De bästa universitetsområdena för fastighetsinvesteringar

Med fyra av de tio bästa universiteten i världen är Storbritannien värd för en uppsjö av spännande studentdestinationer för studier. I takt med att efterfrågan på studentbostäder ökar, från både internationella studenter som kommer för att studera och de som flyttar hemifrån för att bo i en annan del av landet, är möjligheten för investerare att mätta efterfrågan med högkvalitativt lyxigt boende mogen.

Studentfastigheter är också ett bra alternativ till bostadsinvesteringar. Inte bara är det vanligtvis mer överkomligt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för förstagångsinvesterare, utan hyresavkastningen ökar och efterfrågan gör att sannolikheten för att attrahera en hyresgäst ökar. Studenthyra är återigen vanligtvis en mer pålitlig inkomstkälla, eftersom den vanligtvis betalas konsekvent när lån betalas in, eller direkt genom en förälder eller vårdnadshavare.

Londons universitetsdragning, värd för alla fyra av Storbritanniens högst rankade skolor i världen, är obestridlig, men Brexit-osäkerhet och en stagnerande marknad har gjort det till en av de mest ogynnsamma platserna att investera i Storbritannien när man ser framåt. För de som undrar vilka de mest lönsamma investeringsalternativen är för andra studentfastigheter än huvudstaden, här är två av de mest populära universitetsområdena för fastighetsinvesteringar.

Liverpool

Den norra staden Liverpool, som är hem för vinnarna av Beatles och European Champions League-finalen, har redan en stor turismdragning, men universitetslottningen är något som potentiella investerare inte bör förbise. Med tre fjärdedelar av invånarna som bor i stadskärnan mellan 17 och 29 år, och flera universitet och högskolor inbäddade inom gångavstånd från köpcentra, barer, restauranger och attraktioner, är det tydligt att utbildning och anställningsbanan efter nämnda utbildning är en viktig faktor till varför Liverpools befolkning har vuxit med 181% sedan 2002, och fortsätter att växa.

Utöver detta är hälften av de 70 000 studenter som besöker staden för att studera också i behov av boende. Fastighetsinvesteringsbolag som RW Invest erbjuder investerare fastighetsutvecklingsprojekt utanför plan, vilket ger dem möjlighet att möta denna efterfrågan med lyxiga lägenheter i stadskärnan som ger dem alla bekvämligheter de behöver för att få ut det mesta av sin akademiska resa.

University of Liverpool, stadens ledande Russell-grupprankade universitet, har betydande internationella band, med över 10 000 studenter under 2017/18-året och ett partneruniversitet i Kina. Dessa förbindelser gör staden till en fantastisk destination för utländska studenter, och investeringsmöjligheten kommer uppenbarligen att uppstå när efterfrågan på bostäder kommer från dessa växande antal. Staden lockar inte bara uppmärksamhet från internationella studenter, utan också från investerare. Intresset från kinesiska investerare i Liverpool har till exempel ökat med 160 % sedan januari 2018.

Manchester

Att bo i centrum blir återigen allt mer önskvärt i Storbritannien, med fler och fler studentfastighetsprojekt under utveckling i takt med att efterfrågan ökar. Städer ger studenter och unga yrkesverksamma den erfarenhet, kultur och utbildning de vill ha, och städerna drar nytta av ekonomisk framgång och investeringsmöjligheter i gengäld.

Manchester, som av många betraktas som den norra huvudstaden, erbjuder en levande smältdegel av kreativitet och idéer, med rikliga och ökande arbetsmöjligheter när det blir ett växande område för teknisk start. Återigen, befolkningen i staden har vuxit enormt de senaste åren, och det kommer att fortsätta att göra det eftersom den konkurrerar med London med mer överkomliga möjligheter.

Manchester har också en fruktbar potential för kapitaltillväxt, och är bland ett av de bästa områdena i landet om du vill se snabba förbättringar av din potentiella fastighets värde. Dess 12-månaders värdestegringstillväxt under 2018 var 7,4 %, den högsta i Storbritannien.

Leave a Comment