För- och nackdelarna med att ta personliga lån måste du känna till

När du hanterar pengar och betalar dina räkningar kan du alltid använda en hjälpande hand. Oavsett om du försöker flytta till en ny stad, vill renovera ditt hus eller behöver pengar för att köpa relevanta apparater som en torktumlare, är ett personligt lån din bästa vän.

Men samtidigt är det naturligt att känna sig skeptisk till att ta ett lån eftersom du inte vill samla på dig ett stort antal pengar du behöver betala tillbaka.

När allt kommer omkring har mer än 300 000 människor i Nya Zeeland skulder. Ungefär två tredjedelar av detta antal är bostadslån, över 20 % är studielån och en minut 10 % är andra skulder.

Att ta ett lån är inte i sig fel. Innan du skriver under något avtal bör du dock alltid väga för- och nackdelar.

Informerade beslut räddar dig från enorm ånger och förhindrar att du fastnar i en allvarlig finanskris. Läs vidare för att lära dig mer om vad ett privatlån kan betyda för dig:

Varför ska du ta ett lån?

Om du har funderat ett tag och vill skaffa ett privatlån, här är några anledningar till varför det är det bästa valet för dig:

1. Kan utnyttjas till vad som helst

Privatlån är mångsidiga. Oavsett om du vill åka på en semester du har drömt om, skaffa den bilen du alltid velat ha eller slänga dig på ett extravagant bröllop kan du få täckning.

Det finns inga gränser för vad du kan använda pengarna till.

Genom att ansöka om ett privatlån kan du få olika offerter på hur mycket kontanter du kan komma åt med en genomförbar återbetalning.

Kom ihåg att detta är viktigt eftersom du måste betala tillbaka ditt lån med ränta, så tillräckligt med tid sparar dig från att oroa dig och krångla om pengarna.

Så länge aktiviteten du inte gör är olaglig kan du vara berättigad till vilket belopp som helst, även om du vill gå upp till NZ$20 000.

Proffstips – skriv in Online personliga lån NZ på Google för att hitta en trovärdig resurs för att säkra en.

2. Gör att du kan konsolidera dina skulder

Skuldsanering är en process där du summerar alla dina lån till ett nytt belopp. Så istället för att göra individuella betalningar betalar du ett visst lån för en ränta.

Ett personligt lån gör att du kan betala av alla dina kreditkortsräkningar och utestående lån tills du har en hanterbar betalning för ditt lån att betala av.

De flesta Nya Zeeland-baserade företag erbjuder dig utmärkta räntor, snabbt skaffa ett personligt lån. Du kan få en för en minimal kurs på 8,95% medan en maximal 29,95%, beroende på hur mycket du kan hantera.

Olika företag i Nya Zeeland erbjuder dig också lån utan säkerhet, som har en fast ränta och en rimlig återbetalningstid. Detta kan rädda dig från att hamna i en annan skuld.

3. Bygg upp din kreditpoäng

När du hanterar ekonomiska frågor som lån och skulder måste du känna till din kreditvärdighet. Cirka 90 % av människorna i Nya Zeeland vet inte deras kreditvärdighet. Medan de återstående 10% har en betydande uppfattning om varför det är viktigt att veta deras kreditvärdighet.

En kreditkod använder en skala som sträcker sig från 0 till 1 000. Detta värde gör att långivare kan mäta din ekonomiska hälsa och avgöra om du kan betala tillbaka i tid.

Personliga lån låter dig betala av dina skulder, vilket ökar din kreditpoäng, vilket gör att du är berättigad till fler lånemöjligheter.

Om du har en poäng som går över 700, är ​​du väl inom hälften av befolkningen i Nya Zeeland och på den säkra sidan för att få tillgång till fler långivare.

4. Kräver inga säkerheter

Lån utan säkerhet behöver inga säkerheter för att du ska få tillgång till dem. När du registrerar dig för ett lån utan säkerhet behöver du inte lägga din bil eller ditt hus på spel om du inte kan betala tillbaka.

De påföljder som osäkrade personliga lån bär beror på långivaren, men dina tillgångar är säkra.

5. Tillgång till snabba kontanter

Nödsituationer kan inträffa när som helst. Du kan också behöva kontanter när du minst anar det. Privatlån är extremt praktiskt under alla dessa omständigheter.

Låneansökan och godkännandeprocessen är relativt snabb, allt från en dag till en vecka istället för att få dig att vänta i månader.

Vissa långivare erbjuder dig till och med pengarna nästa dag, vilket förhindrar att du förlorar värdefull tid om du behöver pengarna direkt.

Det som däremot kan försena ett lån är det belopp du planerar att skaffa. Om du letar efter ett fem- eller sexsiffrigt privatlån måste du vänta lite längre.

Varför ska du hålla tillbaka?

Privatlån är inte för alla. Om du kämpar med att upprätthålla din ekonomi kan ett lån bara göra det svårare för dig att övervaka ditt kassaflöde.

Här är några anledningar till varför ett privatlån inte är något för dig:

1. Dyra straffavgifter

Du accepterar långivarens villkor när du godkänner ett privatlåneavtal. Detta inkluderar att göra återbetalningar på en föreskriven tid.

Även om du har tillgång till fonder kan pengarna kosta dig mer än du förutsett. En oförmåga att upprätthålla ditt slut på affären resulterar i dyra straffavgifter som kan kosta dig mer än själva lånet.

Du kan behöva betala tillbaka dubbelt så mycket eller förvänta dig en högre ränta på ditt lån.

2. Det finns inga räntefria lån

Privatlån kommer med en ränteavgift. Det minsta beloppet i Nya Zeeland är cirka 3%. Så oavsett om du gillar det eller inte kommer du att behöva betala dina betalningar med intakt ränta, vilket kan leda till att du betalar mer än du vill, beroende på vilket lån du tar.

Skaffar du ett högt privatlån är till och med tre procent av kapitalbeloppet mycket pengar. Detta kan försätta dig i ännu en finanskris.

Men även om du lyckas hitta ett räntefritt lån är dessa lån inte så enkla som de verkar.

3. Engagerad för det långa loppet

Privatlån kan ta lång tid att betala av, vilket ofta resulterar i år. Vissa privatlån kan ta upp till tio år att få ordning på, och om du inte är bra på pengar. Räntorna lägger också till tidslinjen och förlänger din återbetalningstid.

Du kan förstöra din kreditpoäng. Detta kan bli frustrerande och hindra dig från att spendera dina pengar så fritt som möjligt eftersom en procentandel måste gå till återbetalning av lån.

Du kan också hamna i en annan skuld om du inte noggrant övervakar ditt kassaflöde.

Slutgiltiga tankar

Privatlån kan vara till hjälp om du behöver hjälp med att köpa dyra förnödenheter. Dessa lån har olika räntor och låter dig utnyttja pengar enligt dina krav.

De flesta långivare är också flexibla med återbetalningar som ger dig ett tillräckligt fönster för att betala tillbaka vad du är skyldig. Så genom att teckna ett lån kan du hålla jämna steg med dina utgifter utan att behöva leva på din lön.

Å andra sidan kan privatlån få återverkningar i form av tunga straffavgifter som kan kosta dig oerhört mycket.

Det finns heller inga nollräntealternativ som kan göra det svårt att återbetala lån. Om du inte är tillräckligt försiktig spenderar du också en stor del av ditt liv på att försöka betala tillbaka dessa lån.

Leave a Comment