4 investeringstips Erfarna investerare svär vid

Att investera dina surt förvärvade pengar kan vara en otroligt tillfredsställande livslång strävan. Därför, oavsett om du har många års erfarenhet bakom bältet eller precis börjar på din resa, kan tips från erfarna investerare positionera dig väl för långsiktig framgång.

Nedan finns fyra investeringstips som gäller oavsett var du befinner dig längs din investeringsväg. I händelse av att du har varit på det ett tag är det förmodligen en smart idé att bekanta dig med dessa, och om du är en ny investerare kan dessa investeringsplaneringstips ge dig vägledningar när du börjar.

Definiera dina mål och investera därefter

Föreställ dig att du sitter i din bil, startar den och inte har någon aning om vart du ska ta vägen. Precis som en destination är ett yttersta mål när du åker på en tur, på samma sätt måste ekonomiska mål vara ditt slutmål när du investerar.

När allt kommer omkring är finansiella mål något du strävar efter. Därför bör din investeringsplanering innehålla ett disciplinerat och metodiskt tillvägagångssätt; det är vad rutinerade investerare svär vid. Dessutom kan en investeringsplan hjälpa dig att se helheten. Till att börja med, fråga dig själv, vad investerar du för? Pensionering, husköp, barns utbildning eller världsturné?

När du har bestämt dina mål och tidshorisonten för att uppnå dem kan du välja lämpliga finansiella produkter för att nå dessa mål.

Anta ett långsiktigt perspektiv

Investeringsmålet kan variera från individ till individ, men alla har för avsikt att få bra avkastning. Som Warren Buffet med rätta uttryckte “Investera under en längre varaktighet”, eftersom sådana investeringar säkerställer mycket fler fördelar jämfört med kortsiktiga investeringar.

Innan man investerar de surt förvärvade pengarna måste man förstå hur marknaderna fungerar och riskerna med en investering, vilket inte är effektivt möjligt med kortsiktiga investeringar.

Till skillnad från kortsiktiga investeringar erbjuder långsiktiga investeringar fördelen av att göra betydande vinster genom sammansättning. Därför, om du har mål som att köpa ett hus, spara till pension eller finansiera ditt barns högskoleutbildning, är långsiktig investeringsplanering det bästa möjliga alternativet för dig.

Diversifiering är avgörande

John Templeton, som tjänade miljarder genom diversifierade fonder, sa: “Diversifiering är hörnstenen i alla investeringsprogram.” Som han med rätta sa, är diversifiering verkligen ett av de mest effektiva sätten att bygga en framgångsrik portfölj. I ett nötskal är det processen att investera i olika typer av fonder/tillgångar och minimera den totala risken genom att minska påverkan från en enskild tillgångsförlust.

Även om diversifiering inte bara innebär att eliminera risken, kan det hjälpa till att hantera risker. Om du till exempel investerar i ULIP-baserade förmögenhetsplaner som ger dig flexibiliteten att välja mellan ett brett utbud av fonder, kan du enkelt upprätthålla en balans mellan aktie- och räntefonder som passar din investeringsstil. Och för att hjälpa dig med detta ger försäkringsbolag som Max Life Insurance dig också flexibiliteten att växla mellan fonder enligt de förändrade marknadsförhållandena. Detta gör att du kan skydda din investering från att urholkas på grund av marknadsvolatilitet.

Dessutom hjälper dessa inkomstskatteinvesteringar dig att utnyttja skatteavdrag också, artighet, Sec 80C och Sec 10 (10D).

Säkra dina investeringar mot livets oförutsedda händelser

Som familjeförsörjare kan besparingar för att skapa välstånd för framtida behov hos dina nära och kära och skydda dem mot ekonomiska oförutsedda händelser vara din prioritet. Men vad kommer att hända med dina investeringar om någon ogynnsam händelse inträffar?

En ULIP-plan kan hjälpa dig att lösa detta problem. Sådana planer uppfyller det dubbla behovet av investeringar och livskydd. Till exempel, i händelse av din olyckliga bortgång under försäkringsperioden, får dina förmånstagare beloppet försäkrat. Och om du överlever försäkringsperioden får du engångsbeloppet för löptid.

I det förra fallet kan dina anhöriga använda en del av dödsfallsförmånen för att göra de vanliga premiebetalningarna. Detta kan hjälpa till att säkerställa att de mål som du planerat för dem inte äventyras i din frånvaro.

Summan av kardemumman är att med försiktig investeringsplanering kan du investera dina resurser för att öka din förmögenhet och bygga en portfölj med hög avkastning. Håll därför dessa viktiga tips till hands för att hjälpa dig att investera med förtroende.

Leave a Comment