Topp 10 tips för att öka din investering

Forex trading är världens största och mest aktiva finansiella marknad. Hundratals valutahandlare på några av de bästa ecn-mäklarna gör transaktioner varje minut och överför biljoner dollar varje dag. Alla dessa handlare hoppas kunna tjäna pengar genom att köpa och sälja valutor till olika växelkurser. Men, i en så bred och intensivt konkurrensutsatt miljö, hur kan du göra framsteg?

Till att börja med måste varje handlare som väljer en av de bästa ecn-mäklarna förstå att framgång inte är säker. Forex är både dynamiskt och stort, men det är också utmanande. Nybörjare som saknar nödvändig utbildning och expertis kommer sannolikt att förlora pengar om de inte har riktigt tur. Ett metodiskt förhållningssätt baserat på en hållbar strategi ökar däremot chanserna att lyckas. Med det i åtanke, här är de tio bästa sätten att öka din investering.

Använd hävstång.

Hävstång kan definieras som “kraften att kontrollera något stort genom att använda något lite.” Det är alltför förenklat, men det är ett bra sätt att sammanfatta begreppet. Det betyder att du kan sätta in ett minimibelopp och handla med en multipel av det beloppet i valutahandel för att få dina affärer att gå längre.

Det är värt att notera att hävstångseffekt kan öka både vinster och förluster. Men eftersom valutatransaktioner ofta utförs för att dra nytta av värdesvängningar som är delar av en valutaenhet, krävs hävstång nästan alltid för individer som förväntar sig att göra betydande vinster.

Bestäm de bästa timmarna att arbeta.

En av de vanligaste fördelarna med valutahandel är att den är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan. Detta är bekvämt, och det är en underbar fördel för individer som har valutakonton på ovanliga timmar.

Ändå är det fortfarande en bra idé att ta reda på de optimala timmarna för din handelsstil och de valutor du använder mest. Även om marknaden är öppen 24 timmar om dygnet, växlas vissa valutapar oftare vid olika tidpunkter på dygnet. Dessa perioder har en högre intjäningspotential.

Rita en personlig ekonomisk färdplan.

Sätt dig ner och titta kritiskt på din fullständiga ekonomiska situation innan du fattar några investeringsbeslut, särskilt om du aldrig har upprättat en investeringsplan tidigare.

Att identifiera dina mål och risktolerans, kanske på egen hand eller med hjälp av en finansiell rådgivare, är det första steget till effektiv investering. Det finns ingen säkerhet att dina investeringar kommer att ge vinst. Men om du lär dig fakta om att investera i valutahandel och håller dig till en smart strategi bör du kunna bygga ekonomisk säkerhet och skörda frukterna av pengahantering över tid.

När du är redo att börja investera måste du skapa en färdplan för att säkerställa att du är på rätt spår. Denna färdplan kallas av finansiella experter som dina investeringsmål, och den används för att identifiera vad du vill uppnå med dina pengar.

Vissa investerare önskar till exempel maximal utveckling medan andra önskar en månatlig betalning. Det första steget mot att välja lösningar som är lämpliga för dig är att definiera exakt vad du vill ha av dina investeringar. Det är också en bra idé att skriva ner dina mål så att du inte tappar dem ur sikte under nedgångar på marknaden.

Ta dig tid att ta reda på hur bekväm du är med att ta risker.

Varje investering innebär en viss risk. Om du vill investera i finansiella tillgångar som obligationer, aktier eller fonder, är det viktigt att inse att du kan förlora en del av eller hela din investering.

Potentialen för en högre investeringsavkastning är kompensationen för att ta risk. Om du har ett långsiktigt finansiellt mål är det mer sannolikt att du tjänar pengar genom att investera i finansiella tillgångar med högre risk, såsom aktier eller obligationer, istället för att begränsa dina investeringar till tillgångar med lägre risk.

För kortsiktiga finansiella mål kan det dock vara fördelaktigt att investera främst i kontanta tillgångar. Individer som investerar i finansiella tillgångar bör vara oroliga för prisvolatilitet, vilket är risken för att inflationen kommer att överträffa och minska intäkterna över tiden.

Känslor bör lämnas utanför handeln.

En sak att tänka på när du öppnar ett konto är att investeringar kan vara en väldigt känslomässig sak. Marknadsrörelser kan vara känslomässigt smärtsamma, även om du känner dig glad under kraftiga marknadsuppgångar. Till och med marknadskorrigeringar, definierade som en minskning med 10 % av marknadsgenomsnittet, kan sätta dina nerver på prov. Men för att lyckas måste du lämna dina känslor utanför dörren. En av de största anledningarna till att investerare misslyckas på marknaden är att de vanligtvis säljer när marknaden är som lägst och förvärvar när marknaden är som högst.

