Vad utgör ädelmetaller? Tips för investerare

I en tid av aktiehandel är ädelmetaller en av många växande sektorer av ekonomisk handel som drar fördel av inneboende värde för att producera en investering. Vad betyder det här? Nåväl, på en praktisk nivå betyder det att investeringar i metaller som guld och silver kan ge faktiska ekonomiska vinster som sträcker sig från mindre säkrande av dina satsningar mot strömmen av ekonomin till fulla högkonjunkturer. Tricket för att ta sig igenom denna märkliga sektor av ekonomin är att vara säker och inte skriva på något, men om du spelar dina kort rätt kan du vinna när alla andra förlorar.

Ädelmetallinvesteringsbolag handlar ofta med guld och silver, men hur är det med dessa metaller som gör dem värdefulla? Faktum är att om alla på en gång bestämde sig för att guld var värdelöst, skulle vi ha svårt att rättfärdiga att investera i guld fritt. Men dessa metaller har ett samhälleligt värde som på många sätt överskrider deras ekonomiska användningsområden. Guld är inte användbart ensamt i en göt, men om jag ser en på gatan och visste att den var gratis kan du satsa på att jag skulle gå och ta den. Så, vilka är de ädla metallerna, och vilka ska du investera i?

De uppenbara fångsterna

Även om du dyker in i ett studieområde som lingvistik kan du hitta referenser till guld överallt. Dessa referenser är för investeraren, lika bra som guld. Oroa dig inte för värdet av just denna metall åtminstone, även om det kan variera i pris från tusentals till hundratals, kommer den aldrig att nå något under det. Momentum är en stark sak inom finans eftersom det kopplar samhälleliga trender till större eller mindre vinster. Rörelser mot vissa företag kan till exempel få farten att svänga mot dem och tvinga dem uppifrån eller ner.

Guld har fart, men det har silver också. Silver är en underskattad ädelmetall som ofta är värd ynkliga mängder jämfört med sin äldre bror. Men för många användningsområden är silver det överlägset mer flexibla elementet. Silver används för industriella tillämpningar på hög nivå på grund av dess förmåga att leda värme och elektricitet. När dessa typer av reaktioner blir vanligare och elementets natur utnyttjas lite längre, kan du slå vad om att silvervärdet kommer att stiga.

Detta gäller även för två andra element: Platina och Palladium, som har sett prisstegringar de senaste åren. De är båda sällsynta och hittas ofta tillsammans, men mer än så har de industriella tillämpningar när det gäller katalysatorer och andra liknande maskiner. Mer än att vara användbara dock, dessa två element kombinerat är mestadels hushållsnamn. Om någon inte har hört talas om palladium är det säkert att folk förstår att ta upp dess närhet till platina.

Obskyra alternativ

Eftersom märkningen av ädla metaller i grunden bestäms av vad vi som människor bestämmer är värdefullt, är denna term lite meningslös. Men för investerare ger obskyra element ett riskabelt tillvägagångssätt som är lika sällsynt. Jag har ännu inte hört eller bevittnat någon med dessa investeringar tillgängliga, och de kan faktiskt kräva särskild tillsyn från institutioner som IRS om de skulle börja (ungefär som guld, men mer obskyrt). I allmänhet finns det dock andra ädelmetaller. Element som Osmium och Iridium är vanliga val för en potentiell femte kandidat.

Det finns dock ett annat val i platinagruppen, och det är Ruthenium som ibland klumpas ihop med sina syskon på grund av dess gemensamma egenskaper. Men det är lite mindre värdefullt vilket gör det till en bättre kandidat för legeringar. Legeringar är dock en konstig sak, och investeringsorganisationer håller sig i allmänhet borta från dem. Men de är värda att diskutera på grund av deras potentiella värdeskillnader från metallerna som utgör dem. Innan du går vidare, klicka här för en översikt över andra alternativ för den lysande titeln ädelmetall.

Legeringar, bara för skojs skull

När du kombinerar två element kan fusionen ibland skapa något mer än summan av dess delar. Detta gällde för brons, en legering av koppar och tenn som drev stater i över tusen år. Men om du tar in det inneboende värdet av smycken och andra liknande applikationer kan ibland fusionen av guld, silver eller andra metaller med icke-ädelmetaller vara en ekonomisk nettovinst.

Att ”investera i” något sånt här innebär vanligtvis bara att köpa och förvara, men om du vill ”investera i” en guldlegering är roséguld och gult guld 18K och 22K varianter (med respekt) av denna värdefulla metall som vanligtvis används för smycken . Roseguld är ett vanligt designerval, och dess distinkta färg är en eftertraktad tillgång estetiskt sett som den inte kan vara eller inte är ekonomiskt.

Införandet av legeringar som till och med något värdefulla kan dock leda dig till naturen av guldinvesteringar. Med dessa legeringar kan även en mjuk metall som guld bli en tjejs bästa vän, vilket innebär att värdet på elementet i sig är en faktor. Det är inte bara rent guld som är en så kraftfull aspekt, utan närvaron av saken som gör det till en önskvärd produkt.

Investeringsslutsatser

De obskyra elementen kommer sannolikt inte att vara någons möjliga investeringsval, inte heller legeringar, men de kan ge oss en ledtråd till varför just guld och silver är så värdefulla. De bär en tyngd som inte ens industriell användning kan replikera på ett tillförlitligt sätt. Om ett element plötsligt skulle lösa den globala uppvärmningen på grund av någon ny teknik, är chansen stor att det fortfarande inte skulle vara lika med ädelmetallernas förmåga att fresta många finansiärers hjärtan.

Och detta är av goda skäl, ofta motverkar guldinvesteringar förlusten av kapital i andra sektorer. De fysiska föremålen blir lite lättare att förstå när man ser siffror runt om i världen gå ner och hjärtan sjunka. Så om du vill investera i olika ädelmetaller, är det dags nu, och du kan skapa en mycket diversifierad aktieportfölj som kommer att fortsätta att samla rikedomar även i de värsta tiderna runt om i världen. Var försiktig, spela aktiespelet smart och lycka till!

Leave a Comment