En guide till typerna av företagsförsäkringar

Visste du att när du startar ett företag utsätter du dig själv för en mängd olika risker? Redan innan du börjar anställa anställda kommer ditt företag fortfarande att vara i riskzonen, av vilka några behöver försäkringsskydd. En katastrofal händelse, eller till och med bara en rättegång, skulle räcka för att utplåna ditt företag innan du tar det från marken.

Lyckligtvis finns det många typer av företagsförsäkringar för att täcka och skydda ditt företag i dessa situationer. I det här inlägget kommer vi att titta på några av de mest avgörande typerna av försäkringar du kan behöva skaffa omedelbart.

Allmän ansvarsförsäkring

Allmän ansvarsförsäkring är en av de viktigaste typerna av företagsförsäkringar som varje företag behöver. Det skyddar ditt företag när tredje part. Det täcker dig om dina kunder, kunder eller leverantörer stämmer dig för skador orsakade av din produkt eller tjänst.

Det täcker dig också när en person skadas på din affärsfastighet. Även från reklamskador som förtal och förskingring.

Denna täckning är ännu viktigare för företag som är utsatta för olyckor. Sådana företag inkluderar tillverkningsföretag, byggföretag och landskapsarkitekturföretag. Men även i vanliga företag kan en kund halka och ramla och stämma dig, vilket gör det mycket viktigt.

Kommersiell fastighetsförsäkring

Kommersiell fastighetsförsäkring är också ett viktigt försäkringsskydd. Det tjänar till att skydda ditt företags lager, kontorsutrymmen och företagsutrustning. Det kommer också att täcka andra affärsfastigheter mot skador eller förluster.

Detta är viktigare för företag med fysiska butiker och det är viktigt att försäkra din butik. Det finns många tillfällen där denna typ av småföretagsförsäkringar kommer att hjälpa till att inkludera. Till exempel stöld, skadegörelse, brand eller väderrelaterade katastrofer.

De flesta kommersiella fastighetsförsäkringar täcker vattenskador. Men alla av dem täcker inte större naturkatastrofer som tornados eller jordbävningar. Du kan behöva skaffa ytterligare täckning för att skydda ditt företag.

Yrkesansvarsförsäkring

Det är också känt som fel- och underlåtenhetsförsäkring. Yrkesansvarsförsäkring är en av de viktigaste typerna av småföretagsförsäkringar.

Det är bäst lämpat för professionella tjänsteleverantörer som läkare och advokater. Om du erbjuder professionella tjänster, kommer denna typ av företagsförsäkringsalternativ att hjälpa om kunder skulle stämma dig för fel eller utelämnanden.

Arbetsskadeförsäkring

Arbetsskadeförsäkring är lagstadgad om du har anställda. Anställda kan någon gång skadas i tjänsten och ditt företag måste kompensera dem. Detta är en av de typer av företagsförsäkringar som du inte bör ta lätt på eftersom det kan resultera i böter och kanske till och med straffrättsliga påföljder.

Om någon av dina anställda skadar sig när de arbetar för dig täcker arbetsskadeersättningen flera saker. Dessa inkluderar sjukvårdskostnader, förlorad lön, smärta och lidande eller bestående funktionsnedsättningar. Om den anställde stämmer ditt företag, kommer arbetarnas comp policy också att betala för att försvara stämningen.

Arbetslöshetsförsäkring

Precis som arbetsskadeersättning krävs arbetslöshetsförsäkring av regeringen. Den täcker de anställda vid uppsägning eller förlust av anställning. För denna försäkring går du inte till ett försäkringsbolag.

Istället kommer du att betala för det precis som du betalar för löneskatter som statliga arbetslöshetsskatter och federala arbetslöshetsskatter. Hur mycket du betalar beror mycket på hur många anställda du har, om du är ett nytt företag och din personalomsättning. När en av de anställda är utan arbete gör de en ansökan och får arbetslöshetsersättning.

Handikappförsäkring

Detta är en annan försäkring som krävs av regeringen. Det ger en procentandel av betalningarna till anställda som inte kan arbeta på grund av skador eller sjukdomar. Detta skiljer sig från arbetsskadeersättning i den meningen att skadorna inte behöver vara jobbrelaterade.

Till exempel, om du har en gravid anställd, kan de få sina sjukförsäkringspengar när de har fött barn.

Cyberförsäkring

Visste du att cirka 43 % av cybersäkerhetsattackerna riktar sig mot småföretag? En cybersäkerhetsattack kan kasta ditt företag i glömska. Du kan förlora kunddata och kunderna kan stämma dig för dataexponering.

Cyberförsäkring kommer att skydda dig från stämningar från tredje part som är ett resultat av dataintrång. Det kommer också att göra det möjligt för dig att överföra alla kostnader som är förknippade med attacken, till exempel kostnader för första part.

Dessa inkluderar att betala kriminalteknik för att komma till botten med saker och ting och förstå varför intrånget inträffade. Det kommer också att täcka kreditövervakningstjänster, underrättelse om offer och PR i händelse av nedfall.

Kommersiell bilförsäkring

Om du har en bil för ditt företag måste du skaffa en kommersiell bilförsäkring för det. Att använda din privata bil för affärsändamål rekommenderas inte.

Du kan ha svårt att få det täckt genom din personliga bilförsäkring. Det betyder att om du har ett nyttofordon bör du skaffa en kommersiell försäkring. Du kan be om en Youi försäkringsoffert om du vill veta hur mycket det kommer att kosta dig.

Ansvarsförsäkring för anställningspraxis

Så länge du har anställda kan du överväga att skaffa en ansvarsförsäkring för anställningspraxis. Det kommer att skydda dig när dina anställda gör vissa påståenden. Dessa anspråk kan vara felaktig uppsägning, diskriminering, sexuella trakasserier, underlåtenhet att marknadsföra, etc.

Nyckelpersonsförsäkring

Nyckelpersonsförsäkring är en försäkring som täcker en anställd som är avgörande för verksamhetens framgång. Detta kan vara en chef på högsta nivå vars funktionshinder eller död skulle vara ett bakslag för företaget.

Nyckelförsäkringen kommer att skydda ditt företag från de negativa konsekvenserna av att förlora en nyckelperson. Det kommer också att ta hand om alla kostnader i samband med att byta ut dem.

Olika typer av företagsförsäkringar

Att driva ett litet företag, eller något företag för den delen, kommer med olika okända saker. Det är absolut nödvändigt för dig att vara förberedd med rätt företagsförsäkring för att undvika att förlora ett företag. Det är de olika typerna av företagsförsäkringar som du behöver.

Leave a Comment