Avmystifiera de 7 vanligaste missuppfattningarna av livförsäkringar

På ytan kan begreppet livförsäkring verka förbryllande, särskilt om du bara ska lära känna det. Men med korrekta informationskällor är det inte så svårt att förstå.

I dagens inlägg avmystifierar vi de sju vanligaste myterna om livförsäkring. Vi skiljer fakta från rykten och desinformation som ett sätt att stärka våra läsare.

Så utan vidare, låt oss dyka rakt in i de vanliga:

Det räcker med en arbetsgivarsponsrad livförsäkring

Om du är anställd kanske en av privilegierna du åtnjuter är grupplivförsäkring eller relevant livförsäkring. Även om de är utformade för att täcka dig mot arbetsrelaterade risker, kan deras fördelar vara otillräckliga för dina privata behov. Det betyder att du inte kan lita på dem fullt ut för att täcka dig eller någon som är beroende av dig inklusive din familj.

Dessutom kan du besluta dig för att säga upp dig eller i värsta fall bli uppsagd. I båda fallen förlorar du de förmåner som din arbetsgivarsponsrade livförsäkring erbjuder.

Därför uppmuntrar vi dig att överväga att teckna ytterligare försäkringsskydd vars kontroll du har. En bra utgångspunkt är Whole of Life- eller Term Life-försäkringar.

Unga människor behöver ingen livförsäkring

Ingen är någonsin för ung för att möta en livsrisk; detta förklarar varför försäkringsavtal är utformade för personer så unga som 18. Dessutom kan ditt bortgång ha betydande effekter på dem som du lämnar bakom dig även när du är ung.

Lyckligtvis erbjuder livförsäkringar försäkringar för människor i alla åldrar. Det är också intressant att vissa leverantörer debiterar unga människor lägre priser på premier.

Utbetalningsgaranti

Alla som köper livförsäkring tänker sig att ge ekonomiskt skydd till sina älskade. Emellertid är utfärdandet av utbetalning inte alltid garanterat som de flesta brukar tro. Undrar varför?

Först måste de personer du anger som dina förmånstagare lämna in ett rättsligt anspråk för att få ersättning vid dödsfall. Denna formalitet syftar till att säkerställa att den specifika risk som täcks av din försäkring redan har inträffat.

De flesta företagsrelaterade livförsäkringar involverar också förvaltare. Deras roll är att hålla och betala ut dödsfallsersättningarna till de personer som du angett som försäkringens förmånstagare.

Premierna är fasta

Även om de flesta försäkringsbolag tar ut fasta premieavgifter under hela försäkringsavtalets löptid, finns det undantag från detta. En vanlig är ett begrepp som kallas omprövning.

Där omprövning är tillämplig kan du pruta på billigare priser och därmed sänka det belopp du betalar som premie. Din försäkringsgivare återtar sedan emissionsprocessen, vilket gör det möjligt att omvärdera din situation. Ibland kan du behöva göra om undersökningstesten som visar att din risknivå är lägre.

Ensamstående behöver ingen livförsäkring

Antagandet här är att om du är singel så har du inte folk som är beroende av din inkomst för försörjning. Men så är det inte alltid!

Om du plötsligt gick bort skulle alla som var beroende av dig kämpa för att klara av efterdyningarna. Dessutom skulle din begravning dra till sig kostnader som kräver att någon står för din räkning. Kort sagt, täckning för sådana livsrisker är avgörande oavsett din nuvarande status quo.

Livförsäkring ger en mekanism för att tillgodose dina ekonomiska bördor i din frånvaro. Det ger ekonomiskt bistånd som tar hand om utgifter som uppstår vid dödsfall och dödliga sjukdomar. Det kan hjälpa till med återbetalning av dina skulder, begravningskostnader och förfallna bostadslån.

Livförsäkring är dyrt

De flesta undviker ett livförsäkringsavtal med hänvisning till dess höga kostnad. Visst, det kan vara dyrt att teckna sådana försäkringar, men det finns en fördel när det oförutsägbara inträffar. Dessutom kan du alltid diskutera med din försäkringsgivare en plan som fungerar för din budget.

Generellt sett är kostnaden för premier och livförsäkring totalt sett beroende på dina omständigheter. Dessutom betalar du för de förmåner du vill ha utan tvång. Med detta kan du sedan hitta ett paket som är ekonomiskt sunt och erbjuder det täckningsbelopp du önskar.

Personer med befintliga medicinska tillstånd är inte berättigade till täckning

Tiotals oroliga läsare kontaktar oss varje vecka för att ta reda på om de kan ta ut livförsäkringar om de har medicinska problem. Sanningen är att de flesta försäkringsbolag erbjuder planer för denna kategori av kunder.

Till exempel kräver över 50-årspolicyn och icke-medicinskt tecknad livförsäkring att du inte svarar på medicinska frågor. Nackdelen är dock att dessa försäkringar kommer med högre premier eftersom risken också är jämförelsevis högre.

Leave a Comment