Hur du kan investera i guld idag

Guld har varit en mycket eftertraktad ädelmetall i århundraden. I modern tid har detta faktum inte förändrats. Guld är fortfarande mycket eftertraktat för sin skönhet och status, vilket gör det till en värdig investering.

Det finns hundratals, om inte tusentals mäklarhus och återförsäljare där ute som vill få dig till guldinvesteringar. Recensioner, som Schiff Gold-recensionen, kan hjälpa dig att hitta rätt guldinvesteringsbolag för dig. Men varför ska man investera i guld och hur går man ens till väga? Låt mig hjälpa till att förklara.

Här är en lista med anledningar till varför du bör investera i guld idag.

Inflation är en stor sak som händer i företag över hela världen. När priset på en dollar ökar, kan värdet av aktier plumera. Guld gör inte detta och det är därför investerare älskar det. De använder guld för att säkra sig mot eventuell inflation så de har något att falla tillbaka på om deras övriga investeringar påverkas.

Guld kostar mycket pengar och kan vara dyrt att komma in i, men det betyder bara att det finns en stor potential att tjäna mer pengar. Ju mer något är värt, och ju mer det uppskattas, desto mer kommer du att kunna tjäna på din investering. Om du till exempel köper guld för 2 000 USD och sitter på den investeringen i sex år, finns det en chans att den kan öka i värde och vara värd 3 000 USD eller mer i värde.

Du vet förmodligen redan detta, men aktier och obligationer skiftar med marknaden. De kan ibland vara en volatil investering. Om något händer på aktiemarknaden som orsakar en stor ekonomisk kollaps, kommer dina aktier att rasa kraftigt och ta med dig alla dina vinster.

Guld är inte i monetär form och förblir därför stabilt trots ekonomisk kollaps eller utmaningar. Dess pris påverkas inte av aktiemarknaden och har varit känt för att stiga i pris trots ekonomiska svårigheter eller lågkonjunkturer.

Investerare letar ständigt efter sätt att diversifiera sina investeringar. Att diversifiera dina aktier är avgörande för att skydda dina pengar och investeringar. Låt oss titta på det här scenariot så att du bättre kan förstå varför.

Mike är en investerare som bestämmer sig för att lägga $5000 i lager till ett visst företag. Efter några år går företaget plötsligt i konkurs och aktien kraschar. Nu har han förlorat mycket pengar.

Vad Mike borde ha gjort är att lägga en del av dessa $5000 i andra investeringsmöjligheter. Han kunde lägga 1000 dollar på företagets aktie han ville ha, sedan ytterligare 2000 dollar på ett IRA-konto, sedan ytterligare 1000 dollar i en fond och sedan ytterligare 1000 dollar i obligationer. På så sätt, om något händer med en av hans investeringar, har han fortfarande sina andra investeringar att falla tillbaka på.

Eftersom guld är ett bra skydd mot inflation och är relativt stabilt i en ekonomisk kollaps som en lågkonjunktur, är det ett bra komplement till din portfölj.

För mer information om att diversifiera din portfölj, följ länken.

Okej, så jag gjorde dig intresserad. Kanske till och med lite exalterad över en ny investeringsmöjlighet. Nu vill du veta hur du investerar i guld och påbörjar din nya investeringsresa. Låt oss titta på några vanliga sätt som människor investerar i guld.

  • Bullion – dessa är rena eller nästan rena guldtackor, mynt eller göt. I många fall anses det vara lagligt betalningsmedel.
  • Mynt – dessa kan vara ett bra sätt att investera, speciellt om du gillar att samla på saker. Mynt finns i alla olika storlekar och utföranden så de kan vara roliga att samla på, speciellt om de är något som uppdateras kontinuerligt. De är också globala så varje land producerar sina egna guldmynt i omlopp. Det betyder att du också kan få några från olika länder.
  • Guldföretag – gå direkt till källan. Guldföretag är människorna som bryter och renar guldet som sätts i omlopp. Detta är ofta det säkraste alternativet när det gäller att investera i guld eftersom dessa företag är extremt lukrativa och etablerade företag misslyckas inte lätt eftersom det alltid finns tillgång och efterfrågan.
  • Guldsmycken- Något värt att nämna, men inte supervanligt. Människor är alltid på jakt efter guldsmycken och det mesta av guldet som bryts från marken görs till smycken. Om du har några guldsmycken hemma, goda nyheter! Du investerar redan i guld eftersom priset på dessa guldsmycken kan stiga med guldpriset.

Det finns också saker som guldfonder, guld-EFT, guldterminer och guld-IRA som blir mer och mer populära. För en mer djupgående titt på fonder, EFTS, terminer och IRA, klicka här.

Ge inte, jag upprepar, INTE bara bort dina pengar till den första personen som säger att de har guld att investera i. Ädelmetaller är förmodligen en av de mest lurade investeringarna. Om du köper ädelmetaller, mynt eller smycken, se till att mäklaren har de fysiska föremålen och inte försöker lura dig.

Ett av de bästa sätten att kontrollera dessa människor är att ställa dem så många frågor du kan och undersöka företaget. Låt dig inte bli offer för en bluff. Skydda dig själv, dina pengar och ditt guld. Undvik tomma löften och vaga svar.

Det finns många bra anledningar att investera i guld och lika bra sätt att göra det. De kan säkra sig mot inflation, diversifiera din portfölj och stävja ekonomisk katastrof. Du kan investera genom att köpa fysiskt guld eller investera i saker som guldbolag, guld-EFT, guld-IRA och guldfonder.

Om du bestämmer dig för att investera i guld, gör din research och se till att du inte öppnar dig för bedragare som kan ta dina pengar och lämna dig med ingenting. Jag kan inte säga när det är rätt tid att köpa, men om det är något du är aktivt intresserad av så är det dags nu!

Leave a Comment