Efterfrågegenerering vs. Lead Generation

Det är lätt att bli förvirrad över skillnaden mellan att generera efterfrågan och att generera potentiella kunder för företag.

Trots det faktum att båda har likheter och/eller drag gemensamma med varandra, enligt alla b2b leadsgenererings- och marknadsföringsbyråer, är verkligheten att var och en strävar efter att uppnå olika saker och de exakta strategierna som ligger bakom är väldigt olika .

Därför, för att vi ska kunna skapa och omsätta en effektiv strategi för digital marknadsföring, är det avgörande att veta vad varje koncept består av och, ännu viktigare, när och hur de ska tillämpas.

I följande avsnitt kommer vi att anstränga oss för att förklara vad efterfrågegenerering och leadgenerering är, hur de skiljer sig från varandra, och viktigast av allt, de exakta strategier som b2b-efterfrågegenereringsbyråer använder för att uppnå målen.

Vad är efterfrågegenerering?

Att skapa ett behov på marknaden för dina varor eller tjänster är en väsentlig del av efterfrågan. Detta krav kanske inte alltid resulterar i en genomförd transaktion på grund av det faktum att ett antal hinder står i vägen för dess omvandling till ett köp.

Dessa hinder inkluderar, men är inte begränsade till, följande:

  • En brist på verkställande buy-in
  • Brist på organisatorisk beredskap
  • Brist på resurser
  • Brist på träning
  • Brist på infrastruktur

Uppfyllelsen av detta krav är dock en viktig komponent i det slutliga målet för ett B2B-marknadsföringsprogram, vilket är att generera nya, direkta eller korsförsäljningserbjudanden netto.

Hela marknadsförings- och försäljningscykeln kan stödjas av generering av efterfrågan, som börjar med det initiala potentiella intresset och genereringen av potentiella kunder, övergår till att utveckla och möjliggöra försäljning, och slutligen kulminerar i den första försäljningen och korsförsäljningen.

Faktum är att erbjuda en heltäckande utbildning i inbound marketing-processen, vilket är viktigt för att skapa lojala och lönsamma kundrelationer, möjliggörs med hjälp av efterfrågan.

Efterfrågegenerering är en avgörande aktivitet för B2B-företag eftersom att behålla vårt företag och dess erbjudande i våra framtidsutsikters medvetande är avgörande för att inleda dialoger. Vi måste navigera i det långa och komplicerade försäljningsförfarandet.

En bra strategi som vilken bra marknadsföring som helst är det som gör skillnaden. Vi måste etablera ett tydligt norr i de uppgifter vi ska åta oss.

Vad är leadsgenerering?

Det första steget i processen att generera leads är att dra webbplatstrafik till företagets domän. I de flesta fall kommer denna trafik att dirigeras till en målsida, vilket är en sida speciellt utformad för att samla nya kontakter.

I utbyte mot användarens kontaktinformation är en marknadsföringstaktik som är ganska utbredd att förse användaren med gratis värdefullt innehåll som en e-bok, en testversion av produkten eller ett webbseminarium.

Som ett resultat kommer denna målsida att optimeras för att öka antalet omvandlingar. I de flesta fall kommer det att bestå av en kortfattad förklaring av fördelarna med det samtycke som lämnas, med primär tonvikt på de fördelar som innehållet kan ge användaren snarare än på själva innehållets tekniska egenskaper.

Vi kan också upptäcka formuläret som användaren måste fylla i med sin information där. Efter att ha fyllt i formuläret och klickat på knappen Skicka eller en knapp med ett liknande namn, kommer användaren att läggas till i databasen, de kommer att tillhandahållas eller erbjudas möjligheten att ladda ner objektet i fråga och de kommer att visas en tacksida kanske.

Varje användare som lämnar sin och blir en lead kommer att få sin information tillagd i databasen för varumärket. Å andra sidan är inte alla leads lika värdefulla och alla leder inte heller automatiskt till en försäljning.

Kan vi skapa leads utan efterfrågan?

Många inkommande marknadsförare och B2B-marknadsföringsteam implementerar leadsgenereringsstrategier utan att först anta en efterfrågegenerering. Några av dessa team har nått extraordinära framgångar och kan rutinmässigt överträffa sina intäktsmål genom att implementera bästa praxis för att optimera sina målsidor, genomföra A/B-tester på sina formulärfält och producera färskt, högkvalitativt leadmaterial.

B2B-marknadsföringsteam kommer sannolikt inte att ge det fulla stödet som krävs för att säkerställa att dessa leads omvandlas till verkligt värde för företaget i form av kunder, intäkter och vinster om de inte använder den uppifrån-och-ned-strategi som används av efterfrågegenereringsstrategier.

Poängen

Även om leadsgenerering är en delmängd för efterfrågegenerering, är det viktigt att vara medveten om att ett efterfrågegenereringstänk som helhet sannolikt kommer att stödja dina B2B-marknadsföringsmål i mycket större utsträckning än leadgenerering ensam kan göra.

Marknadsförare utmanas att lägga större tonvikt på kvaliteten på leads snarare än kvantiteten av leads enbart och att hålla kontakten med leads tills de är redo att göra ett köp.

Leave a Comment