För- och nackdelar med att kombinera din hem- och bilförsäkring

Bilförsäkring är både obligatorisk och nödvändig. Nästan varje stat har gjort att få ansvarsförsäkring obligatoriskt för varje förare. Även om vissa är obligatoriska, är valfria försäkringar som kollision och heltäckande täckning också mycket viktiga.

Vissa stater kräver att du också skaffar en skyddsplan för personskador och oförsäkrad bilisttäckning. Lägg till kostnaden för alla dessa dyra bilförsäkringar och du har redan en lång räkning. Men bilar är inte de enda försäkringar du behöver.

Förutom bilförsäkring är det lika viktigt att få en hemförsäkring. Både bilar och hus är dyra investeringar som behöver skyddas. Men allt detta leder till dyra försäkringspremier och att hantera olika utspridda försäkringar är en huvudvärk.

Du måste ha övervägt att kombinera din hem- och bilförsäkring. Men är det rätt sak att göra? Låt oss titta på alla fördelar och nackdelar med att kombinera din hem- och bilförsäkring så att du kan fatta ett smartare beslut.

Vad är Bundling

Vad menar vi med “bundling”? Eftersom människor behöver olika typer av försäkringar som husförsäkringar, hyresförsäkringar, bilförsäkringar etc, tillåter vissa företag som säljer olika typer av försäkringar människor att “bunta ihop” flera försäkringar.

Så istället för att få bilförsäkring från Allstate och hemförsäkring från Progressive kan du få båda från ett enda företag. Att sälja fler försäkringar innebär mer vinst för försäkringsgivaren, så de erbjuder vissa fördelar för försäkringstagarna också.

Låt oss titta på några av fördelarna med att kombinera hemförsäkring och bilförsäkring. Men låt oss inte stanna vid det. Vi tar också en titt på de negativa punkterna så att du kan väga båda alternativen och fatta rätt beslut.

Fördelar med buntning

Här är alla fördelar med att få hemförsäkring och bilförsäkring från samma företag och kombinera dem:

Lägre kostnader

Vilket är det mest effektfulla incitamentet ett företag kan ge köpare att vinna sina surt förvärvade pengar? Rabatter. Den största anledningen till att folk väljer att paketera policyer är att det ger rabatter.

Så om du köper hem- och bilförsäkringar från samma försäkringsbolag och paketerar dem, får du rabatt på den sammanlagda kostnaden för försäkringen. Rabattintervallet beror på hur många försäkringar du paketerar, men en siffra skulle vara mellan 4% och 10%.

Olika stater har olika regler och förordningar. Du kan få bättre rabatter i vissa stater. Om du till exempel bor i Wisconsin, få offert på bilförsäkringen i Wisconsin och jämför sedan priset med det medföljande priset. Detta ger dig en god uppfattning om rabatten du får.

Bekväm hantering

Rabatter är inte den enda fördelen med att kombinera hem- och bilförsäkringar. Det är bättre att hantera flera policyer från en enda instrumentpanel än att skaffa olika applikationer, gå igenom två eller flera separata betalningsprocesser, etc.

När du paketerar flera försäkringar tillsammans kan du få all relevant information om olika försäkringar som utgångsdatum, premiepriser etc på ett enkelt ställe. Vad som är ännu bättre är att alla betalningar för försäkringspremier för olika försäkringar kan göras i en enda betalning. Är inte det bekvämt?

Bättre rabatter

Inte bara rabatter för de försäkringar du äger, försäkringsbolagen vill att försäkringstagarna ska köpa fler försäkringar. Och för att uppmuntra detta erbjuder dessa företag bättre rabatter, erbjudanden etc. Så om du redan äger hem- och bilförsäkring och vill skaffa en sjukförsäkring får du bättre priser om du redan har paketerat dina försäkringar.

Nackdelar med buntning

Om allt om att kombinera hem- och bilförsäkringar är positivt och fördelaktigt, skulle det inte finnas ett behov av den här artikeln. Det finns några stora nackdelar med att paketera försäkringar, särskilt för vissa specifika grupper av människor. Låt oss ta en titt på nackdelarna.

Blir inlåst

Den första och mest uppenbara nackdelen med att paketera försäkring är att du blir låst. Eftersom du behöver köpa försäkringarna från samma företag, måste du gå med bara ett företag. Detta kan leda till problem.

Till exempel kan vissa försäkringsbolag vara ett bra alternativ för bilförsäkring men ett hemskt alternativ för hemförsäkring eller vice versa. Detta är anledningen till att först förstå dina behov och sedan titta på täckningen som företaget erbjuder. Om allt passar bra, gå då till samma bolag och bunta ihop försäkringarna.

Förlora bättre alternativ

Den andra con är knuten till den första con. Inte bara du kanske måste hålla fast vid samma företag för både hem- och bilförsäkring, men du kan också gå miste om några andra fantastiska försäkringsleverantörer.

Låt oss till exempel säga att du väljer ett bolag för både hem- och bilförsäkring och får en sötrabatt på 10 % på totalpriset. Men vad sägs om något annat bra bilförsäkringsbolag som bara erbjuder det, men bättre täckning till ett lite högre pris?

Allt beror på preferenser. Är du villig att betala lite extra och få en mycket bättre bilförsäkring eller hålla dig till det medföljande alternativet och få en mindre rabatt och den stora bekvämligheten med att hantera försäkringar?

Dessutom, för personer som har dåliga köruppgifter med fortkörningsböter, eller några allvarliga trafiköverträdelser som DUI, blir det mycket svårt att hitta de mest prisvärda bilförsäkringsbolagen. För dessa människor är det bättre att få hemförsäkring från ett företag och bilförsäkring från det företag som erbjuder det bästa priset.

Så å ena sidan får du rabatter och bekvämlighet om du paketerar hem- och bilförsäkringar, men å andra sidan går du miste om de bättre alternativen och låser dig med ett företag. För att göra det bästa köpet, välj det du värdesätter mer och de kompromisser du kan stanna vid.

Leave a Comment