Hur man skapar en framgångsrik TikTok-marknadsföringsstrategi för 2022

TikTok är ett fenomenalt socialt medium. Den har över 1 miljard aktiva användare i över 150 länder. Det är den mest nedladdade mobilappen i världen, med fans som spenderar i genomsnitt 1 timme om dagen. Trots den ganska partiska inställningen till denna plattform har TikTok blivit ett verkligt effektivt verktyg för att marknadsföra varumärken runt om i världen.

Denna sociala media är ännu inte hackad som Instagram. Den har en aktiv ung publik och algoritmer som bidrar till att snabbt släppa innehåll i trender och ger hundratusentals visningar utan några reklamkostnader.

Idag kommer vi att prata i detalj om möjligheterna till marknadsföring på TikTok och bevisa att TikTok inte bara är en annan underhållningsplattform utan också ett kraftfullt marknadsföringsverktyg online.

Är det möjligt att marknadsföra ett företag på TikTok?

Otvivelaktigt! TikTok för företag håller på att bli en riktig pärla och hjälper till att öka varumärkesmedvetenheten och nivån av förtroende, bilda rätt varumärkesimage, skapa en bra image och etablera kommunikation med målgruppen.

Den bästa kampanjen på TikTok är lämplig för B2C-segmentet. Dessa är alla typer av varor och tjänster, mobilappar, skönhetsindustrins produkter, sport, fordonsbranschen och till och med, till viss del, medicin. Redan idag marknadsför Nike, Pringles, AliExpress, Gucci och andra varumärken framgångsrikt sina varor och tjänster.

Men för B2B passar inte TikTok. Om du arbetar i det här segmentet är det inte mycket meningsfullt att använda TikTok för marknadsföring.

Hur man skapar en innehållsstrategi på TikTok

Det första och viktigaste steget i att utveckla en innehållsstrategi är nischanalys. Vem är din målgrupp eller potentiella kund? Ditt mål kan vara att utveckla ett personligt varumärke, öka din räckvidd eller sälja tjänster.

Analysen ska innehålla svar på följande frågor:

 • Vilka är befordransmålen?
 • Vilka delar av publiken är intressanta (deras motiv, värderingar etc.)?
 • Vilka direkta och indirekta konkurrenter är representerade?
 • Vilka videor i nischen vinner mest popularitet?
 • Vilka trender kan anpassas till en nisch?
 • Vilka publikfrågor kan besvaras på TikTok?
 • Vilket fotograferingsformat ska följas?

Marknadsförare rekommenderar att du publicerar 1-3 videor per dag under den första veckan av att skapa en kanal, sedan en video per dag under en månad. Under de närmaste månaderna kan du planera övergången till publicering varannan dag.

Efter att ha upprätthållit ett konto i mer än två månader kommer du att kunna utvärdera publikens respons på ditt innehåll och göra ändringar i innehållsstrategin.

Vilket innehåll ska man filma på TikTok?

Innehåll kan delas in i flera typer. Det är dock viktigt att inte glömma marknadsföringsmålen och funktionerna på webbplatsen.

#1. Viral

 • Trender: innehållet som rör anpassning av trender till affärstemat. Till exempel stödde Starbucks trenden med att välja kläder efter humör och gjorde en video “Kostumer inspirerade av dina favoritdrycker från Starbucks.”
 • Informativt innehåll: användare svarar bra på användbart innehåll, även om det är på TikTok. Därför är tutorials, checklistor, motivation, experiment, urval, TOPs och jämförelser ett bra steg för att få fler reposts och likes att spara. Ett bra exempel på informativt innehåll finns i Photoshop-kontot.

#2. Marknadsföringsvideor

 • Personligt varumärkesinnehåll: detta innehåll handlar om att visa expertis genom användbart innehåll. Den innehåller också ofta ett utbildningsprogram om ämnet. Eller det kan vara en videotrailer om företaget: som varumärkets ursprung, företagets utveckling och framgång och framtida mål.
 • Publiken kräver träning: det kan vara videor baserade på vanliga frågor, smärtor eller klientfall.
 • Kampanjinnehåll: genomtänkt innehåll med en översikt över produkten genom användbarhet, jämförelser med mera. Ett bra exempel är LG-kontot.

Allmänna tips om inlägg och marknadsföring + populära misstag

 1. Sök efter populärt innehåll i din nisch och applicera det på din blogg (ibland kan första kopiering hjälpa dig att hitta din stil och förstå utvecklingsriktningen). För att söka efter videor om ditt ämne, använd populära hashtags eller nyckelord i sökningen.
 2. Skapa märkesmasker. Precis som Instagram introducerade masker för foton och videor, följde TikTok denna trend. Att skapa kreativa märkesmasker är ett utmärkt tillfälle att lansera en kraftfull reklamkampanj av användarna själva. Men för detta måste du försöka hårt eftersom det nu finns ett extremt stort antal masker på TikTok.
 3. Delta och kör hashtag-utmaningar. TikTok hashtags kan användas på en mängd olika sätt. Men hashtag-utmaningar är fortfarande det mest effektiva alternativet. Vad behövs för detta? Minnesvärt soundtrack och en intressant utmaning. Ett levande exempel är Guess-utmaningen #inmydenim. I den dök användarna först upp i sina vanliga kläder och gjorde sedan en kreativ övergång till en snygg märkesoutfit.
 4. Undvik tvivelaktigt innehåll. TikTok-appen är en ganska demokratisk plattform där varje användare har stor frihet för självuttryck. Det finns dock en stor lista med ämnen och format som administrationen omedelbart blockerar genom att förbjuda användare: detta är 18+ innehåll; scener av våld; alla uppmaningar till självmord, skada på dig själv eller andra; Internetmobbning; skräppost i någon form; hot osv.
 5. Samarbeta med influencers. Om du enkelt vill vinna en stor publik, använd Tik Tok-kampanjen för företag genom insatser från populära TikTokers. De har redan en stor bas av en lojal målgrupp, de vet hur man genererar relevant innehåll och korrekt presenterar reklammaterial.
 6. Glöm komplicerade långa videor. Tänk på detaljerna hos TikTok-publiken – det här är unga människor som föredrar underhållningsinnehåll. Lägg upp mestadels korta videor på 15 sekunder. De får maximalt djup av synpunkter, vilket är viktigt för att nå rekommendationer.
 7. Ta inte bort klipp. Att ta bort innehåll kan resultera i ett shadowban på ditt konto och en minskning av antalet visningar. Det är bättre att dölja den dåliga videon med sekretessinställningar. TikTok har också en negativ inställning till återuppladdningar från andra resurser eller förbjudna sidor. För detta kan du också få en shadowban.
 8. Gör en systematisk analys av statistik. Var uppmärksam på slutförandegraden av visningar; kontobetyg; antalet prenumeranter, likes och reposts; abonnenttillväxtdynamik för en vecka/månad/kvartal/sex månader/år; samt koefficienten för prestation och engagemang. Och sedan förbättra din strategi.

Sammanfatta

TikTok är en intressant plattform för marknadsföring, men den behöver uppmärksamhet och ett kompetent tillvägagångssätt. Du kan inte bara ta det och gå till det genom att spela in några videor, men det är viktigt att närma sig det från sidan av marknadsföringsanalys och kreativitet. Lycka till med att erövra populära sociala medier!

Leave a Comment