5 effektiva tips för att skapa en webbplats med hög konvertering

Här är en smärtsam sanning: Att omvandla webbplatsbesökare till betalande kunder kan vara brutalt svårt.

Att driva ett onlineföretag har trots allt många rörliga delar, som marknadsföring, produktuppfyllelse och varumärkesbyggande.

Lösningen? Utveckla din webbplats med konverteringar i åtanke. Även om detta kan vara lättare sagt än gjort, finns det flera tips och tricks som hjälper dig att komma igång.

1. Ge tydliga navigeringsvägar

Ju enklare dina besökare kan uppnå sina mål på din webbplats, desto högre är dina chanser att omvandla dem till kunder.

Ge lätta att följa navigeringsvägar för att uppnå detta.

Strukturera din webbplats så att användare kan ta sig från en sida till en annan inom två till tre klick.

Fler steg än så och din webbplats kan förstöra webbupplevelsen. Detta kan leda till att frustrerade besökare överger din webbplats och du förlorar massor av konverterings- och försäljningsmöjligheter.

Följ dessa tips för att säkerställa tydliga navigeringsvägar för webbplatsbesökare.

 • Använd visuella indikatorer. Inkludera grafiska element för att vägleda dina besökare genom hela din webbplats. Använd färger, pilar och andra navigeringssignaler som gör det bekvämt och enkelt att surfa på din webbplats, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Den här sidan från The Rooms-webbplatsen är ett klassiskt exempel på att använda pilar som ledtrådar.

Riktningssignaler leder också dina besökare till element du lyfter fram eller dit du vill att de ska gå härnäst för att i slutändan omvandla dem till betalande kunder.

 • Designa din webbplatsnavigering för dina användare. Strukturera din webbplats navigering på ett sätt som gör surfupplevelsen enkel och snabb för dina webbbesökare.

Din webbplatsnavigering kan göra eller bryta kundupplevelsen så se till att din webbplats har enkla och bekväma navigeringsvägar. Detta hjälper dig att ge minnesvärda, enkla shoppingupplevelser och i sin tur öka konverteringar och försäljning.

2. Utnyttja visuella element för att bygga förtroende

De flesta nya eller förstagångsbesökare är inte alltid redo att köpa eftersom de inte känner till ditt varumärke eller kvaliteten på dina produkter. Det är därför du måste bygga upp förtroende för att få dem att köpa av dig.

Ett sätt att bygga förtroende hos dina potentiella kunder är att använda visuella element som:

 • Förtroende- eller säkerhetsbrickor. Förtroendemärken visar dina webbplatsbesökare att du har säkerhetsåtgärder för att skydda all information de delar under köp och andra transaktioner.

Säkerhetsmärken hjälper också till att försäkra besökarna om att du är ett legitimt och trovärdigt företag, vilket hjälper dig att bygga förtroende och i slutändan uppmuntrar dem att köpa.

De flesta lättanvända e-handelsplattformar erbjuder inbyggda funktioner eller plugin-program som du enkelt kan integrera för att visa förtroendemärken på dina kassasidor.

 • Ge tydliga produktbilder. Köpare kan inte se de faktiska varorna du säljer, så det bästa sättet att “visa” dem är genom produktbilder av hög kvalitet.

Tydliga produktbilder kan visa potentiella kunder vad de kan förvänta sig och ge dem en bra uppfattning om hur varan ser ut.

 • Använd bilder med människor. Humanisera ditt varumärke och ge dina potentiella kunder något att ansluta till. Använd foton som visar människor över din produkt och relevanta webbsidor, inklusive dina sociala mediekanaler som Instagram och Facebook.

3. Markera dina uppmaningar

Dina uppmaningar (CTA) är viktiga konverteringselement på dina webbsidor.

Men om du inte använder dem strategiskt eller placerar dem där besökarna enkelt kan se dem, kan du lätt gå miste om MYCKET av konverteringsmöjligheter.

Gör dina CTA:er mycket synliga och placera dem där de effektivt kan driva dina potentiella kunder att agera på dina konverteringsmål.

