Steg som vanligtvis är inblandade i en försäljningstratt

En försäljningstratt är processen att lura en potentiell kund steg för steg till att köpa dina produkter genom en strategisk marknadsföringsåtgärd. Marknadsföring hjälper till att öka försäljningen och kan genomföras genom artiklar, broschyrer, videor och automatiserade e-postmeddelanden, för att nämna några.

Denna marknadsföringsstrategi används särskilt som en merförsäljningskanal för att locka kunden att köpa en uppgradering. I denna moderna värld bör företag anamma denna strategi om de vill ha en synlig förändring med sin försäljning och kunder.

Det är aldrig för sent att lära sig en ny färdighet som kan få ditt företag att booma. Som sagt, låt oss diskutera stegen i en riktig försäljningstratt.

Medvetenhet

När du och din personal har satt ihop allt och uttryckt de mål du vill nå som företag, skulle ditt första steg vara att marknadsföra ditt varumärke, dina produkter, tjänster eller företag. Marknadsföring är helt enkelt att skapa medvetenhet.

Du måste marknadsföra allt till människor så att de vet vad du representerar. Allt detta kan göras genom inlägg och kampanjer på alla sociala medieplattformar, bloggar, gästinlägg och infografik, för att nämna några.

Under denna tekniska era har nästan alla en smartphone som gör det enkelt att nå ett stort antal människor genom att publicera på alla sociala medier som Instagram och Facebook. Du kan också ha gäster över vilka som är kändisar eller påverkare på sociala medier med ett stort antal följare.

Dessa gäster kan ta en fotografering med dina produkter och senare lägga upp dem på sina mediahandtag. På så sätt når du en ännu större skara, ibland utanför din region. Ett annat alternativ är att använda infografik som är en kombination av ord och bilder skapade för att kommunicera ett budskap. Till exempel kommer en butik att ha en affisch med information om dess namn, plats, telefonnummer och några bilder på kläderna som säljs.

Det bästa med att skapa medvetenhet med hjälp av teknik är att det finns en mängd olika säljtrattverktyg som kan användas för att redigera och hjälpa dig att sända ditt varumärke. Exempel på dessa verktyg är buffert, pitchbox, Ahrefs och mer. Undersök om alla dessa verktyg och lär dig vilket värde de alla bidrar med i marknadsföringen.

Intressera

Efter en framgångsrik marknadsföring är folk nu medvetna om ditt varumärke och visar intresse för att veta mer om vad du representerar. Det är det mest avgörande steget eftersom du måste hålla potentiella kunder anslutna till dig.

De steg som tas här bör vara välkalkylerade så att folk inte tappar intresset snabbt. Ge dem innehåll som upplyser dem mer om varumärket. Du kan lita på blogginlägg, e-postkampanjer och chatbots för att göra detta.

Det finns verktyg som du kan införliva på din webbplats för att hjälpa dig förstå vilka produkter som ses mest av dina potentiella kunder. En visuell webbplatsoptimerare låter dig se innehåll på din webbplats som har flest visningar och låter kunderna till och med lämna en kommentar.

Andra verktyg är Leadformly och FullStory. Alla dessa verktyg hjälper en företagare att veta vilka produkter eller artiklar som gillar mest och behövs i stort antal. Om du enkelt kan navigera genom dessa verktyg kommer du att ha lätt att hantera din verksamhet.

Utvärdering

Efter medvetenhets- och intressestadiet är man verkligen hooked om de når ett utvärderingsstadium. Här är en individ väldigt intresserad av din produkt och tjänster men behöver fortfarande en liten push innan de köper en produkt eller betalar för en viss tjänst.

Låt dem nu ha prissidorna för dina produkter och tjänster. Du kan också dela några vittnesmål med dem. Rekommendationer är mer som feedback från tidigare kunder. På så sätt får de ta del av andras erfarenheter av en viss produkt eller vad de tycker om just detta varumärke.

Positiva vittnesmål påverkar en potentiell köpare positivt eftersom deras önskan att uppleva samma kommer att öka. Ge ut kampanjkoder där man får rabatt efter att ha betalat för vissa tjänster eller köpt ett antal produkter. Det är trots allt ingen som tackar nej till ett rabatterbjudande.

Du kan också implementera det vanliga citatet “att se är att tro.” Gör detta genom att engagera kunder i livedemos eller tutorials för att tvätta bort alla tvivel. Gör produktjämförelser när du har en uppgradering av produkter eller när du introducerar nya produkter. Allt detta är nödvändigt eftersom det ger en kund fler skäl att köpa från ditt varumärke.

Engagemang

Det fjärde steget i försäljningstratten är när kunden bara är ett steg bort från att köpa av dig. Det anses vara ett åtgärdssteg eftersom du redan har tagit kontakt med en kund och ditt sista steg kommer att avgöra om de kommer att avsluta en försäljning eller inte.

Fortsätt här att locka dem genom att berätta om specialerbjudanden där du i de flesta fall får två tjänster eller produkter till priset av en eller till ett lägre pris. Dela med dem kund- eller personliga framgångshistorier och visa bevis där det är möjligt. Detta kan bara få dem att avsluta en försäljning med dig. Under engagemanget, skapa en positiv relation med dina potentiella kunder.

Inköp

Detta är det sista steget i försäljningstratten. Vid denna tidpunkt görs transaktioner mellan köpare och säljare. Det är inte slutet på vägen när ett köp väl är gjort. Du kommer att behöva kunden för att komma tillbaka med en vän eller två.

För att behålla motivationen så att de kommer tillbaka, omfamna verktyg som kunderna älskar. Ett exempel är användning av PayPal för att betala av sina räkningar. Uppmuntra dem att hänvisa andra kunder till dig också. Klicka här för att lära dig mer.

Slutsats

Man måste vara flexibel och redo att lära sig om de vill bli framgångsrika företagare. Man bör inte förvänta sig att analoga tekniker hjälper till att hålla sin verksamhet flytande. Var istället redo att lära dig hur du skapar en försäljningstratt.

En försäljningstratt är viktig eftersom den hjälper till att öka försäljningen och bygga förtroende mellan en säljare och en konsument. Lär dig hur du skapar och använder en och se ditt företag blomstra.

Leave a Comment