Förse dig själv med sinnesro när du investerar i fastigheter

Trygghet är onekligen viktig när man gör stora investeringar – och få investeringar är större än fastigheter. Även om det inte finns någon trollstavslösning för alla tänkbara risker som är förknippade med fastighetsinvesteringar, där är ett antal sätt du kan minimera dina chanser att göra en oklok investering. Precis som du kan tjäna på fastighetsinvesteringar, så kommer du också att förlora en hel del kapital. Så, i syfte att undvika ekonomiska påfrestningar och köparens ånger, ta följande tips till hjärtat.

Leta efter fastigheter som sannolikt kommer att växa i värde

Att köpa en fastighet som sannolikt kommer att växa i värde kan ge även den mest försiktiga investeraren sinnesfrid. Även om du tänker hänga på en fastighet ett tag eller använda den för att generera hyresintäkter, kan det vara en enorm tröst att veta att den när som helst kan säljas för en vacker vinst – särskilt för alla som frågar sig: “Är fastigheter en likvid investering?” Så innan du bestämmer dig för att köpa en investeringsfastighet, ta lite tid att avgöra hur sannolikt det är att det kommer att växa i värde.

Det bästa sättet att gå till väga är platsundersökningar. Faktum är att i många avseenden är en förvaltningsfastighets läge viktigare än den faktiska fastigheten. Till exempel kan en rymlig fastighet som är full av moderna bekvämligheter generera svagare avkastning än en jämförelsevis kompakt fastighet med minimala bekvämligheter – givetvis förutsatt att den förra ligger i ett område med minskande efterfrågan och det senare ligger i ett område med riklig efterfrågan.

När du utför platsundersökningar måste du vara särskilt uppmärksam på befolkningsstorlek, befolkningstillväxt, lokal ekonomi, medianinkomst, hyrespriser och fastighetsvärden. Detta kommer att berätta mycket om hur stor efterfrågan på bostäder som finns inom en viss lokal – och hur mycket invånarna är villiga att betala för det.

Arbeta med en certifierad heminspektör

Du ska aldrig kasta ditt kapital bakom en investeringsfastighet som inte har genomgått en professionell inspektion. Oavsett hur berövad brister en fastighet verkar vara, kan det finnas en mängd problem som lurar under ytan. För att förhindra att du drabbas av obehagliga överraskningar långt efter att en försäljning har slutförts, ta hjälp av en certifierad heminspektör.

Till att börja med kanske du inte kan köpa den bästa hemförsäkringen för en fastighet i avsaknad av en ordentlig inspektion. För det andra, utan en grundlig inspektion från en certifierad fackman, kommer du inte att kunna fatta ett verkligt välgrundat köpbeslut. Oavsett hur noga du har för fastighetsfrågor är certifierade inspektörer utbildade för att lokalisera problem som sannolikt inte ens dyker upp på din radar.

En besiktning före köp kan också förhindra att du betalar för mycket för en fastighet som är lastad med problem. Efter att inspektionen har utförts, skaffa entreprenörens uppskattningar för eventuella problem som anges i resultaten. Presentera sedan dessa uppskattningar för säljaren och begär att kostnaden för nödvändiga reparationer/renoveringar dras av från försäljningspriset. Alternativt, om en inspektion avslöjar problem med en fastighet som du saknar resurserna, bandbredden eller tålamodet att hantera, kan det vara det klokaste sättet att flytta din uppmärksamhet till andra potentiella fastigheter.

Ta hjälp av en bra fastighetsförvaltare

Om du är intresserad av att köpa ett hyreshus eller lägenhetskomplex som innehåller flera enheter, bör du överväga att anlita en erfaren fastighetsförvaltare – särskilt om du inte tänker göra fastighetsförvaltning till ditt heltidsjobb. Som arbetstiteln antyder kommer denna person att ansvara för praktiskt taget alla aspekter av att förvalta din investeringsfastighet. Från att granska potentiella hyresgäster till att intervjua underhållspersonal till att upprätthålla vänliga relationer med hyresgäster, rätt fastighetsförvaltare kommer att fungera som den perfekta proxy och fatta välgrundade beslut i din frånvaro.

Det är bara naturligt att fastighetsinvesterare värdesätter sinnesro. Trots allt, även om fastighetsinvesteringar kan visa sig vara oerhört lönsamma, är de långt ifrån billiga. Att göra en olämplig investering kommer därför att förlora en ansenlig summa. Lyckligtvis kan genom att tänka ordentligt och undersöka din första fastighetsinvestering dramatiskt minska dina chanser att sluta med en citron. Så om sinnesfrid är vad du är ute efter, var noga med att följa råden som beskrivs ovan.

Leave a Comment