Hur guld jämförs med andra investeringsalternativ

För de flesta människor är investeringar en del av livet; Att skapa välstånd för en gyllene pension bör vara en prioritet för alla i arbetsför ålder och med den rådande osäkerheten på globala marknader ser många privata investerare på guld som en form av investering. Naturligtvis har guld alltid varit ett skydd mot inflation. När man tittar på guldets prestanda sedan pandemins början är det lätt att förstå varför många investerare omvandlar sin förmögenhet till guldtackor.

Guld vs. Fastighet

Den kanske enda formen av investeringar som är säkrare än guld är fastigheter. Mark är en ändlig vara och därför kommer värdet att öka. Mark är en bra långsiktig investering, men det finns skatter att betala när du flyttar in på hyresfastighetsmarknaden. Du bör rådgöra med en fastighetsbeskattningsspecialist innan du gör investeringar i fastigheter.

Guld vs. Aktier och aktier

Pandemin fick de globala marknaderna att bli volatila, med många sektorer som turism och flyg som led hårt. Många småinvesterare flyttade sin förmögenhet från företagsaktier och aktier och guld är ett populärt alternativ. Guldtackor täcker en mängd storlekar. Du kan köpa 10 g guldtackor eller gå upp till 1 kg guldtackor av 99,99 % rent guld.

Guld vs. Krypto

Kryptomarknaden är en arena för modiga handlare just nu och med Bitcoin som faller som en sten ser guld ut att vara ett bättre alternativ 2022. Spotpriset när du köpa guldtackor Brisbane återförsäljare erbjuder är tillgänglig 24/7 på deras hemsida och när du väl har registrerat dig kan du köpa och sälja online med deras säkra nätverk. Du kan också leta efter närliggande återförsäljare i ditt område genom en snabb onlinesökning. Crypto är en ny marknad och utöver det är vi på väg att gå in i en global lågkonjunktur; guld har en solid bakgrund, vilket ger en säkrare investering.

Guld vs. Andra ädla metaller

Naturligtvis finns det många ädelmetaller och dessa marknader är mycket specialiserade och kräver djupgående kunskaper om du ska investera i ädelmetaller. Låt oss inte glömma terminsmarknaderna, där platina, silver och titan handlas. Om du tror att du vet tillräckligt om specifika sektorer och hur de kommer att prestera, kan du göra rätt investeringar.

Handel med guldtackor

Om du bestämmer dig för att investera i guld måste du knyta en arbetsrelation med en ledande guldhandlare och när du väl har registrerat dig kan du använda deras säker onlinehandel plattform, plus att de har några fantastiska lärresurser. Du behöver inte påminnas om att alla investeringar medför en viss risk och investeraren måste minimera dessa risker; guld favoriseras eftersom:

  • Guld är allmänt accepterat.
  • Guld är lätt att lagra.
  • Guld är lätt att likvidera.
  • Guld har en meritlista för stabilitet.

Sammanfattningsvis förväntas guld hålla jämna steg med inflationen och för många små investerare är denna lockande gula metall den perfekta formen för att lagra rikedomar vid denna nuvarande tid. Om du vill lära dig mer om guldinvesteringar, finns på Internet en mängd värdefull information för att utbilda dig om denna marknad.

Leave a Comment