Investeringsråd för ungdomar

Oavsett om det handlar om att spara till pension, att spara för att investera i ett företag eller att spara till utbildning, kan ungdomar inte göra det ordentligt utan vägledning och rätt kunskap. De flesta unga vuxna tänker nästan aldrig på pension. Eller så går de bara med strömmen och oroar sig bara för att överleva. Att festa bort de överblivna pengarna verkar vara normen nu för tiden.

Om du är ung vuxen är det ett smart råd att du bör tänka på saker som pension och investeringar. De flesta av er kommer att skygga för dessa begrepp på grund av svåra ord som räntor och livräntor. Men att springa iväg är aldrig lösningen

Den här artikeln kommer att ge unga vuxna råd om att spara för framtiden och vägleda dem om hur de kan utnyttja sina få tillgångar på ett smart sätt. Termen som används för detta är portföljförvaltning!

Tid är pengar! Börja snart

Vänta inte med att börja spara när du är i 40-årsåldern! Du bör börja så fort du får jobb. Kontrollera om din organisation erbjuder en pensionsplan. Om inte, hitta en. Slå upp på internet för pensionsplaner och försök skapa ett individuellt pensionskonto.

De flesta pensionsplaner innebär att du betalar månadsvis. Ett pensionskonto ger automatiskt bidraget åt dig utan krångel. Så du kommer att vara säker för alltid med automatiska betalningar som görs i ditt namn via ditt pensionskonto. Visst, det kommer att ta bort en bit av din lön, men hallå, du kommer att tacka oss när du är i 70-årsåldern!

En annan anledning att börja tidigt är att ungdomar inte har ekonomiska skyldigheter som barn eller make. Du är fri att spendera enbart på dig själv när du är en ung, ogift vuxen. Så ta tillvara på ögonblicket och börja spara så snart du kan. Investera i finansiella instrument, eller företag, eller pensionsplaner så att du har en bra summa pengar när du är äldre. Ingen orkar jobba två jobb när de är 70.

Varför stressar jag så mycket över att börja tidigt? Låt oss ta ett exempel.

Anta att du är 25. Och du investerar 200 $ varje månad. Låt oss ta 7% årlig ränteavkastning på de pengarna. Så när du är 65 kommer du att ha $525 000 när du går i pension.

Men om du investerar de 200 $ månadsvis men vid 35 års ålder, då för samma 7% årliga ränta, kommer du bara att ha cirka 244 000 $ när du är 65.

Diversifiera din portfölj

Det är aldrig en bra idé att lägga alla dina ägg i en korg. Investering liknar ägg. Bara dårar skulle samla alla sina pengar i ett företag eller en sorts finansiellt instrument.

Det bästa sättet är att välja aktier från ett brett utbud av marknadskategorier. Det kan du göra genom en indexfond. Försök att investera i konservativa aktier som ger dig regelbunden avkastning eller utdelning, eller investera i aktier som har långsiktig tillväxtpotential.

Du kan också välja att investera i en liten andel aktier som har bättre avkastning men högre riskpotential. Det betyder att investeringen är riskabel, men om den löser sig till det bättre kommer du att få en bra avkastning. Att lägga in en liten procentsats innebär att du inte riskerar alla dina tillhörigheter.

Men om du planerar att investera i enskilda aktier, skulle mitt råd vara att inte samla in mer än 4% av din totala investeringsbara summa eller portfölj till bara en aktie. Detta för att minimera effekten av nedgångar. Om en eller två lider av förluster kommer du inte att förlora en stor del av dina pengar.

Konsistens

Konsekvens och regelbundenhet är nycklarna till bra investeringsrutiner. Försök att investera regelbundet och betala dina avbetalningar varje månad utan dröjsmål. Om du möter svårigheter som att förlora pengar eller behöver pengar för en nödsituation, kommer du uppenbarligen inte att kunna vara regelbunden. Men så fort du är på fötter igen, kom tillbaka till disciplinen och kompensera för det du missade.

Kom alltid ihåg skatter

Skatter är en regelbunden del av alla vuxnas liv. De verkar bara finnas överallt. Och de finns där på ditt pensionsinvesteringskonto också. Kom alltid ihåg att ha skatter i åtanke innan du uppskattar hur mycket pengar du har eller kommer att ha i framtiden. Kom ihåg skatter överallt!

Sänk dina kostnader

Om du ska investera genom en mäklarfirma, se till att använda en rabattmäklarfirma. Indexfonder är billigare och är också en bra väg att gå. Dessutom, eftersom du är i branschen på lång sikt, gå inte runt och köp och sälj varje dag. Håll dina kostnader minimala. Håll provisionerna borta!

Förhoppningsvis har du nu en bättre uppfattning om vad du ska göra med dina pengar och du har ett bra grepp om grunderna för att investera. Här är det bästa stället att hitta lämpliga investeringar för unga vuxna.

Leave a Comment