7 bra idéer för att marknadsföra din webbplats med sociala medier

Sociala medier är ett bra och kostnadseffektivt marknadsföringsmedium för alla webbplatser eller företag för marknadsföring och för att nå en stor publik. Många sociala nätverk är gratis eller tar mycket nominella priser för annonser.

Du kan enkelt förmedla ditt affärsvärde till nya användare och bygga en starkare relation med befintliga kunder för att konvertera dem. Dessutom är sociala medier det snabbaste men enklaste sättet eftersom det inte behövs någon hög kompetens för att dela information. Men frågan är – hur man använder det effektivt för att göra kampanjer? Låt oss hitta svaret:

Bästa idéerna för att marknadsföra din webbplats via sociala medier

Det finns oändliga sätt att använda sociala medier för marknadsföring av webbplatser. Men idag kommer vi att diskutera några av de mest använda och pålitliga idéerna:

1. Trendiga och varumärkesrelaterade Hashtags

Många sociala nätverksnätverk, som Instagram, Twitter, Facebook, etc., låter dig länka dina inlägg till andra konton och hashtags. Tusentals ögon kan potentiellt se ditt meddelande och webbplatsen. Det är iögonfallande och lätt att komma ihåg hashtags eller att improvisera med emojis bara vid första anblicken.

Du kan också använda webbverktyg för att leta upp populära hashtags. Det kan till och med finnas populära hashtags varje vecka i din sektor. Du kan använda varumärkeshashtags och publicera inlägg om ditt företag för att imponera på besökarna.

2. Riktade annonsutgifter

Varje social medieplattform har flera reklamalternativ att använda för att annonsera en ny webbplats. Facebook-förstärkta inlägg, Pinterest-promoterade pins, Twitter- eller LinkedIn-webbplatsannonser och många andra alternativ. Du får välja vem som ser din reklam baserat på deras intressen och annan demografisk information du ger. Du kan också använda e-postlistor eller geografisk information för att rikta in dig på tidigare eller nuvarande kunder.

Reklamen skickar sedan kvalificerade personer tillbaka till din webbplats, så att du kan omvandla dem till konsumenter. Du kan också ställa in dina fasta budgetar på kostnaden för varje annons. På så sätt går du inte över budget och under tiden kommer du att kunna attrahera ett stort antal nya potentiella kunder.

3. Videoinnehåll

Videoinnehåll är utmärkt för att fånga användarnas uppmärksamhet, och det förmedlar varumärkets röst och visar din passion för kunderna. Människor är mer benägna att se och interagera med visuellt innehåll när de navigerar i sina sociala flöden.

YouTube är också ett utmärkt medium för att vara värd för en video för ett socialt nätverk och en sökmotor allt i ett. Google äger det. Försök att göra engagerande, bra innehållsdrivna videor för att få bästa respons. Eftersom video är en så kraftfull drivkraft för engagemang och trafik på sociala medier nuförtiden, se till att dela alla videor du genererar på alla dina plattformar. Videor som visar upp dina produkter, nöjda kunder eller till och med dina anställda är fantastiska. Se bara till att fräscha upp de olika annonsformaten för sociala medier som krävs för varje plattform om du planerar att marknadsföra din video.

4. Tagga produkter till dina inlägg

De senaste åren har funktionerna att tagga och sälja saker direkt inom Instagram och Facebook varit en av de mest värdefulla uppgraderingarna. Allt beror på vilken e-handelsplattform du använder. Shoppingfunktionerna på Instagram och Facebook kan kopplas till ditt lager och uppdateras i realtid.

Det kommer att spara tid samtidigt som du ser till att din sida ständigt uppdateras för att ge din publik den otroliga shoppingupplevelsen som är möjlig. Företag taggar nu produkter i inlägg på Instagram, och användare klickar på den taggade produkten för att gå till produktsidan och läsa en kort beskrivning. Denna Instagram- och Facebook-funktion erbjuder företag en stor möjlighet att bryta igenom barriären mellan följare på sociala medier och effektivt omvandla dem till kunder.

5. Visar det sociala beviset

Du säljer varor och tjänster, så du kommer att få internetrekommendationer även om du inte ber om dem. Du kommer dock inte att kunna få nog. Du vill uppmuntra människor att dela sina erfarenheter och öka mängden sociala bevis. Förvara alla dina kundrekommendationer på en plats när du har samlat några. Som ett resultat kan alla läsa om ditt företag som konsument.

Du kan sedan använda citatet från rekommendationen för att göra en grafik för att marknadsföra på sociala medier. Länka till dina vittnesmålssidor i inlägget till bilden så att besökarna kan läsa mer. Människor litar på andra människor; därför kommer de att vara nyfikna på att höra vad andra säger om ditt företag.

6. Designtävlingar & Giveaways

Det finns inga fastställda strategier eller idéer för varumärkessynlighet. Det är enkelt att skapa en lågbarriärtävling för ditt företag. Användarna behöver göra väldigt lite för att delta i korta och enkla giveaways/tävlingar. Dessa ger maximala engagemang. Skapa din tävling på ett sådant sätt att den uppnår det syftet.

Ett enkelt “gilla och dela” på ditt inläggsflöde kan hjälpa dig att få fler följare. Andra tävlingar kan kräva ytterligare förberedelser. Det är enkelt att få e-postadresser. När det är klart, gå igenom resultaten. Har du uppnått ditt mål? Om inte, fundera på hur du kan bli bättre nästa gång.

7. Skapa ett lojalitetsprogram

Överväg att bygga ett lojalitetsprogram eller remissprogram om du inte har ekonomin. Att utveckla och underhålla ett lojalitetsprogram kräver ansträngning och tålamod. Ge dina lojala kunder hänvisningskoder och rabatt på alla köp de gör som ett resultat av deras rekommendationer.

När den väl har släppts kan du annonsera den på sociala medier och kunder kommer att märka när du kommenterar deras inlägg. Om du inte spårar dem kommer alla dina ansträngningar att vara förgäves. Håll koll på din kampanjs resultat.

Avslutar

Som nämnts ovan finns det flera metoder för att marknadsföra din webbplats genom marknadsföring på sociala medier. Det ger massor av fördelar som bred räckvidd, inriktning på potentiella kunder i ett specifikt geografiskt område, mer direkt interaktion med användarna och mer.

Ändå, om du vill ha fler leads genom sociala medier, kan du kontakta sociala medier-influenser från din nisch och erbjuda dem samarbete och gratisprodukter för att förhandla om marknadsföringsprocessen. Du kan utforma olika strategier för olika sociala plattformar för att få ut det mesta av det utöver detta.

Leave a Comment