7 alternativa investeringar du inte kan göra fel med

Investerare letar alltid efter nästa satsning som har möjlighet att ge betydande avkastning. Aktiemarknaden är en välståndsgenererande maskin, men den senaste tidens volatilitet har fått investerare att leta efter andra ställen att lägga sina pengar på.

En av miljonärernas favoriter – fastigheter. Forskning från Morgan Stanley visar att 77 procent av miljonärsinvesterare är investerade i fastigheter i viss kapacitet.

Men är fastigheter verkligen den bästa alternativa investeringen?

Följ den här guiden för att lära dig de bästa alternativa investeringarna och hur de kan få dig igång på vägen mot ekonomisk frihet.

1. Fastigheter

Att veta att fastigheter är en favorit bland miljonärsinvesterare bör ge dig en god uppfattning om hur bra branschen har presterat. Många frispråkiga, välrespekterade investerare har kommit ut och offentligt uttryckt sitt stöd för fastighetsinvesteringar.

Det finns flera alternativ när det gäller att investera i fastigheter, inklusive:

 • Fysiskt ägande
 • REITs
 • Crowdfunding

Att äga fysiska fastigheter kan vara ett utmärkt sätt att se din investering växa. Men det krävs också en hel del kapital i förväg. Att hyra rum är alltid ett alternativ för att minska den ekonomiska bördan, med tjänster som Airbnb.

Fastighetsinvesteringsfonder (REIT) är utmärkta för att öka din exponering mot fastigheter samtidigt som du har möjlighet att avgöra vilken marknad du vill investera i. Du kan investera i småhus, kontorslokaler på Manhattan eller ett datacenter i Kalifornien.

Crowdfunding är ett annat alternativ som ger dig möjligheten att utnyttja din position och ställa in dig på mer betydande avkastning.

2. Ädelmetaller

Att köpa ädelmetaller kan vara ett bra sätt att diversifiera din portfölj och minimera förlusterna vid börskorrigeringar. De mest populära ädelmetallinvesterare vanligtvis köper är:

När det kommer till att investera i guld har du flera alternativ tillgängliga för dig. För det första kan du alltid köpa fysiskt guld i form av mynt, tackor och rundor. Om du är intresserad av mer information om att köpa ädelmetaller i dess fysiska form, kolla in länken.

Du kan också köpa guld-ETF:er som spårar guldets rörelse och pris, till exempel SPDR gold trust (GLD). Att investera i guldgruvaktier är ett annat alternativ – dessa företag är engagerade i att utforska och bryta ädelmetaller. Var medveten om när du investerar i dessa typer av aktier, du är exponerad för priset på guld och förvaltningsbeslut.

Att investera i silver innebär nästan samma process som du skulle göra med guld, förutom att du istället kommer att exponeras för priset på silver.

3. Kryptovaluta

Kryptovalutans uppgång till berömmelse skedde 2017 när bitcoins pris gick genom taket, på väg mot ett rekordhögt pris på 19 783 dollar. Tänk på att tidigare samma år svävade priset på bitcoin runt 1 000 dollar.

Sedan bitcoins massiva prisuppgång har andra kryptovalutor följt efter, inte i den utsträckning som bitcoin hade, men ändå genererat betydande avkastning. De största och mest populära kryptovalutorna, förutom bitcoin, inkluderar:

 • Eterium
 • Krusning
 • Bitcoin kontanter
 • Och Litecoin

Investerare bör notera att kryptovalutor är extremt volatila och kan ändra priser snabbt. Om du funderar på att investera i kryptovalutor, se till att du gör din due diligence och förstår vad du investerar i.

4. SPAC

Ett Special Purpose Acquisition Company, eller SPAC, skapas för att samla in pengar för att köpa ett befintligt företag. Till exempel fusionerades Draftkings, ett sportspelbolag online, med Diamond Eagle Acquisition Corporation och SBTech för att bilda SPAC som går under tickersymbolen DKNG.

SPAC är inte nödvändigtvis en ny idé. De har funnits sedan omkring 2007 men har nyligen fångat stora investerares uppmärksamhet. När du investerar i en SPAC, återigen, se till att du gör din due diligence och avslöjar vad företaget egentligen handlar om. Många investerare förlorade pengar när en forskningsrapport kom ut där Nikola Motors anklagades för bedrägeri.

5. Konst

Letar du efter andra investeringar än aktier? Att köpa konst kan öka din portfölj, eftersom de tenderar att uppskattas med tiden.

Ju sällsyntare ett konstverk är, desto mer värdefullt blir det, och desto mer kommer priset att öka med tiden. Konstmarknaden är svår att lista ut, med investerare som håller konstverken i flera år i taget innan de säljer igen.

Konstmarknaden fluktuerar också, så det är viktigt att göra din forskning i förväg för att avgöra vilken investering som är bäst för dig.

6. Riskkapital/startups

Riskkapitalister är också samtalsämnet i år. Vad riskkapitalister gör är att tillhandahålla finansiering till nystartade företag som visar lovande tillväxtpotential.

Företag och entreprenörer kommer att söka riskkapitalister för att hjälpa till att finansiera sin verksamhet för att förhindra att pengarna tar slut. Investerare kommer att undersöka företaget, avgöra om det är rätt passform eller inte, och sedan tillhandahålla medel vanligtvis i utbyte mot ägande.

Naturligtvis, med vilken start som helst kommer du att löpa risken att den aldrig blir lönsam, eller så kanske idén inte får någon resonans hos konsumenterna. Å andra sidan kan riskkapitalister komma in på marknivå hos några av de mest innovativa företagen som kan ge betydande avkastning.

7. Samlarföremål

Kanske har du redan startat en insamling, kanske inte – hur som helst, de kan ge utmärkta investeringar. Precis som med konst, ju mer sällsynt samlarobjektet är, desto mer kommer det att vara värt i längden. Populära samlarobjekt inkluderar:

 • Vintage mode
 • Antikviteter
 • Star Wars-memorabilia
 • Populära leksaker
 • Mynt
 • Frimärken
 • Brädspel
 • Serietidningar
 • Sportkort
 • Sportminnen
 • Filmaffischer
 • Videospel

Som du kan se är samlarobjekt inte exklusiva. Men om du har en viss hobby kanske du kan utnyttja den till en investering som kan generera pengar över tid.

Alternativa investeringar: Gå bortom grunderna

Om du funderar på att bygga upp välstånd har investeringar historiskt sett varit sättet att göra det. Med aktiemarknaden som ser mer och mer volatil ut, letar investerare efter alternativa investeringar. Dessa typer av investeringar kan ge betydande avkastning över tid om du är smart med dem.

Om du menar allvar med att investera och vill lära dig mer om alternativa investeringar, kolla in resten av vår blogg!

Leave a Comment