2022 guide till innehålls- och varumärkesmarknadsföring för små advokatbyråer

Juridisk praxis har en unik position att erbjuda och dra stor nytta av olika marknadsföringstaktiker. Att skapa innehåll för tankeledarskap är till exempel en fantastisk strategi som varje advokatbyrå borde ta del av, en som är både lätt att skapa och attraktiv för potentiella kunder.

För att en effektiv strategi för innehållsmarknadsföring ska fungera måste dock advokatbyråer fokusera på de två huvudfaktorerna för laglig marknadsföring: varumärke och webbnärvaro.

Låt oss titta på båda dessa områden av advokatbyråmarknadsföring och hur du bäst kan tillämpa dem på din egen advokatbyrå, så 2022 blir synonymt med vinst.

Branding

Advokatbyråns varumärke handlar inte om flashiga logotyper eller en polerad färgpalett, även om de sakerna hjälper. Effektivt varumärkesarbete knyter i huvudsak din advokatbyrås uppdrag till de erfarenhetsmässiga tillgångarna du presenterar för kunder och potentiella kunder. Erfarenhetstillgångar kommunicerar ditt varumärkes historia. De inkluderar alla de saker du tänker på när det gäller att skapa ett varumärke: logotyper, färger, kampanjer, målsidor och så vidare.

Innan du skapar dessa tillgångar måste du bestämma vilken typ av budskap du vill berätta för konsumenterna om ditt varumärkes innehåll. Är du en envis familjerättsadvokat som aldrig backar under förhandlingar? En personskadeadvokat fylld av medkänsla för dina klienter? Dessa saker, även kallade nyckelsärskiljare, måste vara tydliga i dina marknadsföringsmeddelanden.

Nyckeldifferentierare

Viktiga differentiatorer är egenskaper som gör att din advokatbyrå sticker ut bland dina konkurrenter. Tänk på det unika sättet du servar dina klienter på, saker du gör som skiljer dig från resten av advokatbyråerna i ditt område.

Har du varit med i någon form av media tidigare, något som kvällsnyheterna eller podden? Bädda in det innehållet på din webbplats. Det kommer inte bara att validera dina referenser, det ger också “sociala bevis”, dvs signaler som talar om för potentiella kunder att dina tjänster är pålitliga.

Hemsida

En av de viktigaste aspekterna av din advokatbyrås digitala fotavtryck är din webbplats. Det kommunicerar varumärket, förmedlar de tjänster du tillhandahåller och säkerställer att du är värd att anlita potentiella kunder. Det första steget i att förmedla dessa saker är att förstärka dina budskap kring ditt praktikområde.

Övningsområden

Varje område av din praktik bör ha dedikerade målsidor. Använd en “klibbig” rubrik som går ner på sidan tillsammans med läsaren så att de lättare kan navigera på din webbplats. Tillhandahåll interna länkar i din text till de rätta områdena på övningssidorna. Poängen med allt detta är att göra din sajt så heltäckande som möjligt, och beskriva för läsaren de aspekter av din advokatbyrå som hänför sig till deras situation.

Uppmaning till åtgärder (CTA)

CTA:er är de knappar och element på din webbplats som uppmärksammar botten av din marknadsföringstratt, det vill säga att boka ett möte eller konsultera din advokatbyrå. Det finns en mängd olika sätt att göra detta på rätt sätt. Vissa advokatbyråer för personskada skriker ut sina CTA:er med fetstilta bokstäver och ljusa färger, och släcker sina målsidor med stora doser. Och det fungerar förmodligen för dem.

Advokatbyråer som servar stora företag använder vanligtvis en sparsam presentation och väljer istället att vidarebefordra mer information om sin advokatbyrå och sitt verksamhetsområde istället för den snabba försäljningen. I det här fallet undergräver användningen av djärva uppmaningar på hela sidan kvalitet och integritet i en prospekts ögon.

Det är viktigt att du anpassar dina meddelanden till ditt uppdrag genom hela ditt marknadsföringsmaterial. CTA:er bör tala direkt till den potentiella kunden och måste skräddarsys på ett sätt som är både konversations- och transaktionsmässigt.

Advokat etik

Advokatbyråer har en unik plats när det gäller marknadsföring på nätet. På grund av sin plats i USA:s juridiska matris måste advokatbyråer vara försiktiga med språket de använder. Du kan till exempel inte förmedla att du är den bästa advokatbyrån eller den bästa advokaten i staten. I de flesta fall anses uttalanden som dessa vara brott mot advokatetiska regler.

Här är några regler för att undvika brott mot advokatetiska regler:

  • Säg det inte om du inte kan bevisa det.
  • Undvik att jämföra din advokatbyrå med andra.
  • Antyd inte att dina tidigare resultat är status quo för alla framtida fall.
  • Registrera din webbplats och annons hos staten.

SEO

SEO, eller sökmotoroptimering, är den tekniska metoden för att få digitalt innehåll upptäckt av sökmotorer som Google – den största – Bing och Yahoo. Det primära målet med SEO är att få ditt lagliga innehåll på den första sidan av en SERP, eller sökmotorresultatsida. Det bästa sättet för en liten advokatbyrå att sprida sitt budskap till massorna är genom sin hemsidas blogg.

Blogga för advokatbyråer

Innehållsmarknadsföring har som mål att förse sökmotorer med relevant, heltäckande innehåll som når fram till din idealkund. Genom att placera ditt innehåll på förstasidan av Google – den mest populära sökmotorn – ockuperar du förstklassiga fastigheter med en inbyggd publik som är redo att köpa dina juridiska tjänster.

Men det handlar inte bara om att publicera så mycket brett juridiskt innehåll som möjligt. Att skapa SEO-innehåll kräver smart sökords-, marknads- och konkurrentundersökning. Med Googles kontinuerliga uppdateringar av deras algoritm för artificiell intelligens är det viktigare än någonsin att se till att ditt juridiska innehåll besvarar potentiella kunders frågor kortfattat och grundligt.

Om du inte är säker på var du ska börja men ändå är fast besluten att skapa innehåll som rankas, ställ dig själv den här viktiga frågan innan du skriver något: Vilken typ av juridiskt innehåll kan du skapa som är värdefullt för dina potentiella kunder och svårt att hitta? Börja där. Skapa det mest omfattande innehållet du kan inom det specifika området och koppla det strategiskt tillbaka till dina tjänster genomgående.

För jurister längre fram i den digitala marknadsföringsresan är verktyg som SEMrush, Ahrefs och Googles sökordsplanerare hörnstenar till en sund process för innehållsmarknadsföring. Bygg innehåll kring sökord som har låg konkurrens, men som ändå genererar organisk söktrafik.

Börja med en bred sökterm helt och hållet inom ditt område av juridisk expertis. Något som “personskadelag”. Bläddra sedan bland relaterade frågor, söktermer och autoslutför förslag för idéer om vad dina potentiella kunder kan leta efter.

Målet är att placera innehåll på SERP (sökmotorresultatsida) som är transaktionsbaserat (be läsare att ta nästa steg) och informativt (tillhandahåller lösningar på deras problem), så leta efter ämnen som kan fylla den beskrivningen.

Framför allt, testa olika sökord, spåra dina resultat i Google Search Console och Google Analytics, och kom ihåg att ditt innehålls värdeförslag är kunskapen i ditt huvud – var inte rädd för att dela den!

Leave a Comment