En omfattande guide till fältmarknadsföring

Fältmarknadsföring är en typ av marknadsföring där företag placerar sina produkter inför konsumenter “på fältet” på butiker, evenemang, högskolor och andra offentliga platser.

Fältmarknadsföring inkluderar kampanjer, demonstrationer och direktförsäljning. Beroende på verksamheten och kampanjen kan syftena med fältmarknadsföring inkludera varumärkesexponering, förbättrad försäljning på specifika platser och ökat engagemang i lokala köpsamhällen.

Fältmarknadsföring – definitionen

Fältmarknadsföring är en strategi som används av högutbildade människor för att etablera varumärken, kundrelationer och generera leads för en kund eller ett företag. Vanligtvis innebär det ansikte mot ansikte möten med prospekt och kunder.

År 2020 förändrade de tjänster som fältmarknadsförare kan erbjuda företag. Det finns dock metoder för att fortsätta använda denna strategi för att driva försäljning.

Typer av eventtyper för fältmarknadsföring

Fältmarknadsföringsevenemang erbjuder en idealisk plattform för kundrelationshantering och ansikte mot ansikte strategier för varumärkestillväxt.

Personliga händelser

Personliga evenemang som mässor, workshops och konferenser, såväl som virtuella evenemang som webbseminarier, tillåter marknadsförare att direkt presentera sin produkt eller tjänst för potentiella kunder vid mötesplatsen.

På så sätt blir kunderna bekanta med företaget och dess erbjudanden, vilket ökar sannolikheten för konvertering.

Gerilla

Guerrillamarknadsföring är en samling unika och oortodoxa marknadsföringsstrategier som används för att marknadsföra en produkt eller tjänst genom att framkalla överraskning, vördnad eller chock hos kunder.

Syftet är att snabbt fånga målgruppens uppmärksamhet för att skapa buzz och främja mun-till-mun-reklam.

Produktdemonstrationer

Produktdemonstrationer är den vanligaste typen av fältmarknadsföring. För livsmedels- och dryckesmärken tar dessa ofta formen av freebies, där en varumärkesrepresentant levererar gratisprover till konsumenter i butiker, vid evenemang eller på gatan.

Typiskt består produktdemonstrationer för icke-förbrukningsbara varor av interaktiva demonstrationer där potentiella konsumenter ges praktisk erfarenhet av att använda produkten eller observera den i drift.

Direktförsäljning

Varumärkesrepresentanter ägnar sig åt direktförsäljning med kunder vid tidpunkten för engagemanget. Varumärken kopplar ofta direktförsäljningstaktik med produktdemonstrationer och drar fördel av konsumenternas intresse för produkten efter att ha provat den.

Hur är det med virtuell fältmarknadsföring?

Pandemin fick många försäljnings- och marknadsföringsproffs att byta från de traditionella metoderna till den virtuella världen. På samma sätt som att välkomna någon till ditt vardagsrum, kök eller bakgård, bjuder du in dem till ditt virtuella konferensrum.

För att få ut det mesta av denna möjlighet, anpassa interaktioner för att få en djup förståelse för din publik. Om du vill skapa en effektiv virtuell fältmarknadsföringsupplevelse har Hoppier några bra tips.

För att förbättra dina chanser att lyckas, behåll detta:

  1. Uppmuntra deltagarna att bjuda in en gäst när de är värd för ett blygsamt virtuellt evenemang. Detta kommer att få dem att känna sig mer tillfreds och ge dig tillgång till fler potentiella konsumenter.
  2. Att ställa roliga frågor är en underbar metod för att stimulera publikens deltagande.
  3. Anpassa dina evenemang efter deras användningsfall. Dina virtuella fältmarknadsföringsevenemang bör vara relevanta och korta.

Fördelar med fältmarknadsföring

Låt oss slutligen gå igenom de viktigaste fördelarna med fältmarknadsföring.

Bättre erfarenhet

Fältmarknadsföring hjälper varumärken att interagera direkt med sin målgrupp och ger dem möjlighet att uppleva varumärket personligen.

Fältmarknadsföring förekommer ofta vid försäljningsstället eller vid vissa evenemang. Det här är perfekta möjligheter att få prospektens mindshare, ingjuta varumärkesvärden och öka varumärkeslojalitet före konvertering.

Fler manövreringsområden för säljare

Kunderna är intelligenta, kunniga och bättre informerade. När de söker lösningar på sina frågor är de intresserade av snabb nöje snarare än utdragna förhandlingar.

Fältmarknadsföring är idealisk för att hantera skeptiska kunder eftersom fältmarknadsförare kan svara i realtid under produktdemonstrationer, onboarding, evenemang, webbseminarier och försäljningsställen (POS).

Konsistens

Fältmarknadsföring bidrar till att leverera en konsekvent kundupplevelse när och varhelst kunden interagerar med varumärket.

I dagens snabba värld, när kunder har köpt en produkt eller använt en tjänst, förväntar de sig att bli erkända och erkända.

Till exempel, efter att en konsument har besökt en butik, vill de att butiken ska veta allt om dem under efterföljande interaktioner.

Representanter för fältmarknadsföring kan ge kunderna konsekventa svar på alla deras frågor, vilket ökar kundernas förtroende för verksamheten.

Inriktning

Säljkampanjer, onboarding, omvårdnad, demonstration, upplevelsebaserad marknadsföring, evenemang, roadshower och konferenser är alla effektiva fältmarknadsföringsaktiviteter.

Efter att ha analyserat sin måldemografi väljer fältmarknadsförare platser, format, intern (och extern) expertis och marknadsföringstillgångar. Detta hjälper dem att rikta in sig på sin publiks behov.

Slutord

I en mycket individualiserad miljö bör du inte närma dig dina fältmarknadsföringsinitiativ på ett generiskt sätt.

Konsumenter (både B2C och B2B) är vana vid personliga upplevelser, så det räcker inte med ett förhållningssätt som passar alla. Därför är det viktigt att skapa fältmarknadsföringsprogram som tillgodoser olika måldemografier.

Leave a Comment