Vilken är den bästa kursen för optimering av omvandlingsfrekvens?

Vilken är den bästa kursen för optimering av omvandlingsfrekvens? Detta är en mycket vanlig fråga bland småföretagare som är nya i världen av onlinemarknadsföring. Alldeles nyligen publicerade Google sin senaste statistik över andelen trafik som kommer till webbplatser med annonser kontra de som kommer direkt från sökmotorerna.

Överraskande nog ser det ut som att de där små annonssidorna har en mycket högre konverteringsfrekvens än de organiska annonssidorna. Så vad är anledningen bakom detta? Det finns flera anledningar, men här är de två huvudfaktorerna som vi kan fokusera på för att förklara gapet i konverteringsfrekvens: SEO och kundservice.

Det finns många olika mått där ute att fokusera på när man beräknar ett företags ROI. Ett sådant mått som kan användas är den genomsnittliga omvandlingsfrekvensen. Men detta nummer ensam berättar inte hela historien. Tänk om du hade en bra optimeringskampanj som genererade mycket trafik, men det visade sig att bara en bråkdel av dessa besökare tog sig igenom till köpsidan?

Om kundtjänsten för din webbplats var så dålig att den inte ens höll dem registrerade? Om din webbplats såg ut som en riktig webbplats (inte bara en blogg) och den var så svår att navigera, vilken chans har din potentiella kund att handla via din webbplats?

Alla dessa punkter kan förklaras när du fokuserar på att optimera din webbplats för sökmotorerna. Du vill generera så mycket trafik som du kan som också är kvalificerad och redo att köpa. Det innebär att du behöver anlita en optimeringsexpert eller betala för certifiering med en kurs som fokuserar på konverteringsfrekvens.

En bra certifiering kommer att instruera dig inte bara om hur du optimerar din webbplats för sökmotorer utan ger dig också vägledning om hur du kan maximera kundtjänstavdelningen.

Förutom att fokusera på hur du optimerar din sajt, kommer kursen om konverteringsfrekvens att lära dig hur du marknadsför din sajt. Hur främjar du det? Det absolut mest framgångsrika sättet är att använda artikelmarknadsföring.

Det här är ett väldigt enkelt sätt att komma igång och bygga upp ett gott rykte för dig själv där ute. Människor gillar inte spam och om de letar efter information om en produkt eller tjänst kommer de inte att slösa bort sin tid på att läsa spam-orienterade artiklar.

De bästa sökmotoroptimeringskurserna kommer att gå ännu längre i att lära dig hur du optimerar din webbplats för dina kunder. Om du skriver bra artiklar kommer folk att läsa dem och klicka sig vidare till din webbplats. Naturligtvis vill du vara säker på att du har en stark försäljningsargument redan från början. Det är här många internetmarknadsförare kommer till korta. De skapar en hemsida och sedan försöker de sälja den.

En av de viktigaste sakerna du kan lära dig i en sökmotoroptimeringskurs är att skriva bra kopior. Du måste få din kund fast på din sida innan de bestämmer sig för att köpa. En bra kopia hjälper dig att skapa den förväntan och när de börjar läsa, kommer de att vara mer benägna att följa alla länkar och göra köpet. Omvandlingsfrekvensen kommer att gå upp och din försäljning kommer att börja öka när antalet kunder du får via dina länkar ökar.

Det sista du vill vara mycket bekant med är sökordsforskning. Sökordsforskning är en av de viktigaste delarna av sökmotoroptimering och det kan göra eller förstöra din webbplats. Om du inte är bekant med sökordsforskning, gör dig själv en tjänst och hitta någon som är det. Var inte rädd för att anlita någon för att lära dig hur du korrekt använder sökord i dina artiklar, på din webbplats och i dina PPC-kampanjer.

Du kanske har många frågor om vad som är den bästa kursen för optimering av omvandlingsfrekvens. Sökmotoroptimering är en komplicerad konstform. Om du inte känner många som gör det ordentligt kan det verka som en svart låda. Det finns massor av böcker om SEO. Du kan anlita ett företag för att lära dig allt du behöver veta eller så kan du läsa artiklar och söka efter svaren själv.

Leave a Comment