De 6 bästa anledningarna till att öppna ett personligt bankkonto

Många unga individer tenderar att ignorera vikten av bankkonton och alternativa bankkonton. Faktum är att miljontals amerikaner har bestämt sig för att inte ha ett bankkonto under sin livstid. De har olika anledningar till att göra det. Vissa tycker att deras pengar är för lite för att sätta in på banken, medan andra i första hand har förtroendeproblem med banker.

Om du är en av dessa människor går du miste om många saker. Låt oss diskutera vikten av att äga ett bankkonto och varför du bör ha ett.

bekvämlighet

Ett bankkonto gör att du enkelt kan betala dina räkningar och göra inköp. Du kan till exempel använda ditt checkkonto för att betala din vatten- eller elräkning online. Det som är bra med detta är att du kommer att ha intyg om att du har betalat din avgift.

På samma sätt är en bankomat eller bankkort bekväm att använda. Du kommer aldrig att oroa dig för att få slut på kontanter så länge du har dina kort i plånboken. Dessutom kan du till och med använda dina betalkort för att handla. Du behöver bara svepa den som ett kreditkort.

Säkerhet

Att förvara dina pengar hemma eller under sängen riskerar att bli stöld. Dessutom riskerar du också att inte vara försäkrad eftersom du inte har några bevis på att du har dina pengar i ditt hem.

Banker erbjuder skydd eftersom varje insättares pengar kommer att vara federalt försäkrade. Det är dock viktigt att notera att det maximala beloppet som kan försäkras endast är 100 000 USD. Bankerna garanterar att dina pengar är säkra. Dessutom kan du göra uttag när du vill, så det finns inget att oroa sig för.

Förbättrar din kreditpoäng

Ett bankkonto är inte bara till för att spara eller lagra pengar. Om du inte har en kredithistorik eller om din kreditpoäng påverkas av negativa åtgärder, kan det vara din räddare att äga ett bankkonto. Många finansinstitut godkänner inte låneansökningar från personer utan bankkonto eftersom de inte har några möjligheter att spåra sina utgiftsvanor. Så om du vill ha en snabblåneansökan, se till att ha ett aktivt bankkonto.

Låneföretag kan dock använda alternativ kreditvärdering – en modern metod för att bestämma en individs förmåga att betala tillbaka ett lån. Även om detta kan öka din chans att få lånegodkännanden, garanterar det inte att du kan bli godkänd för stora lån.

Bevis på betalningar

Genom att göra en betalning med ditt bankkonto får du omedelbart en post som du kan använda som betalningsbevis. Detta är särskilt viktigt om du vanligtvis gör stora betalningar eller glömmer att betala dina räkningar, eftersom du helt enkelt kan kontrollera dina register för validering.

Vad som är ännu bättre är att kontoutdrag kan vara i vilken form som helst. Du kan begära en svartvit fil eller ladda ner en mjuk kopia via din mobilapp eller onlinekonto. Oavsett om du behöver det eller inte bör du göra det till en vana att föra betalningsregister.

Det bästa sättet att spara pengar

Du kan faktiskt spara pengar på din spargris eller din gamla skokartong. Men dina pengar kommer inte att få ränta om du gör detta. Dessutom kan fysiska pengar riskera att förstöras av djur eller husdjur.

När du väljer en bank för att öppna ditt konto, gå till banker som erbjuder rimliga räntor. Glöm inte heller att lära dig mer om avdrag och avgifter, som skatt. Detta är viktigt om du inte vill betala mer i extra avgifter än de pengar du sparar.

Ta emot pengar direkt

I den digitala världen är onlinebetalningar dominerande. Om du vanligtvis får ersättning för förmåner eller lön, gör att du har ett bankkonto enklare för dig att få pengarna. Du behöver bara ge avsändaren dina bankuppgifter och vänta på att pengarna sätts in på ditt konto. Vad mer? Du behöver inte ens gå till banken eller ringa dem för att bekräfta om pengarna finns på ditt konto. Allt du behöver göra är att logga in på ditt onlinekonto och kontrollera dina senaste transaktioner.

Som du kan se finns det så många fördelar med att äga ett bankkonto. Du måste dock vara försiktig med avgifter du måste betala för varje transaktion du gör. Till exempel kan banker debitera sina insättare om de tar ut pengar från en annan banks automatiserade automat.

Dessutom kräver de flesta banker ett bevarande saldo som du aldrig bör röra för att hålla kontot aktivt. Om ditt saldo är under det begärda beloppet kan banken debitera dig och dra av betalningen från dina pengar. Förhoppningsvis har den här artikeln upplyst dig om fördelarna med att äga ett bankkonto. Så börja leta efter de bästa bankerna och skörda frukterna av att vara bankkontoinnehavare.

Leave a Comment