Hur man kombinerar dem 2022

Ditt företag kan ha framgångsrika marknadsföringskampanjer på tiotals olika plattformar. Men hänger de ihop? Om du försöker erövra den moderna marknaden är en omfattande strategi ett måste, inte ett alternativ.

Enligt Salesforce-studier anser 86 % av marknadsförare att det är avgörande att skapa en sammanhållen kundresa. Det betyder att det är viktigt att förena offline- och onlinemarknadsföring i ett försök att skapa rätt användarupplevelse. Men hur gör man det? Nedan diskuterar vi åtta strategier som fungerar.

Lär känna din kund

Det första steget för att skapa en hållbar och effektiv digital marknadsföringskampanj är att veta vem den riktar sig till. Här är några frågor att besvara:

  • Vad gör kunderna när de surfar på din webbplats?
  • Hur vill de dra nytta av dina varor eller tjänster?
  • Vad motiverar dem att välja ditt företag?

För att lära känna din publik bättre och skapa riktat digitalt innehåll kan du använda följande metoder: fokusgrupper, recensioner på sociala medier och undersökningar antingen online eller offline. Genom att samla information om demografi, intressen och ambitioner och analysera den kan du förstå publikens problem och behov.

Skapa enhetligt fokus

Du vet säkert att det är ganska utmanande att övervaka ROI i offlinemarknadsföring och förena alla kanaler. Men detta mål är uppnåeligt om du skapar samma fokus för alla mediekällor. Till exempel, om du lanserar en ny kampanj för skyltar eller TV, bör samma instrument användas för e-postmarknadsföring och marknadsföring i sociala medier.

För att göra det bör alla dina offlinehändelser peka på en målsida eller andra webbresurser. Om du fokuserar på sociala konton, glöm inte att inkludera information om offlinemöten och konferenser. Kom ihåg att evenemangshantering kan spara tid, förbättra beslutsfattandet och till och med spara driftskostnader.

Utveckla en plattformsoberoende strategi

Visste du att det är möjligt att använda online och offline marknadsföring samtidigt för att uppnå bästa resultat? För att marknadsföra offline-evenemang på Internet eller berätta om din produkt under verkliga möten. Lägg till exempel en nedräkning eller en catchy banner på sociala medier för att skapa väsen och spänning. Eller för att designa medryckande bilder i tryck och uppmuntra besökare att följa dig på Facebook eller Instagram. I detta avseende kan affiliate-marknadsföring och samarbete med bloggare vara mycket effektivt.

För att öka resultaten, erbjuda kunderna ett visst värde: en gratis e-bok, rabatter och så vidare. Om du tycker att det är svårt att skapa snygga och professionella material, prova att använda gratis mallar och riktlinjer på YouTube eller liknande plattformar.

Det är viktigt att tänka på att kunder kan vara angelägna om att se att du har en webbsida där de kan lägga beställningar från bekvämligheten av sina hem. Att visa onlineannonsering via digital skyltning kan vara ett bra sätt att visa vilka rabatter och exklusiva onlineerbjudanden du har tillgängliga.

Dela QR-koder

QR-koder är bra för att skapa en brygga mellan online- och offlinevärlden. Du kan dela dem på offlineevenemang, företagswebbplatser eller sociala medier för att berätta mer om produkten, erbjuda rabatt eller marknadsföra vissa evenemang. Dessa koder ger en fantastisk möjlighet att engagera olika kategorier av kunder, speciellt nu när det enda som behövs för att läsa dem är en smartphonekamera. Använd en QR-generator för att skapa koden gratis och infoga den i alla dina mediekonton och även i tryckt form.

Dela sociala medier i tryckt form

Nästa sätt att få följare är att marknadsföra dina konton på och professionella nätverk offline. Det mest traditionella sättet är att inkludera sådan information i visitkort, flygblad, menyer och andra synliga platser beroende på nisch. Uppmuntra människor att ansluta till Facebook, Foursquare eller Instagram och bevittna en betydande publiktillväxt.

Vara kreativ

Det är ingen hemlighet att bygga och marknadsföra ett företag är en av de mest utmanande processerna som kräver ständigt engagemang och uppmärksamhet. Det är därför det är viktigt att förbli kreativ och närvarande, inte beroende på om du fokuserar på internet eller offlinemarknader. Här är några kreativitetsknep att tillämpa:

  • Personalisering. Visa publiken att du förstår deras behov och kan tillgodose dem. När du skickar e-postmeddelanden eller tryckt material, försök inkludera kundernas namn och hänvisa till deras personliga behov.
  • Videoinnehåll. Istället för att skapa vanlig text, överväg att lägga till videor för att göra informationen enklare att smälta och mer tilltalande. Med hjälp av Fastreel by Movavi eller andra gratis videoredigerare kan du använda onlinemallar eller förbättra ditt innehåll på några minuter.
  • Offlinehändelser. Lansera en festival, säsongsbetonade mässor eller andra evenemang som speglar din produkt eller tjänst. Detta hjälper till att bygga starkare band med publiken och attrahera fler kunder. Överväg idéer om eventmarknadsföring för att komma igång.

Direkt offlinekunder till Internet

Ett bra sätt att kombinera din online- och offlinestrategi är att skicka människor till ditt företags webbplats eller sociala mediekonton. Till exempel, lägg till en QR-kod till det tryckta materialet, håll en webbplatskampanj på lokala mässor, lägg till länkar till konton i sociala medier och så vidare. Denna strategi är extremt framgångsrik när det gäller att generera leads från det verkliga livet och skapa starkare band med publiken. Det kan dock vara mer tidskrävande och kräva extra grejer.

Använd varumärkesdesign i alla kanaler

Ett annat sätt att kombinera marknadsföring online och offline är att använda samma design på alla plattformar. Varumärkeskännedom innehåller många fördelar: högre kundlojalitet, reklameffektivitet, lägre priskänslighet och mer. För att uppnå dessa resultat, inkludera varumärket på en synlig plats, använd samma färger och typsnitt och kom fram till en minnesvärd logotyp. Du kan använda DesignEvo eller liknande produkter för att designa en högkvalitativ logotyp.

Det är också klokt att bekanta sig med content marketing-trender och hämta inspiration från konkurrenter. Men kopiera inte någon annans design för att undvika stämningar.

Leave a Comment