Vilka är kraven för Pennsylvania Insurance License?

Försäkring är en av de viktigaste övervägandena för alla idag. Detta är huvudorsaken till att den ökande otryggheten har kapitaliserat sig i form av en av de största växande industrierna i världen. Men med det i efterhand, att göra försäkringar för andra och skaffa en för dig själv eller dina anhöriga är ett scenarie från varandra.

Det senare är relativt enkelt; det förra kan inte vara. Som försäkringsproffs måste du ta största hänsyn till andra människors tid, värde, pengar och investeringar. Försäkringar idag är inte bara ett riskskydd utan en väsentlig förutsättning för att investera i rätt tid.

I Pennsylvania är försäkringssektorn utformad inom den rättsliga ramen på ett sådant sätt att den kan tillgodose den standard av omsorg och försiktighet som krävs och förväntas. Därför skaffar man en pa försäkringslicens är en tuff uppgift, med tanke på att kraven på rigoritet och engagemang för kvalitet förväntas på högsta nivå.

Här misslyckas de flesta kandidater. Således, om du är säker på de mål du vill uppnå och det engagemang du kan ägna dig åt yrket, måste följande komma ihåg –

Hur kan du fullfölja din försäkringsförhandslicenskurs?

Pennsylvania State rampolicy för försäkringslicenser är en integrerad del av varje aspirant eftersom innan du tar det statliga licensieringsprovet måste du täcka pre-licensieringsproven. Krav på förlicensieringsutbildning på 24 timmar för att genomföra hela kursen och 3 timmar måste vara från en godkänd etikkurs. Vissa kursers engagemangstimmar är följande –

 • Livslängd (24 timmar)
 • Olycka och hälsa (24 timmar)
 • Fastighet (24 timmar)
 • Olycka (24 timmar)
 • Personliga linjer (24 timmar)

Endast tre typer av utbildningsmetoder anses vara acceptabla, dvs. klassrum, självstudier och online. Dessutom ställer ramverket två krav för onlinekurs två typer av onlinekurs:

1. Påtvingad progression

I detta läge måste examinanden eller kandidaten fylla i varje sida i onlinemodulen obligatoriskt. Först efter att varje sida har slutförts har användaren rätt att fortsätta.

2. Proctor

I detta läge är en icke-intresserad tredje part involverad i övervakningen av banan. Även känd som en Proctor, denna icke-intresserade tredje part kan inte vara en familjerelation, en direkt handledare eller direkt övervakad av kandidaten i kraft av positionen. Såsom proctor måste övervaka certifieringsprocessen under sitt vakande öga. Först efter att självstudiekurserna har avslutats med godkänt resultat kan examen avläggas och utfärdas.

Undantag från Pre-Licensing Education

Följande certifieringar eller beteckningar är i allmänhet undantagna från förlicensiering och examen.

 • Liv eller olycka och hälsa – CLU
 • Tillgångar, olycka eller olycka och hälsa – CPCU
 • Liv, olycka och hälsa eller egendom och skada -CIC

Det är värt att notera att att bara lägga till en enskild auktoritetslinje inte av sig själv skapar behov av förlicensiering. Kandidaten måste dock ta med sig sin kopia av den aktuella producentlicensen till examenscentret.

Hur klarar du ditt Pennsylvania-licensexamen?

Om kandidaten har slutfört sin förlicensieringskurs måste de klara det statliga licensprovet. För detta är följande faktorer viktiga för att säkerställa korrekt efterlevnad.

Krav för intyg om färdigställande

 • För att få ett intyg om färdigställande måste kandidaterna kvalificera sig för slutprovet under handledning.
 • Utbildningsanordnarna måste sedan se till att de förlicensierade utbildningspoängen rapporteras till PSI inom de närmaste 15 arbetsdagarna.
 • Efter det kommer kandidaten att få ett intyg om slutförande inom de närmaste 30 arbetsdagarna efter avslutad kurs och att alla andra krav uppfylls.
 • För att bevisa deras framgångsrika slutförande måste kandidaterna visa upp sina utbildningskrav för licensiering på testcentret.
 • Intyg om genomgång ska vara giltiga i ett år från dagen för avslutad kurs.
 • Kandidater måste också behålla intygen om framgångsrikt slutförande av kursen i 6 år från datumet för slutförandet.

3. Statliga rapporteringsavgifter

Pennsylvania Department of Insurance kräver att kandidaterna sätter in en kursrapporteringsavgift på $5/kurs, oavsett online-, självstudie- eller klassrumskurser. Beloppet debiteras genom automatiska avdrag på det senaste kreditkortet du hade använt på kontot. De nämnda avdragen kommer att eftersändas varje gång en kandidat slutför en online-, självstudie- eller klassrumskurs.

Slutsats

Kandidater som strävar efter att få licensen måste kontrollera om det finns ändringar i det befintliga regelverket eller revidering av avgifter eller ansökningsförfaranden. Dessutom måste du kontrollera din hemstats respektive normer om du inte är en naturaliserad medborgare i Pennsylvania.

Leave a Comment