De bästa lågriskinvesteringarna för nybörjare

Även om den globala ekonomin återhämtar sig mycket snabbare än någon kunde ha förväntat sig, kan det fortfarande finnas några hinder på vägen under 2021. Under andra halvåret 2020 upplevde dock aktiemarknaderna lite av en studs, vilket tyder på att investerare borde behålla sin disciplin ett tag till. Dessutom indikerar positiva förändringar i ekonomin att nu är en utmärkt tid för alla att investera.

Om du ännu inte har öppnat investeringar är lågriskinvesteringar idealiska för osäkra nybörjare. Även om till och med expertinvesterare väljer lågriskmöjligheter för att bygga och diversifiera sina portföljer, är att ha mindre riskfyllda tillgångar ett utmärkt sätt att ta bort marknadens framtida volatilitet.

Den enda betydande avvägningen av lågriskinvesteringar är att, givetvis, med lägre riskexponering kommer investerare sannolikt bara att få mindre avkastning på lång sikt. Detta är dock bara bra om ditt mål är att bevara kapital samtidigt som du upprätthåller ett stabilt ränteinkomstflöde.

Även om du bör överväga investeringsstrategier som kompletterar dina långsiktiga mål om du är ute efter mer tillväxt, är dessa de bästa lågriskinvesteringarna att överväga 2021.

Börshandlade fonder

ETF:er eller börshandlade fonder är lågriskinvesteringar som innehåller en korg av värdepapper som aktier. Sedan deras uppkomst tillbaka 1993, presenterar denna lågriskmöjlighet som det idealiska alternativet till fonder.

Även om ETF:er är den idealiska typen av tillgång för investerare att bygga och diversifiera sina portföljer, finns det några unika risker att överväga innan de investerar. Det är också nödvändigt att se de specifika skatteuppgifterna när du innehar börshandlade fonder. EFT är dock lämpliga investeringsmöjligheter med låg risk även för nybörjare.

Det skulle dock vara bäst om du fortfarande grävde ner dig i lite forskning innan du investerar i att avslöja mer detaljer för att förstå till och med grunderna, som “vad är börshandlade fonder” på riktigt. Även mindre riskfyllda tillgångar bör undersökas och förstås innan du köper in.

Högavkastande besparingar

Sparkonton är inte tekniskt sett investeringar; Högavkastande sparkonton som kräver minst en månads uppsägningstid är ett bra sätt att börja utveckla disciplinen för att investera pengar framgångsrikt.

Den enda avsevärda risken som är förknippad med att använda ett högavkastande sparkonto som en långsiktig investering är att inflationen urholkar pengars värde, även om den inte förlorar sitt dollarvärde. När det gäller att hitta ett sparkonto som ger en högre ränteavkastning är det bäst att jämföra långivares alternativ online eftersom olika långivare kommer att erbjuda varierande räntor.

Sparobligationer

Sparobligationer liknar sparkonton, och även om de är investeringar, är de mer så sparinstrument för investerare. Det finns olika typer av sparobligationer då vissa betalar ränta i upp till trettio år och en fast avkastningsränta.

Andra är ett utmärkt val av skydd mot inflation eftersom inflationspremien endast revideras två gånger om året. Denna typ av investeringar har liten eller ingen risk, även om de också kan komma utan avkastning, vilket indikerar att den största risken är en potentiell förlust av köpkraft.

Aktier som ger utdelning

Aktier kanske inte är lika säkra som kontanter eller sparkonton, även om de är mycket säkrare än högprisalternativen. Utdelningsaktier är investeringar som betalar en del av företagets vinster genom att regelbundet distribuera dem till investerare.

Medan alla utdelningsaktier kommer att erbjuda olika kontantutdelningar, är den största risken att om företaget upplever tuffa tider och deklarerar förluster; utdelningar kommer att minskas eller elimineras.

Men kunniga investerare kan minska risken genom att välja företag med optimistiska vinstprognoser. Eftersom att investera i utdelningsbetalande aktier innebär att du så småningom kan lita på ett betydande inkomstflöde från utdelningar, kan denna lågriskinvestering onekligen vara givande, även för nybörjare.

Ädelmetaller

Ädelmetaller som guld och silver har länge ansetts vara säkra tillflyktsortsinvesteringar. Eftersom aktiemarknaden påverkas av den växande ekonomiska osäkerheten, väljer investerare alternativ med låg risk som dessa och andra råvaror.

Även om investeringar i ädelmetaller inte kommer att erbjuda snabb tillväxt, har marknaden för ädelmetaller blomstrat redan innan våra valutor skapades. Guld och silvers livslängd indikerar att det är extremt säkert att hålla rikedomar i guld och silver.

Dessutom tyder den kontinuerliga tillväxten av omhuldade ädelmetaller på att långsiktiga innehav kommer att vara givande och kan ta bort risken för att inflationen urholkar dina pengars köpkraft.

Fonder

Fonder investerar i kortfristiga värdepapper. Även om även de bästa fonderna bara erbjuder en liten avkastning, ger de fullständig likviditet eftersom de nästan inte har någon volatilitet. Detta gör dem perfekta för nybörjarinvesterare eftersom risken är helt minimal.

Dessutom kommer du också att kunna dra ut din investering när som helst, vilket gör dem tillgängliga investeringar också. Värdepappersfonder har också länge ansetts vara den idealiska möjligheten för låga investeringar, så de är idealiskt säkra för osäkra investerare.

Fasta livräntor

Fasta livräntor tillåter investerare att betala ett engångsbelopp i förskott som byts ut mot betalningar över tiden. De fungerar på samma sätt som insättningsbevis eftersom du måste låsa tillgången till din investering under en viss tid, och du får en högre ränta i utbyte.

Räntorna på fasta livräntor kan variera från blygsamma 1,0 % till anmärkningsvärda 3,5 %. Det finns dock några risker eftersom du kan drabbas av straffavgifter om du får tillgång till dina pengar innan investeringens förfallodatum har passerat, även om du i de flesta fall kan få tillgång till en strafffri procentandel av dina pengar varje månad.

Lågriskinvesteringar erbjuder idealisk investeringssäkerhet, och även om din avkastning kommer att vara måttligt låg är det bäst att börja investera med säkra möjligheter. När du utvecklar din expertis kommer du fortfarande att vilja behålla dina lågriskinvesteringar, även om de bara fungerar som portföljdiversifierare.

Att skydda välstånd med säker investering är expertinvesterarens val. Även om du alltid bör undersöka fördelarna och nackdelarna med alla investeringsmöjligheter, är de flesta lågriskalternativ också ganska enkla att förstå och övervaka, vilket också gör dem perfekta för nybörjarinvesteraren.

Leave a Comment