5 sätt du kan spara pengar på onlineköp

Det är ingen hemlighet att näthandel blir allt mer populärt varje dag. I själva verket, enligt en berömd studie av National Retail Federation, spenderade amerikanska konsumenter 2017 över 453 miljarder dollar på onlineköp – en ökning med nästan 16 % från året innan! Med sådana siffror är det inte konstigt att folk vänder sig till internet för sina shoppingbehov istället för att gå till köpcentret.

Men även om onlineshopping är bekvämt och ofta billigare än att köpa saker i butik, finns det fortfarande några sätt att spara pengar när du handlar online.

Här är fem tips som hjälper dig att få de bästa erbjudandena på de varor du vill ha:

1. Jämför priser innan du köper

Detta kan tyckas vara en vanligt enkel sak, men det är viktigt att jämföra priser innan du gör något köp, oavsett om du handlar online eller i en butik. Med internet är det lätt att hitta samma produkt som säljs till olika priser av olika återförsäljare. Ta dig tid att ta en ordentlig titt och hitta det bästa erbjudandet innan du klickar på “köp”.

Sajter som CheckAFlip kan hjälpa dig att jämföra priser på eBay, medan Google Shopping och Nextag är utmärkta för att jämföra priser på andra återförsäljares webbplatser.

2. Använd återbetalningswebbplatser

Ett annat sätt att spara pengar när du handlar online är att använda sajter för återbetalning. Dessa webbplatser ger dig en procentandel av ditt köppris tillbaka i form av “cash back” eller belöningspoäng som du kan använda för framtida köp.

Några populära återbetalningssajter inkluderar Ebates, TopCashback och BeFrugal. Du måste skapa ett konto och börja shoppa genom deras länkar – så enkelt är det!

3. Sök efter kupongkoder

Innan du slutför ett onlineköp, gör en snabbsökning efter kupongkoder som du kan använda för din beställning. Många återförsäljare erbjuder dessa koder som ett sätt att uppmuntra shopping på sina webbplatser, och du kan ofta hitta massa koder för fri frakt eller rabatter.

För att hitta kupongkoder, Googla helt enkelt återförsäljarens namn plus “kupongkod” och se vad som dyker upp. Du kan också prova sajter som RetailMeNot eller Coupons.com.

4. Gå med i lojalitetsprogram

Många återförsäljare har lojalitetsprogram som ger medlemmarna speciella förmåner, som exklusiva reor och rabatter, tidig tillgång till helt nya produkter och till och med gratis frakt. Om du ofta handlar hos en viss återförsäljare är det värt att gå med i deras lojalitetsprogram.

Till exempel ger Amazons Prime-program medlemmar gratis två dagars frakt på berättigade varor och tillgång till exklusiva reor och rabatter. Target har också ett lojalitetsprogram som heter REDcard, som ger kortinnehavare 5 % rabatt på varje köp, fri frakt på Target.com-beställningar och utökade returer.

5. Vänta på rätt tid att köpa

Tajming kan vara allt när man försöker spara pengar på onlineköp. Till exempel erbjuder många återförsäljare speciella helgdagsreor – som Black Friday och Cyber ​​Monday – där du kan hitta stora rabatter på olika varor.

Dessutom, om du är tålmodig och villig att vänta några veckor, kanske du kan dra nytta av utförsäljning där återförsäljare försöker bli av med gammalt lager. Dessa reor ger ofta branta rabatter, så det är värt det att vänta om du kan.

Det finns många sätt att spara pengar när du handlar online. Genom att följa dessa tips kan du få de varor du vill ha till ett pris du har råd med.

Leave a Comment