäller särskilt om ditt företag erbjuder matchande bidrag. En 401(k) har enorma skattefördelar, eftersom du kan bidra till den direkt från din lön innan skatter tas ut. När det kommer till medarbetarmatcher, gå efter guldet. Med detta menar vi att du ska bidra tillräckligt mycket för att få maximalt eller åtminstone skjuta till det som ditt slutmål. De som inte har en 401(k) erbjuds genom din arbetsgivare bör gå med en Roth IRA. Detta erbjuder också skattefördelar, om än andra än 401(k). Medan 401(k) tillåter dig en skattelättnad på bidrag, beskattar Roth IRA dig inte när du drar ut pengarna för pensionering.

Öka dina besparingar gradvis

Det här är inget investeringstips i sig, men vi vill prata om det ändå, eftersom alldeles för många människor sparar lika mycket pengar varje månad. Även om det uppenbarligen är bra att spara vad som helst, vill du se till att du ökar detta belopp över tiden för att komma närmare pensionen. Som Nerd Wallet noterar gör matematiken det tydligt. Om du tar dina 401(k)-bidrag som ett exempel, “om du också ökar din sparränta med hälften av varje 3% årlig höjning, skulle ditt saldo vid 65 års ålder vara närmare 3 miljoner dollar.”

Omfamna aktiemarknaden

Millennials har ett rykte om sig att vara riskvilliga, vilket innebär att många av dem undviker aktiemarknaden som pesten. Det finns något att säga om det gamla ordspråket, “utan risk kommer ingen belöning.” Om du är mindre av en entreprenör och mer av en 9-till-5’er, kan detta vara lite stötande. Men vilken välinformerad investerare som helst kommer att berätta för dig att investeringar på aktiemarknaden generellt sett ger en högre avkastning under t.ex. en treårsperiod än på ett enkelt sparkonto … även med risken. Om du fortfarande är orolig, börja i det små och överväg att anlita en finansiell expert som hjälper dig att fatta dina investeringsbeslut. Du kan också använda dollardaddy.org för insikt.

Automatisera dina investeringar

Återigen, detta är inte ett tips om var du ska lägga dina pengar, i sig, men detta är ändå viktigt. Om du litar på dig själv att lägga pengar på olika spar- och investeringskonton varje månad kommer du att misslyckas. Det ligger helt enkelt i den mänskliga naturen att hitta en annan plats för de pengarna, oavsett om det är för handpenning på en ny bil eller i mataffären. För att hålla frestelsen borta och faktiskt spara pengar, automatisera dina investeringar. Du kan alltid göra justeringar på dessa om du märker att ditt kassaflöde är lite lågt.

Överväg en Target Date-fond

Det här är en blandning av aktier, obligationer och kontanter som heter det passande namnet, eftersom det är vanligt att investera fram till ett visst år. Som den här artikeln i balansen noterar, “När måldatumet närmar sig kommer fondförvaltaren gradvis att minska marknadsrisken genom att flytta tillgångar från aktier och till obligationer och kontanter, vilket är vad en enskild investerare skulle göra manuellt själv. Därför är måltidsfonder en typ av “ställ det och glöm det”-investeringar.” För att göra detta vill du förmodligen ha åtminstone en uppfattning om när du vill (och kan!) gå i pension. Poängen är naturligtvis att gradvis öka mängden pengar du bidrar till denna fond, särskilt om du hoppas kunna gå i pension förr snarare än senare.

Leave a Comment