Sanningen om passiv inkomst och kommersiella fastighetsinvesteringar

Även personer med ett ljumt intresse för ekonomi är bekanta med begreppet passiv inkomst. Det är en lockande möjlighet: tjäna pengar genom att helt enkelt inte göra någonting. Vems öron skulle piggna till av förslaget att de kan generera passiv inkomst bara genom att köpa och hålla fastigheter? Men hur realistisk är det egentligen för en idé?

“Passiv inkomst” från kommersiella fastighetsinvesteringar är mer en myt än sanning när man bryter ner den. När du redogör för allt det hårda arbetet med att hitta potentiella fastigheter att investera i, utveckla dessa fastigheter på ett sätt som de är önskvärda för hyresgästerna, utarbeta hyresavtal och kontrakt och daglig förvaltning av ärenden, börjar sanningen att komma fram—

Det finns inget “passivt” med att köpa, utveckla, förvalta och sälja fastigheter. Men det finns sätt som en investerare kan tjäna på fastigheter utan att behöva göra jobbet. De måste bara vara bekväma med att överlåta kontrollen över sina investeringsbeslut till de företag och företag som gör allt det hårda arbetet.

Det är därför seriösa investerare inte bör bry sig om “passiv inkomst”, utan istället fokusera på vilken typ av investerare de vill vara – aktiva eller passiva.

Passiv vs. Aktiv investering

Ett sätt att tänka på skillnaden mellan passiv och aktiv investering är att överväga investerarens roll i processen att generera intäkter.

Aktiva investerare

Aktiva investerare är mycket involverade i processen. De har att säga till om i att välja, utveckla, marknadsföra och förvalta de fastigheter de investerar i. Aktiva investerare behöver inte nödvändigtvis äga hela fastigheten, men de kommer vanligtvis att ha en del av ägandet.

Aktiva investeringar kräver uppmärksamhet, fokus och expertis som förväntas av en heltidsanställd – det är i själva verket ett heltidsjobb. För att göra det effektivt i stor skala krävs hela avdelningar med heltidsanställda som ägnar sig åt de många aspekterna av kommersiella fastighetsinvesteringar.

Eftersom det redan finns många företag som hanterar verksamheten med kommersiella fastighetsinvesteringar, finner vanliga investerare som helt enkelt letar efter ett ställe att växa sin förmögenhet på att det är mer kostnadseffektivt att investera i dessa företag snarare än att investera direkt i fastigheter själva.

Detta för oss till passiva investeringar.

Passiva investerare

Passiv är inte tänkt att vara en nedsättande beskrivning. Istället är det helt enkelt tänkt att diskutera investerarens roll i att fatta beslut om förvaltningsfastigheterna.

Att vara en passiv investerare tillåter en person att komma så nära “passiv inkomst” som möjligt. De frontar kapitalet med en förväntan om anständig ROI, men deras roll i själva arbetet upphör kort efter att de lämnat över sitt kapital. Nackdelen här är att de har lite att säga till om i hur deras pengar används – utöver det ursprungliga valet att investera dem, därav passiviteten.

Passiva investeringsalternativ för att generera “passiv inkomst”

Passiva investerare har flera alternativ när de försöker få exponering mot fastigheter. Det finns REITs, REIT ETFs och crowdfunded fastighetsinvesteringsplattformar, som alla beskrivs ytterligare nedan:

REITs

REIT står för Real Estate Investment Trust. REITs forskar, köper, utvecklar, förvaltar och säljer fastigheter. De kan handlas privat eller offentligt handlas på börser och fungerar som ett resultat som en aktietyp. Investerare köper aktier i REIT och ser avkastning i form av utdelningar och aktieuppskattning.

REIT ETF:er

REIT ETF:er är ETF:er – eller börshandlade fonder – som köper aktier i REIT. Förvirrad? Det är ok. Låt oss bryta ner det ytterligare – ETF:er är en typ av unik investeringsfond.

Investeringsfonder är professionellt förvaltade pooler av investerarkapital som används för att köpa olika typer av värdepapper, från guld och obligationer till aktier och skulder. ETF:er är unika från andra fonder – som fonder, pensionsfonder och hedgefonder – eftersom ETF:er handlas på börser som aktier.

REITs vs REIT ETF:er

Det finns ingen praktisk skillnad mellan REITs och REIT ETFs för den genomsnittliga investeraren. Båda handlas som aktier på offentliga börser. Båda anses vara indirekta, med REIT ETF:er som är två grader borttagna från faktiska fastigheter jämfört med REITs som bara en grad avlägsnas.

Crowdfunding Fastighetsinvesteringsplattformar

Denna relativt nya metod för att investera i fastigheter drar fördel av internet och kommunikationsteknik för att koppla investerare med investeringsmöjligheter direkt. Varje crowdfunding-plattform har en unik snurr på idén, där vissa endast är öppna för personer med hög nettoförmögenhet som har råd med de branta investeringsminimikraven och andra är öppna för alla med tillgång till internet och tio dollar.

På många sätt erbjuder detta alternativ en unik blandning av passiv och aktiv investering. Vissa crowdfunding-plattformar tillåter investerare att välja enskilda fastigheter att investera i, vilket ger dem en mer aktiv roll i hur deras kapital används.

Vilken typ av investerare vill du vara?

Vid det här laget är det uppenbart att när folk säger “passiv inkomst”, så pratar de verkligen om passiva investeringar. Passiva investeringar är vägen att gå om du inte har tid och energi att ägna dig åt omfattande marknadsundersökningar, fastighetsförvärv, fastighetsutveckling och de många andra uppgifter som är förknippade med aktiva fastighetsinvesteringar. Aktiva investeringar ger individen större autonomi i investeringsbeslut men till priset av mycket mer ansvar.

Leave a Comment