5 sätt som finansiella rådgivare kan driva på att behålla kunder

Rika människor ser ofta upp till finansiella rådgivare för vägledning, men ändå är det långt ifrån lätt att behålla kunder i branschen. Det finns inget utrymme för fel eftersom människor är oförlåtande när det kommer till pengar. Dessutom blomstrar konkurrensen inom domänen. Du kan förvänta dig att kunder byter snabbt om de är missnöjda med dina tjänster.

Överväg att gå den extra milen för att behålla i stället för att främst fokusera på prospektering och affärsutveckling. Det som är bra är att retention låter dig få fler affärer genom mun-till-mun-rekommendationer. Här är några praktiska taktiker för finansiella rådgivare för att driva på att behålla kunder.

Lyft fram framgångshistorier

När folk litar på dig med ekonomiska beslut, behöver de solid grund för att göra det. Det bästa sättet att övertyga dem är genom att lyfta fram dina framgångshistorier redan från prospekteringsfasen. Det ger dem en djupare inblick i din investeringsfilosofi, teamstrategi, programvara för finansiell planering och kommunikations- och samarbetsstil för ditt företag. De kommer förmodligen att utveckla tro på dina råd tidigt och stanna kvar under lång tid.

Skapa en konsekvent kundupplevelse

En konsekvent kundupplevelse är hörnstenen i långsiktigt bibehållande. Ge en sömlös introduktionsprocess till att börja med, och se till att resan från upptäcktsmöte till avslutning av leads är så smidig som möjligt. Du kan ta upplevelsen framåt genom att skapa mallar för mötesagendor, implementera konsekventa arbetsflöden och dela nödvändig information med kunderna i tid. Håll saker på plats med bra kommunikations- och svarspraxis.

Låt statistiken tala

Att införliva statistik gör dig alltid till en pålitlig tjänsteleverantör eftersom publiken får bättre kontakt med siffror. Du behöver en robust spårnings- och rapporteringsprocess för att ha nyckeltal om framsteg till hands. Att utnyttja en stödplattform för finansiell rådgivare är en ännu bättre idé eftersom det gör rapporteringen enkel. Du kan dokumentera kunddirektiv från början och förse dem med relevant statistik med statusuppdateringar längre fram.

Agera efter feedback

Att implementera ett återkopplingssystem är avgörande eftersom det gör att du kan upptäcka dina brister och åtgärda dem. Få regelbunden prestation från dina nuvarande kunder och begär det från personer som lämnar ditt företag. Omfamna både positivt och negativt eftersom det låter dig investera i ständiga förbättringar och bibehålla en stark retention. Åtgärda felen som glider igenom stolarna i tid. Låt kunden veta om åtgärden på deras feedback. Genomför också åtgärder för att förhindra liknande problem i framtiden.

Investera i relationer

Kundrelationer är viktigare än något annat när det kommer till retention. Ge ditt bästa här och nu och förklara vad kunderna kan förvänta sig i framtiden. Håll kontakten även efter att ha hjälpt kunderna att uppnå kortsiktiga pengarmål som att bygga en investeringsportfölj eller starta en sparplan för college. De kommer förmodligen att behöva fler tjänster i framtiden, så investera i relationer för att vara på topp. Om de litar tillräckligt på dig kommer de säkert tillbaka.

Kundretention behöver inte vara en kamp för finansiella rådgivare. Allt du behöver göra är att prioritera kundens förväntningar och förtjäna deras förtroende, och de kommer att stanna för alltid.

Leave a Comment