Privatlån för en hembetalning

Att köpa ett hus är både en viktig milstolpe i livet och ett stort ekonomiskt beslut. Trots att de har sparat i flera år är det fortfarande många som kämpar när det kommer till att köpa sin första bostad. Ett av de största hindren som potentiella bostadsköpare stöter på är handpenningen.

Nästan alla typer av bostadslån kommer att kräva en handpenning av något slag, men alla har inte råd med detta. Även med ett lågt handpenningskrav försöker många hoppfulla bostadsköpare att vända sig till andra källor för att hjälpa dem att betala för handpenningen som ett personligt lån.

Kan du använda ett personligt lån för att betala en handpenning?

Det korta svaret är tyvärr nej. Mycket få långivare tillåter dig att använda ett privatlån för att täcka din handpenning. Även om du hittar en långivare som låter dig ta ett personligt lån för att använda för din hembetalning, är det inte ett klokt ekonomiskt beslut och det avråds starkt från.

Om du hittar en långivare som är villig att låta dig använda ett privatlån, måste du troligen ta både ditt bostadslån och ditt privatlån genom dem. Även om detta kan verka som att det gör saker enklare, är det viktigt att notera att användningen av ett personligt lån för att betala för handpenningen på ditt bostadslån inte godkänns av Fannie Mae, den federala bolånemäklaren.

För- och nackdelar med att använda ett privatlån för en handpenning

Det är sant att det har sina fördelar att använda ett personligt lån för att betala handpenningen. Det har dock också några nackdelar, så notera noggrant både för- och nackdelarna med att göra det innan du fattar ditt beslut.

Pro: Du behöver inte spara

När du använder ett personligt lån för din handpenning, behöver du inte spendera år på att spara ihop pengar till en handpenning. Det är ett mycket snabbare sätt att skaffa pengar för att köpa ditt drömhus, så om du är tidspressad och behöver köpa ett hem förr snarare än senare, är det ett snabbt sätt att få de pengar du behöver.

Pro: De är lätta att få

Jämfört med vissa andra lånetyper är privatlån mycket lättare att bli godkända för. Du måste fortfarande gå igenom hela godkännandeprocessen och uppfylla vissa låntagares krav, men många människor kan ta ett privatlån snabbt och ganska enkelt.

Con: De är dyra

Privatlån är en typ av lån utan säkerhet, vilket innebär att de vanligtvis har högre räntor. Om du redan är orolig för att betala för ett månatligt bolån, är det ingen bra idé att lägga till de högre kostnaderna för ett privatlån.

Nackdel: Höjer din DTI

Din skuld i förhållande till inkomst (DTI) tas med i beräkningen för varje enskilt lån du tar. Om du tar ett privatlån och sedan ansöker om ett bostadslån kommer det att dyka upp i ditt DTI och långivare kommer att vara mycket mindre sugna på att godkänna dig för ett lån.

Nackdel: Begränsar dina långivareval

Som nämnts ovan finns det väldigt få långivare som låter dig använda ett personligt lån för att betala din handpenning. Om du väljer att gå den här vägen kommer du att avsevärt begränsa dina långivares val och kommer inte att ha lika mycket förhandlingsstyrka när det gäller räntor och betalningar.

Vilka andra alternativ finns tillgängliga?

Om du inte har råd med den traditionella handpenningen på 20 %, finns det andra ställen att leta efter ett bostadslån. Det finns flera långivare som erbjuder lån med låg eller ingen handpenning, men du måste först kvalificera dig för dem. Här är några typer av bostadslån med låga eller inga krav på handpenning som kan vara ett bättre val.

Piggyback lån

Piggyback-lån låter dig ta ett bolån för upp till 80 % av bostadspriset samt ett extra lån på 10 % för handpenningen, vilket innebär att du bara betalar 10 % för handpenningen. På grund av denna uppdelning kallas de ofta 80/10/10-lån. Du kan också välja att dela upp lånet i form av 75/15/10.

VA-lån

Om du eller din partner är en aktiv militärmedlem eller en veteran, kommer du sannolikt att kvalificera dig för ett VA-utbetalningslån. Dessa lån har inga krav på handpenning, inga PMI-krav och tenderar att ha låga månatliga betalningar. Så länge du kvalificerar dig är detta ett av de bästa alternativen du kan välja.

FHA-lån

Så länge din kreditpoäng är 580 eller högre har statliga FHA-lån ett lågt handpenningskrav på 3,5%. Du kommer att behöva betala för privatas bolåneförsäkring om du väljer att betala mindre än 10% för en handpenning, men så fort du når 10%-strecket kan du begära att få PMI borttaget vilket kommer att sänka dina månatliga betalningar.

USDA lån

Ett annat statligt lånealternativ, USDA-lån har inget krav på handpenning. Hemmet eller fastigheten som du vill köpa måste vara berättigad, men du kan enkelt kontrollera om ditt hem är berättigat med webbplatsens enkla kvalificeringskontroll. Ange bara adressen så kommer sajten att meddela dig om du kvalificerar dig! Bästa nyheten? De flesta av USA är berättigade!

Konventionella 97-lån

Om du är en förstagångsbostadsköpare, kolla in möjligheterna med ett konventionellt 97-lån. Detta lån kräver endast en handpenning på 3 % och det kan betalas av vänner och familj eller genom begåvade fonder. Du och ditt potentiella hem måste uppfylla några behörighetskrav, men om du kvalificerar dig är detta ett utmärkt val för någon som behöver ett lågavbetalningslån.

Överväg alla dina alternativ

När det kommer till att köpa ett hem, ta dig tid att titta runt på alla dina bolånealternativ. Det kan finnas några som du inte visste fanns eller som du inte insåg att du kan kvalificera dig för. I många fall kommer det att avslöja bättre alternativ än att använda ett personligt lån för din handpenning om du bara tar dig tid att se dig omkring och göra din efterforskning. Om du verkligen inte har något annat alternativ kan det dock vara en bra backupplan.

Leave a Comment