Hur man staplar livförsäkringar

Livförsäkring är avgörande för att stävja de ekonomiska svårigheterna i händelse av inkomstbortfall eller om du eller din make går bort. Med så många alternativ på marknaden känner sig nybörjare ofta överväldigade av överbelastningen av information.

Kunder som investerar i insättningsbevis (CD) visar upp det bästa exemplet på försäkringstrappa. De kommer vanligtvis att köpa CD-skivor med varierande anställningstid som upprätthåller ett kontinuerligt kassaflöde för dem.

Att bygga en stegestrategi med dina försäkringar handlar om att begränsa dina alternativ och upprätthålla optimal täckning när du behöver det som mest.

Hur man sparar pengar med strategier för försäkringstrappa

Med en försäkringstrappa strategi, istället för att vara beroende av en enda försäkring, skulle du köpa flera försäkringar med varierande löptid. Detta gör att du kan maximera försäkringsskyddet när du behöver det som mest, vilket vanligtvis är innan du går i pension.

Beroende på händelseförloppet i livet du har planerat för din framtid, kan du prioritera vilka policyer som skulle gynna dig mest vid olika tidslinjer. På så sätt kan du minska investeringar från överflödiga försäkringar och fokusera på de som är mer fördelaktiga.

Fastställande av täckningsbelopp

Om du är singel, som precis börjat tjäna pengar, kanske du inte tänker på försäkringen en sekund. Situationen förändras dock radikalt när man väl gifter sig och får barn.

Förutom att finansiera dina barns skol- och högskoleutbildning, finns det andra faktorer som spelar in som bolån, pension och inkomstbortfall. Viktigast av allt, “Hur kommer familjen att klara sig om jag eller min make skulle gå bort?”, är frågan de flesta ställer sig i detta skede.

När du kommer med ett optimalt täckningsbelopp är det klokt att överväga alla sådana möjligheter. När dina barn blir självständiga och dina skulder börjar krympa i senare skeden av livet kan du sänka försäkringsbeloppen och börja spara i premier.

Hur man på bästa sätt staplar försäkringar

Låt oss till exempel överväga en man i åldern 30, med två barn som behöver 2 miljoner dollar i täckning med en 30-årig försäkring. Låt oss säga att bolånet betalas av om 10 år och vid 20-årsstrecket blir deras barn självberoende. I ett sådant fall kan försäkringsstegen se ut så här:

  • En 30-årig försäkring för $10,00,000
  • En 20-årig försäkring för $500 000
  • En 10-årig försäkring för $500 000

Om den försäkrade skulle dö inom de första 10 åren kommer deras familj att få en dödsfallsersättning på 2 miljoner dollar. Om de dog mellan 10-20 år efter att ha tecknat försäkringen, kommer familjen att ha rätt till en dödsfallsersättning på 1,5 miljoner dollar. Slutligen, om den försäkrade personen dör efter 20 år, kommer deras familj att få 500 000 USD som en förmån vid dödsfall från den återstående försäkringen.

Spara pengar med strategier för försäkringstrappa

Först och främst, att köpa försäkringar när du är yngre kommer att kosta dig betydligt mindre i form av premiepriser. Kortsiktiga försäkringar med stegar är det bästa sättet att öka din täckning när du behöver det som mest.

Premierna på en 30-årig försäkring skulle vara mindre än en 20-årig eller 10-årig försäkring. En enda 30-årig försäkring för att täcka $1,5 miljoner kan ge dig årliga premier på ungefär $2000. Å andra sidan skulle uppdelningen av årliga premier för staplade försäkringar se ut ungefär så här:

  1. En 30-årig policy: $700-750
  2. En 20-årig policy: $450-500
  3. En 10-årig policy: $300-350

Den sammanlagda premien för staplade försäkringar uppgår till cirka 1 500 USD per år. Det är en besparing på $500 du kan göra direkt genom att bara stapla flera försäkringar, istället för att välja en enda försäkring.

Vissa försäkringsleverantörer kanske inte tillåter att försäkringar staplas med dem, men på grund av det stora antalet alternativ som finns på marknaden bör det inte vara en anledning till oro. För mer information och för att lära dig mer om att stapla livförsäkringar, vänligen kontakta oss idag.

Leave a Comment