Hur du stärker din fru med rätt sjukförsäkringsplan

Att ha en kärleksfull partner gör ditt liv komplett. Du känner ett lugn i hennes närvaro. Efter jobbet rusar du till ditt hem och diskuterar din dag med henne medan hon sköter hushållssysslorna. Även om din fru kan tyckas balansera sitt arbetsliv med sitt ansvar hemma, tänker hon inte mycket på sin hälsa.

Som partner är det vårt ansvar att se till att hennes hälsa inte åsidosätts. Därför är det helt vettigt att skydda henne med en sjukförsäkring för kvinnor. På så sätt behöver du inte oroa dig för att göra ekonomiska arrangemang i händelse av medicinska nödsituationer.

Här är några anledningar till att en sjukförsäkringsplan blir en perfekt present till din fru:

1. Hon försummar ofta sitt hälsotillstånd

Vi lever i ett land där kvinnor sätter sin familjs intressen över sina egna. Detta är anledningen till att antalet kvinnliga dödsfall till följd av icke-smittsamma sjukdomar (NCD) har stigit till 60 % av de totala dödsfallen i landet.

Du kanske har sett din fru ta hand om dina barn eller föräldrar osjälviskt, även när hon inte mår bra. Hennes kärlek känner inga gränser. Men det är avgörande för dig att erkänna vikten av hennes hälsa genom att välja en lämplig sjukförsäkring för kvinnor för din partner.

2. Sjukvårdskostnaderna stiger

Stigande vårdkostnader i Indien är en viktig orsak till att många kvinnor inte besöker en läkare för hälsokontroller. De tänker på att spara pengar för senare användning istället för att hålla koll på sitt hälsotillstånd.

Ingen kan förutse medicinska nödsituationer, och det är en missuppfattning att din fru inte behöver ett försäkringsskydd. De stigande föroreningsnivåerna, det växande upproret av förfalskad mat och stress kan göra henne sjuk, utan hennes vetskap.

En annan sak som kan förvärra en medicinsk nödsituation är bristen på tillräckliga medel för behandling. Att ha en sjukförsäkring för kvinnor på plats gör att du kan välja bästa möjliga behandling utan att oroa dig för kostnaderna.

3. Att ha ett barn är en dyr affär

Du kan inte definiera känslorna av att bli förälder i ord. Men föräldraskap kommer med sin beskärda del av ansvar, och du måste vara ekonomiskt förberedd för dem. Du behöver pengar för att ta hand om förlossningsrelaterade kostnader för sjukhusvistelse, utgifter före och efter förlossningen bland annat.

Med rätt sjukförsäkring för kvinnor behöver du inte oroa dig för de ekonomiska aspekterna av förlossningen. Många välkända sjukförsäkringsplaner inkluderar moderskapsskydd för att hjälpa dig att börja denna nya fas av livet. Ta fallet med TATA AIG:s Medicare Premier-plan, som erbjuder täckning för moderskapskostnader upp till femtio tusen rupier. Dessutom tillhandahåller försäkringsbolaget en sömlös skadereglering så att du kan välkomna ditt barn utan krångel.

4. Risken för kritiska sjukdomar ökar

När man pratar om kvinnors hälsa i Indien kan man inte bortse från det faktum att många kvinnor fortfarande är okunniga om sin hälsa. Jämfört med män är kvinnor mer benägna att drabbas av olika sjukdomar, inklusive artrit, tumörer, bröstcancer och anemi. Dessutom undviker de flesta kvinnor att gå på förebyggande medicinska kontroller för att minimera risken.

Naturligtvis kan du se till att din fru inte går igenom smärta och obehag i livet genom att köpa en sjukförsäkring för kvinnor.

Din fru förtjänar inte bara kärlek, utan också skydd

Din älskade fru fullbordar dig och ditt liv på fler sätt än du kan föreställa dig. Hon finns alltid där för dig och hjälper dig att leva ett bättre liv. Så att ta hand om hennes hälsa och välbefinnande är ditt ansvar. Att ge henne en personlig sjukförsäkringsplan är ett sätt att säga att du också finns där för din fru.

Leave a Comment