Hur anpassar du din tidsförsäkring för optimala förmåner?

I huvudsak skapas en livförsäkring för att täcka och minska risken att dö tidigt genom att lämna en stor klumpsumma för att ta hand om familjen. Dessutom fungerar dessa försäkringar som ett inkomstersättningsverktyg för förmånstagare som var ekonomiskt beroende av försäkringstagaren.

Att få livskydd är dock inte det enda som är osäkert i ens liv. Det är också vettigt att ta hänsyn till olika andra osäkerheter och risker i livet som kan leda till att försäkringstagaren själv behöver ett skydd. Även om en traditionell tidsförsäkring kanske inte hjälper dig att täcka alla typer av risker som du kan vara benägen för, är det de extra ryttare som gör det till den bästa terminsplanen du kan köpa för din säkerhet.

Gör det till den bästa terminsplanen genom att välja olika typer av ryttare

Enkelt uttryckt, ryttare är valfria för alla livförsäkringar du köper men värda att överväga eftersom de kan läggas till för nominellt värde och kommer att erbjuda dig många extra fördelar. Du kan ta en diskussion med din familj för att veta vilken av ryttare som passar dina nuvarande och framtida behov mest och sedan ta beslutet att lägga till ryttare till din tidsförsäkring.

1. Olycksfallshandikappförmån

Även om olyckor är otidiga och kanske inte alltid gör försäkringstagaren helt inaktiverad, lämnar denna ryttare ett krav på försäkringsvillkoret även vid invaliditet.

Var dock säker på att du förstår alla detaljer om denna ryttare, dess tillfälliga och permanenta invaliditetsförmåner och möjligheten till premiebefrielse från din försäkringsgivare eftersom olika försäkringsgivare har olika klausuler för denna typ av ryttare.

2. Oavsiktlig Death Benefit Rider

Om försäkringstagaren dör ett olyckligt dödsfall på grund av en olycka, medan deras försäkring fortfarande är aktiv, erbjuder denna ryttare den försäkrade summan under dödsfallsersättningen utöver vad som erbjuds som det ursprungliga försäkringsskyddet till den avlidnes förmånstagare.

Detta är en av de mest fördelaktiga åkarna för en tidsförsäkring, och de flesta av försäkringstagarna lägger ofta till detta i sin plan för att tillföra mer värde till sitt skydd.

3. Critical Illness Rider

När man frågar “vad är terminsplan” gör de flesta ofta misstaget att säga att det bara är ett skydd för den avlidnes familj eller förmånstagare. Du får dock inte glömma viktiga ryttare som ryttaren med kritisk sjukdom, som ger extra täckning till försäkringstagaren om de drabbas av en kritisk sjukdom under försäkringsperioden.

Några av de vanliga sjukdomarna som täcks av denna ryttare är hjärtinfarkt, njur- eller njursvikt, organtransplantationer, artärbypass och paralytisk stroke, för att nämna några.

4. Inkomstförmån på ryttare med olyckshändelse

När en försäkringstagare är helt eller delvis invalidiserad på grund av en oförutsedd olycka, kan det också hämma deras intjäningsförmåga. Med denna ryttare får försäkringstagaren månatlig inkomstsäkerhet från försäkringsbeloppet.

Vanligtvis erbjuder de flesta av de stora försäkringsbolagen en regelbunden månadsinkomst till försäkringstagaren, vilket motsvarar 1 % av försäkringsbeloppet som nämns i deras försäkringstid, under en period av 10 år.

5. Avstående från Premium Rider

Om du råkar ut för en delvis eller fullständig invaliditet i en oförutsedd olycka, då är denna ryttare precis den räddning du skulle behöva. Alla framtida premier, i detta scenario, avstår från grundförsäkringen och ryttaren själv tills den försäkrade eller förarens löptid avgår, beroende på vilket som inträffar tidigare.

6. Garanterad försäkringsalternativ Ryttare

Med denna ryttare erbjuder vissa försäkringsbolag försäkringstagare en chans att förbättra sin livsförsäkring när de passerar viktiga milstolpar i livet som att gifta sig, skaffa barn, gå i pension från sitt jobb, etc. Den garanterade försäkringstagaren säkerställer i princip din försäkringsbarhet för att förlänga ditt skydd vid olika skeden av livet utan att behöva ytterligare en läkarundersökning.

7. Term Assurance Rider

Om du lägger till en försäkringsförsäkring till din befintliga försäkring kommer det att förbättra ditt försäkringsskydd till en lägre kostnad. Denna ryttare är som en terminsplan och har ofta ett tak på den säkrade summan som skulle variera från en försäkringsleverantör till en annan.

En annan stor fördel som den bästa siktplanen kan erbjuda dig är fördelen med att spara skatt på din årliga inkomst. Förutsatt att din årliga premie inte överstiger 10 % av det försäkringsbelopp som nämns i din försäkring, kan du göra anspråk på den som ett skatteavdrag enligt avsnitt 80C i inkomstskattelagen. Du får spara upp till Rs. 1.50.000 under detta avsnitt, och det är en enorm fördel, särskilt för människor som faller under högre skatteklasser.

Med så många fantastiska ryttare att köpa till mycket nominella priser behöver du inte längre oroa dig för att köpa en fullfjädrad sjukförsäkring när du redan har en tidsförsäkring. Var noga med att kontrollera alla detaljer om förarna och hela omfattningen av ditt försäkringsskydd innan du skriver under den prickade linjen.

Leave a Comment