Sjukförsäkringsskydd för mental hälsa: Vad du ska veta

Det kan faktiskt vara sällsynt och svårt att komma åt, men det finns situationer där du kan aktivera sjukförsäkringsplaner för att betala för mentalvårdsterapi.

Faktum är att den stora frågan som de flesta ställer sig är om det är möjligt att få försäkringsleverantörer att betala för mentalvårdsterapi, och det faktiska beloppet det kommer att kosta om en individ bestämmer sig för att göra egenbetalningar för mentalvårdsterapi.

Med tanke på de rådande Coronavirus-kriserna över hela världen är detta viktiga frågor att överväga. Många människor lider nu av psykiska utmaningar som en direkt följd av förlust av jobb, nära och käras bortgång, psykisk ohälsa, familjekris, äktenskapsbrott och konstant depression som kan tillskrivas den globala covid-19-pandemin.

Miljontals människor står inför en dyster framtid med sjunkna företag och ackumulerande skulder som hotar personlig glädje och familjens överlevnad. Tusentals andra har tappat hoppet om livet och funderar på brott och självmord.

Men det behöver inte vara så där en hord av licensierade onlineterapeuter köade för att erbjuda hjälp. Med digital teknik kan alla som lider av ångest och depression eller psykisk stress till följd av ekonomisk låsning och rörelsebegränsningar få tillgång till omedelbar hjälp via onlineterapi och telefonrådgivning samt livevideo med licensierade och ackrediterade internetterapeuter.

Medan du måste betala för online- eller fysiska behandlingar för mental hälsa på ett eller annat sätt, är frågan om sjukförsäkringsplaner täcker betalningar för dessa behandlingar.

Först och främst föreskriver lagen om mental hälsovård och paritet (MHPA) att sjukförsäkringsplaner täcker behandlingar eller terapier för mental hälsa och beteendemässig hälsa. Detta är för stora sjukförsäkringsbolag och företagsorganisationer med mer än 50 anställda.

Sjukförsäkringsplanen måste också täcka medicinsk hälsa, psykisk hälsa och missbruksskydd. Bortsett från försäkringsskyddet måste det påpekas att det nu är lika billigt att betala för mentalvård som premier som betalas för liv-, hem- och bilförsäkringar.

Om du någonsin är tveksam till om din sjukförsäkringsplan täcker mentalvårdsterapi, är det bästa du kan göra att kontakta din vårdgivare för ett förtydligande.

Kontakta helt enkelt ditt sjukförsäkringsbolag för att klargöra om du omfattas av mentalvårdsterapi och behandlingar för missbruk samt beteendeproblem. Ibland kan en sjukförsäkring tillhandahålla täckning under vissa villkor som du måste lära dig så att du kan veta hur du kan dra nytta av alla bestämmelser.

Det måste dock påpekas att vissa sjukförsäkringsbolag inte ansluter sig till bestämmelserna i Mental Health Parity Act och i Affordable Care Act.

I vissa situationer kan du använda hälsovårdsleverantörer utanför nätverket som accepterar din sjukförsäkringsplan som en form av betalning för mentalvårdsterapi som erbjuds dig. Med hälsoförmåner utanför nätverket kan en mentalvårdsterapeut välja att behandla dig och sedan får du ersättning från ditt sjukförsäkringsbolag efter behandlingen.

Du kan också behöva betala din terapeut i förskott i form av egenavgift så att ditt försäkringsbolag kan stå för räkningen för den återstående behandlingen.

Det är också möjligt att använda försäkringssjälvrisker för att betala för din psykiska vård men man måste se till att egenutgiften är rimlig.

Om oddsen inte är staplade till din fördel, måste du använda onlineterapi för mental hälsa via plattformar som BetterHelp där du betalar för att få tillgång till den professionella kompetensen hos licensierade och fullt ackrediterade mentalvårdsterapeuter.

Leave a Comment