Naturligtvis, som en investerare, är detta exakt motsatsen till vad du borde göra. Det enklaste sättet att övervinna denna typiska stötesten är att kämpa för att hålla dina känslor borta från dina investeringsbeslut.

Skapa en nödfond.

Överväg att lägga undan pengar till en akutfond innan du börjar spara till långsiktiga mål. Om du inte har några akutmedel kan du bli tvungen att använda dina investeringar för att täcka oförutsedda kostnader. Detta kan resultera i ytterligare böter eller påföljder, samt äventyra din långsiktiga investeringsstrategi. Men om du har en nödfond kan du fortsätta investera även om något oväntat händer.

De flesta rekommenderar att du sparar tre till sex månaders levnadskostnader som valutahandlare, men om du börjar med 1 000 $ kan du hantera de flesta icke-katastrofala oväntade kostnader, såsom ett brustet köksrör eller en blåst radiator.

De flesta kunniga investerare sätter undan tillräckligt med pengar på ett sparkonto för att täcka en oväntad händelse, som att bli uppsagd. Vissa valutahandlare sparar upp till 4-7 månaders lön för att ha den tillgänglig när de behöver det.

Bidrag kan automatiseras

En av hemligheterna bakom effektiva investeringar är konsekvens, och det finns inget effektivt sätt att säkerställa konsekvens annat än att automatisera dina åtaganden.

Genom att investera konstant kan du hjälpa till att jämna ut marknadsinstabiliteten genom att automatiskt investera när marknaderna faller.

Den mänskliga naturen tas bort från ekvationen när du automatiserar dina investeringsbidrag, vilket är en positiv idé. När marknaden är nere skrämmer den mänskliga naturen oss ofta från att investera, och det gör det också lätt att glömma att göra regelbundna betalningar. Båda dessa eventualiteter undviks

Använd en handelssimulator för att få lite övning.

Bortsett från avgiftsfri handel och en mängd andra fördelar, tillåter många av markets.com-avgifterna dig nu att försöka investera med virtuella fonder innan du riskerar dina pengar. Dessa simulatorer kan användas för att testa investeringsstrategier eller helt enkelt för att uppleva hur det är att se dina pengar stiga och falla varje dag. För en ny investerare kan just denna erfarenhet vara fördelaktig.

Tänk bara på att även med simulerade investeringar måste du eliminera dina känslor. Om du gör det bra på ditt demokonto, bli inte besviken eftersom du inte använde riktiga pengar; betrakta det snarare som ett tecken på att du lär dig att bli en kunnig handlare.

Förbered dig på förändringens oundviklighet.

På marknader är den enda konstanta faktorn förändring, varför det är vanligt att höra att tidigare resultat inte lovar framtida resultat.

Det som lyckas idag kanske inte lyckas i morgon, och en strategi som misslyckas kapitalt på dagens marknad kan visa sig vara ett gyllene tillfälle i framtiden.

Du kan dock planera för det oundvikliga skiftet. Analysera dina transaktioner och håll ett noggrant öga på din nuvarande handelsstrategis resultat. Var noga uppmärksam på din strategis prestanda; om du märker att det blir mindre effektivt med tiden är det dags att vidta åtgärder.

Vänta inte tills din nuvarande handelsteknik inte längre är framgångsrik innan du gör en förändring. Istället, om du märker att ditt nuvarande tillvägagångssätts prestanda försämras, börja testa en ny strategi i låg skala.

Du kommer att vara redo att använda ett nytt tillvägagångssätt som fungerar effektivt i den nuvarande marknadssituationen när din tidigare strategi slutar ge intäkter. Förbered dig så kommer du att framgångsrikt kunna hantera och tjäna pengar på alla marknadsskiften!

Små förluster och fokus

En av de mest avgörande sakerna att förstå när du har fyllt i ditt konto är att din investering är i fara. Som ett resultat av detta bör dina pengar inte spenderas på dagliga levnadskostnader. Se dina handelsfonder som semesterfonder. Dina pengar har förbrukats när semestern är över.

För att vara en utmärkt valutahandlare måste du ha samma tankesätt med dig när det kommer till handel. Detta gör att du kan acceptera små förluster, vilket är viktigt för riskhantering. Du kommer att bli mycket mer effektiv om du koncentrerar dig på dina affärer och accepterar små förluster snarare än att kontinuerligt räkna ditt eget kapital.

De 10 bästa tipsen som diskuteras ovan hjälper dig att växa din investering och utveckla en välorganiserad handelsstrategi. Det kommer också att hjälpa dig att bli en mer polerad valutahandlare. Handel är en färdighet, och det enda sättet att förbättra dina färdigheter är att träna konsekvent och systematiskt.

Leave a Comment