Hur man investerar under en lågkonjunktur

Det går inte att förneka att mycket av den globala ekonomin är i recession. Covid-19-pandemin har orsakat mer skada än väntat – och det finns inget slut i sikte i ljuset av nya framväxande varianter. Men det är också ett bra tillfälle att investera och tjäna pengar. Vissa investerare kan få panik under en lågkonjunktur och börja ta ut sina pengar, men mer erfarna investerare justerar sina portföljer för att maximera avkastningen samtidigt som de minimerar riskerna.

Eftersom en lågkonjunktur inte är en tid att överge marknaderna kan du diversifiera dina investeringar för att sprida dina risker. Så bör du investera under en lågkonjunktur? Svaret är stort JA. Men du måste utöva due diligence och begränsa din investering till en hanterbar handfull – upp till den risknivå du är bekväm med. Så här är hur man investerar under en lågkonjunktur som vi är i just nu. Det finns också mer information om det här.

Utveckla en investeringsstrategi

Eftersom summan av alla investeringar är att sätta in pengar när priserna är låga och sälja när priserna är höga, måste du skapa en handlingsbar strategi för att uppnå dina finansiella mål under en volatil period. En del av din strategi kan inkludera att diversifiera dina investeringar i olika tillgångar som aktier, obligationer, ädelmetaller och till och med kontanter, 401(k) eller IRA. En effektiv strategi utvecklad med en finansiell expert kommer att räcka långt för att skydda dina pengar och din framtid.

Överväg att köpa fastigheter

Även om fastighetsmarknadskraschen 2008 slog hårt på en nästan global skala, har sektorn kapacitet att återhämta sig inom ett eller två år. Värdet på bostäder kan sjunka, men att investera i fastigheter är fortfarande en av de mest lönsamma möjligheterna för att skaffa varaktig rikedom. Fastighetsinvesterare gör ett dödande för uthyrning och försäljning när marknaden stiger igen, och genererar enorma vinster från sina investeringar.

Lägg dina pengar i ädla metaller

Precis som namnet låter är ädla metaller guld, silver, diamanter och andra sällsynta stenar. Dessa används ofta för att prägla mynt eller för att tillverka smycken. Eftersom de vanligtvis är knappa och svåra att få tag på, förblir deras priser konstanta under turbulenta perioder som ekonomisk härdsmälta, och deras priser går upp när marknaden stabiliseras.

Du kan överväga att köpa guld IRA, ETF:er och andra värdepapper av ädelmetall som förblir konstant på volatila marknader.

Investera i högprofilerade företag med stark balansräkning

Ett företag med en stark balansräkning kommer att ha en låg skuldprofil och förutsägbart kassaflöde. Dessa företag är kända för att rida ut stormiga ekonomiska perioder och till och med lyckas generera stabila vinster under låga perioder. De är mer eller mindre lågkonjunktursäkra med mer försäljning under svåra tider än för andra företag. Exempel på sådana företag är företag inom hälso- och sjukvård, dagligvaror och allmännyttiga sektorer.

Efterfrågan på sjukvård av hög kvalitet kommer alltid att öka, och människor kommer alltid att vara nedlåtande för hälsotjänster och produkter i tider av fred och krig. Med covid-19-pandemin fortsätter läkemedelsföretagen att generera enorma vinster och deras aktier stiger med alla utbredda sjukdomar. Att investera i företag som producerar livsmedel, hushållsartiklar, hygienprodukter och andra personliga föremål kommer att ge konstanta vinster i svåra tider eftersom människor inte kan klara sig utan dessa konsumentvaror.

Detsamma gäller företag inom allmännyttiga sektorn; det kommer alltid att finnas krav på el, gas, vatten, bränsle och andra grundläggande behov. För regioner eller länder som drabbas av strömavbrott kommer investeringar i ett företag som producerar kraftgeneratorer eller förnybar energi att ge betydande vinster när chipsen är nere.

Lägg dina pengar på IT- och telekommunikationstjänster

En viktig sak som fick människor att inte känna effekten av de senaste nedstängningarna av covid-19 var tillgången på informationsteknik och telekomtjänster. Folk stannade hemma för att titta på videospel, prenumerera på filmströmningstjänster, få tillgång till utbildningsmaterial på sina prylar och surfa på Internet med digitala enheter.

Telekommunikationstjänster tjänade enorma pengar på att sälja datapaket och sändningstid, och IT-företag tjänade på att sälja digitala enheter som smartphones, iPads, surfplattor och tillbehör till användare. Att investera i företag som säljer digitala produkter och telekomtjänster kommer att skapa en enorm vinst eftersom kraven på dessa saker blir högre under lågkonjunkturer och nödlägen. Detsamma gäller även för lågprishandlare som Target, Walmart och Amazon bland andra.

Handel med valuta

Handel med valuta är ett av de bästa sätten att investera under en lågkonjunktur – men det kommer med en varning. Handel med CFD:er är riskabelt och bör endast göras med disponibla medel, vilket betyder de pengar du har råd att förlora. Det finns en hög hävstångsnivå med handel med CFD:er eller valuta, så du riskerar att förlora pengar om du inte utövar kritiska begränsningar och bästa omdöme. Besök den här länken för att lära dig mer om hur du handlar.

Även om det finns professionella handelsplattformar där du kan handla valuta, är det alltid bäst att använda en professionell mäklare innan du bestämmer dig för att handla själv. Faktum är att det är bäst att lära sig och utmärka sig i grunderna och sedan uppgradera till expertnivå innan du binder dina disponibla medel till denna investeringsmöjlighet. Det finns olika handelsinstrument och tekniker som du kan utforska för att maximera din intjäningspotential och minska dina exponeringsrisker.

Poängen

Om du inte är säker på hur du ska gå vidare med att investera under en lågkonjunktur, kan du överväga att anlita en finansiell expert för att hjälpa dig. En finansiell rådgivare kommer att granska dina alternativ och analysera marknaden innan du lägger dina pengar i någon investeringsportfölj. Men du får bara arbeta med en rådgivare som är uppmärksam på din risktolerans – och inte en som bryr sig mer om sina arvoden än dina potentiella förluster.

Du måste alltid försöka investera under alla ekonomiska nedgångar som vi för närvarande har med coronavirus-pandemin, men du bör använda en investeringsplan som skyddar dina åtaganden och begränsar dina risker. Du bör alltid tänka långsiktigt när du investerar under en lågkonjunktur eftersom den sektorsmarknad du har investerat i kan ta några år att återhämta sig. Om du tänker kortsiktigt kommer du att dö av panik när priserna fluktuerar; men att ha en långsiktig investeringsplan sparar dig besväret i samband med en återhämtning av marknaden.

Leave a Comment