Här är några tips som hjälper dig att göra just det.

 • Placera dina CTA:er där de kan underlätta beslutsfattande. Istället för att alltid placera dina CTA:er ovanför mitten, överväg att placera dem där de bäst kan tvinga dina besökare att agera. Det hjälper också att placera dina CTA:er nedanför mitten eftersom det är där dina besökare ofta letar när de är redo att fatta ett beslut.

Netflix målsida är ett bra exempel på detta.

 • Använd rätt färger. Dra mer uppmärksamhet till dina CTA:er genom att använda kontrasterande färger som framhäver dina CTA-knappar.

Utnyttja de iögonfallande färgkombinationerna och använd dem på dina CTA-knappar och målsidor för att locka besökare att agera på dina erbjudanden.

 • Splittesta dina CTA:er. Bestäm vilka CTA-knappar och kopieringsvarianter som får de bästa svaren genom att dela tester och göra rätt justeringar för att öka konverteringar.

Till exempel kan du dela testa en CTA som säger “Registrera dig nu” kontra “Registrera mig idag” för att se vilken som kan få fler anmälningar till din onlinekonferens.

4. Håll dig till väsentliga element

Att inkludera för många element kan få din webbplats att se rörig ut och till och med förstöra användarupplevelsen.

Håll dig till det väsentliga och eliminera onödiga element för att ge en ren webbplatsdesign och sömlös användarupplevelse.

Några av webbplatselementen som du kan finjustera, hålla enkla och undvika att belamra med för många ikoner, knappar och texter, inkluderar:

 • Navigeringsfält. En bra tumregel är att inkludera tre till sex objekt i din navigeringsmeny. Detta kan förenkla surfandet på din webbplats samtidigt som du undviker att överväldiga dina webbplatsbesökare med för många alternativ.

Här är ett bra exempel från Greenstreet Coffee Roasters.

 • Bilder. Du behöver inte inkludera bilder på varje sida och avsnitt på din webbplats. Använd bilder när det är mest meningsfullt för att undvika att dina webbsidor ser röriga och överväldigande ut för besökarna.
 • Anmälningsformulär. Huvudmålet med ett registreringsformulär är att få besökare att prenumerera på din e-postlista. Se till att din formulärsidas design kan underlätta detta genom att inte lägga till för många texter och element för att distrahera dina besökare från att agera på ditt huvudsakliga konverteringsmål.

5. Optimera för sökmotorer

Optimera dina webbsidor för sökmotorerna för att förbättra din webbplats synlighet, generera trafik och i slutändan öka konverteringarna.

Tillämpa bästa praxis för sökmotoroptimering på din webbplats, börja med dessa snabba tips.

 • Se till att din webbplats är mobilanpassad. Testa din webbplats för mobil lyhördhet för att avgöra om du uppfyller Googles rankningsfaktorer för indexering på mobilen.

Använd Googles mobilvänliga testverktyg för att upptäcka problem och element du behöver justera för att förbättra din webbplats och optimera den för mobilsökning.

 • Implementera SEO på sidan. Optimera ditt innehåll, titeltaggar, webbadresser, interna länkar och andra element på sidan för dina användare och sökmotorer. Detta kan hjälpa din webbplats att uppfylla rankningsfaktorer och höja din webbsidas ranking på sökmotorernas resultatsidor. Ju högre dina sidor rankas, desto lättare kan dina potentiella kunder se dina sidor, vilket förbättrar din synlighet, klickfrekvenser, trafik och i sin tur omvandlingar.

Övervaka kontinuerligt din SEO-prestanda över tid med marknadsanalysplattformar. Du kan till och med använda andra användbara e-handelsverktyg för att utvärdera dina SEO-insatsers bidrag till din försäljning, generering av potentiella kunder, etc.

Om du gör det får du tips om hur du kan förbättra dina SEO-kampanjer för maximalt engagemang, konverteringar och lönsamhet.

Leave a Comment