Varför är livförsäkring viktig för egenföretagare?

Om du har slagit till på egen hand i affärsvärlden har du förmodligen varit noga med att plocka upp en rad försäkringar som täcker dina företagsaktiviteter och förnödenheter. Offentligt ansvar, inkomstskydd och uppehållsförsäkring är bara några exempel på försäkringar du kunde ha valt.

Men med så mycket utan tvekan på din tallrik när du anpassade dig till livet som egenföretagare, kunde du för lätt ha förbisett livsförsäkringens värdighet för just ditt fall. Varför bör du seriöst överväga att lägga till livförsäkringar till de olika skydden du förmodligen redan har?

Vad är syftet med livförsäkring?

Du har förmodligen nära och kära – som en partner, barn och möjligen till och med en äldre släkting – som är starkt beroende av dina ekonomiska intäkter. Därför, om du gick bort, kan dessa människor lämnas med ett ekonomiskt svart hål och kämpa för att komma på hur de ska fylla det.

Förlusten av din inkomst skulle inte vara det enda ekonomiska problemet för dem. Det skulle också finnas kostnaden för din begravning att ta hänsyn till, medan du kanske har tagit ett lån i ditt namn – vare sig det är affärsmässigt eller personligt – men misslyckades med att betala av lånet fullt ut före din död, och lämnade ditt dödsbo för att lösa frågan .

Dina nära och kära kan behöva ta itu med allt detta samtidigt som de lider av sorgen över att förlora dig också. Så genom att teckna en livförsäkring nu kan du tro att det, om det värsta skulle hända dig, åtminstone kommer att finnas en ekonomisk kudde för dina anhöriga.

Varför är livförsäkring särskilt avgörande för egenföretagare?

Om du arbetade för en organisation innan du började som egenföretagare, fick du förmodligen något som kallas “död i tjänst”. Detta skydd – om det verkligen fanns på plats – skulle ha säkerställt att dina nära och kära i händelse av din död medan du fortfarande var i tjänst skulle ha fått en utbetalning värd flera gånger din årslön – med 2-4 gånger vanligtvis Betygsätta.

Men som Forbes Bidragsgivaren Esther Shaw varnar för att du skulle ha slutat kvalificera dig för detta skydd när du lämnade företaget som tillhandahåller det. Därför, om du för närvarande är egenföretagare men saknar en livförsäkring, bör du börja leta efter en – eftersom den inte bara automatiskt tilldelas dig.

Funderar du på att anställa någon annan än dig själv?

Med egenföretagare som utgör 15 % av den brittiska arbetsstyrkan som anges på Affärsrådgivning webbplats kan många människor lämna sig själva sårbara om de inte har tänkt på att skaffa en livförsäkring för sig själva. Men när dina arbetsuppgifter blir mer krävande, kan du bli frestad att börja anställa några personer som kan hjälpa dig att ta en viss del av den arbetsbördan från dina händer.

För dessa människor kan du själv börja erbjuda “död i tjänst”-skydd som en del av ett bredare paket av företagsförmåner. Om en anställd som omfattas av denna försäkring dör, kan deras nära och kära få antingen en multipel av den anställdes lön eller ett fast engångsbelopp, t.ex. £50 000.

Leave a Comment