Självfinansiera din väg till entreprenörskap med smarta investeringar

Din långsiktiga plan är att starta ett eget företag. Det kan vara ett av de smartaste ekonomiska stegen du någonsin gjort. Som de säger, du kan inte bli rik på att arbeta för någon annan; Att hitta en bransch du brinner för och starta ett företag som du själv äger kommer inte bara att motivera dig att arbeta hårdare och uppnå bättre resultat, du kan också njuta av bytet av dina triumfer.

Det enda hindret mellan dig och din dröm är kapital. Du behöver pengar för att starta ett företag. Det finns alternativ som banklån och investerare. Banklån kan till och med vara en indikator på företagens överlevnadsgrad, eftersom banker tenderar att sätta nystartade företag på en rigorös analys för att mäta oddsen för återbetalning innan de utfärdar ett lån. Men du måste fortfarande lägga upp dina egna pengar. Självfinansiering istället för att leta efter andra investerare (familj, vänner eller institutionella investerare) gör att du kan få tillbaka mer av dina vinster tidigare.

Hur kommer du dit nu? Du kan avsätta pengar från varje lönecheck, men att investera kan vara ett sätt att komma dit snabbare.

Hur man investerar för att starta ett företag

När du investerar låter du pengarna du har sparat arbeta åt dig och växa genom sammansatt ränta. Att investera för att starta ett företag liknar att investera för att köpa ett hus (utan möjlighet att dra på skattefördelaktigt pensionssparande). Du bör titta på kortsiktiga investeringar (dvs. 5-årsperioder). Det finns några faktorer som gör kortsiktiga investeringar annorlunda:

  • Risk: Ju kortare investeringsperiod du har, desto lägre risktolerans. Aktier är ett av de mer riskfyllda sätten att investera på grund av hur marknaderna går igenom korrigeringar. Det kan ta tid att återhämta sig, så om du investerar allt i aktier för att du älskar att se hög tillväxt, men marknaden kraschar 6 månader innan du skulle ta ut pengar och starta ditt företag, kommer dina planer att ligga på is. Du måste bevara ditt startkapital.
  • Likviditet: Du behöver också att din investering är någorlunda likvid, dvs lätt att sälja. Om du sänker din investering i fastigheter, till exempel, kan en tuff marknad göra att du väntar på att ta ut pengar, vilket återigen sätter dina planer på is.

Effektiva kortfristiga investeringar

#1 Guld

Guld är en bra kortsiktig investering eftersom det skyddar dina pengar från inflation. Det är bättre än ett sparkonto. Guld kan också hjälpa dig att kompensera för riskerna med andra investeringar som aktier. Se bara till att du känner till det senaste livepriset på guld och dess historia. Om rubrikerna talar om att guldpriserna toppar, överväg en annan investering, eftersom guldpriserna är cykliska till sin natur.

#2 Penningmarknadskonton

Ett penningmarknadskonto är som ett sparkonto som ger mycket högre ränta. Det finns begränsningar för hur du kan ta ut pengar som påverkar likviditeten på ett penningmarknadskonto, men det är en av få säkra investeringar som har en chans att slå inflationen.

#3 P2P-utlåning

Bli långivaren med en P2P-utlåningsplattform, utfärda mikrolån (eller snarare delar av lån) till rimlig avkastning. Du riskerar förluster och dessa investeringar är inte FDIC-försäkrade, men du kan enkelt diversifiera dina lån och begränsa hur mycket du lånar ut för att skydda dig från fallissemang.

Leave a Comment